Knjižni molji in pravopis

Odgovarjajo: Nataša Purkat, univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture • mag. Gordana Rodinger, prof. slov. j. in zgodovine

Esej-citiranje

Default avatar
Pozdravljeni,

zanima me kakšna so pravila citiranja pri maturitetnem eseju (narekovaji, velika začetnica,...)?

Primer:
A.) "citat"

B.) "citat" " (je na koncu dvakratni narekovaj?)

C.) "Citat"

Lp.
Default avatar
Tega žal nihče ne more vedeti - če ni učitelj na srednji šoli, ki otroke pripravlja na ta esej, ali ocenjevalec maturitetnih preizkusov. Ali šolarjem ne izročijo nobenih navodil, kako pisati? Oz. jih med letom (pri slovenščini?) ne poučijo o navajanju?
Nataša Purkat,
moderatorka foruma Al' prav se piše

Lektor'ca | www.lektorica.si | [email protected]


Prosim, uporabljajte iskalnik!
Default avatar
Ja, tudi sama predvidevam, da šolarje dobro pripravijo na takšne stvari že tekom štud. let, ker pa sem sama udeleženka izrednega študija po programu samoizobraževanja pa si moram takšne informacije priskrbeti sama. Sem upala, da se bo javil nekdo, ki je opravil spl. maturo in ve kako se pravilno citira na eseju...saj se to pravilo ne spreminja kar iz leta v leto, kaj ne?

Lp.
Default avatar
Predvidevam, da za citiranje pri eseju ne veljajo bistveno drugačna pravila, kot sicer pri pisanju - kar najbrž velja tudi za postavljanje vejic in vse ostalo.

Saj bi odgovoril tudi konkretneje, vendar mi že osnovno vprašanje ni jasno, zelo me recimo bega možnost B) z dvojnim (enakim) končnim narekovajem.

Moderatorji

Nataša Purkat , univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture
Nataša P
mag. Gordana Rodinger , prof. slov. j. in zgodovine
Gordana Rodinger