Ženski in Moški čvek

Zakaj si Nemci želijo toliko beguncev

Default avatar
A ve kdo'
Default avatar
Preveč delajo in premalo sekajo.
Default avatar
Ne vem je napisal/a:
Mislim, da si jih nič bolj/manj ne želijo, kot mi.
Kot smo mi razdeljeni, so tudi oni.
Default avatar
A tu gre za željo koliko si jih kdo želi?

Kdaj bomo dojeli, da vsi mi plovemo na isti barki in če se nekje dogaja to kar se dogaja, bo narod bežal, če nima druge izbire, bežal tja kjer mislijo, da bo bolje oz da si vsaj ohranijo življenje....
********
Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš.
(Galvin K.)
Default avatar
Ker jih je veliko že prišlo z juga in se čutijo dolžne, da se nekako oddolžijo. Tudi te t.i. nove Nemce je moral nekdo širokosrčno sprejeti, nekdaj, nekoč v preteklosti. Morda zato.
Default avatar
Sveza kri in delovna sila ;) No mnoge bodo poslali nazaj. Ne glede na stroke. Ce bi se vsi revezi zgrnili v Evropo potem bo velika guzva, da ne omenjam drugih tezav.
Default avatar
Kaj mislite... če je v neki državi vojna se večina beguncev odpravi:
1. V najbližjo državo, kjer ni vojne?
2. V daljno državo, kjer pričakujejo lagodno življenje?

Ad. 1 boste našli vse resnične begunce, ki so s svojih domov zbežali predvsem zaradi strahu za lastno življenje.
Ti begunci so ponavadi večinoma ženske in otroci, moški pa se v domovini borijo za svoj dom...
Ad. 2 boste našli ekonomske migrante, ki pač ne bežijo zaradi strahu za lastno življenje, ta jim je le priročen izgovor, ampak v resnici nimajo interesa urediti razmer v lastni domovini, zato so pač pripravljeni prepotovat pol sveta...
Default avatar
OmarN nepr. je napisal/a:
Če že zapustiš svoj dom je praktično vseeno kam greš. Itak si izgubil/zapustil vse. Ponavadi greš tja kjer misliš, da ti bo bolje četudi na drug konec sveta.
Tudi naši ljudje so odpotovali, povečini ne k sosedom!, celo na druge kontinente.
Default avatar
On _ je napisal/a:
Pa da ne govorimo o tem, kake razmere imajo begunci in kakšne so imeli ti, o katerih govoriš.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
OmarN nepr. je napisal/a:
Se pravi, da so tisti Slovenci, ki so množično bežali po WWII v resnici za ekonomski migranti.
Default avatar
To niso begunci temveč ekonomski migranti . v 90 letih smo imeli begunce toda to so bili ženske z otroci
(nobenih moških , ki so držali puško v rokah in branili domove!!!) . Nemci pa si kot kaže želijo še več poceni delovne sile oz. govorijo da rabijo priseljevanje zaradi upada rojstev - isto kot pri nas . Za mene so to bedarije .
Demografski upad se rešuje da daš možnost avtohtonim ljudem da imajo čim več otrok ter da jim lahko omogočijo dobro življenje (večji dodatki , zastonj vrtci , .......) ne pa da uvažaš ljudi s popolnoma drugimi kulturnimi , delovnimi navadami . Vse to bo peljalo samo v kaos .
Default avatar
Ker rabijo hlapce, da jim bodo čistili skrete, odvažali in sortirali smeti in delali za tekočim trakom od jutra do večera. Ker begunci zvišujejo BDP, ker šibki so že na morju storili žalosten konec.
Default avatar
Boom je napisal/a:
Ne, ''Slovenci'' ki so po WWII bežali so POLITIČNI begunci, oni so pač bežali tja kjer jih politično niso preganjali če že (dejansko so bili večinoma kolaborantje :))

Slovenci ki so se selili v USA pred leti so pa EKONOMSKI imigranti/emigranti tako kot so EKONOMSKI migranti bili Irci v času krompirjeve lakote pri njih.... to niso begunci.

Torej v Evropo danes ne prihajajo NOBENI begunci (izvzemši morda Ukrajincev) in kot take bi jih morali vse obravnavat IZKLJUČNO kot ekonomske migrante in ilegalce ker so nelegalno vstopili na ozemlje držav kjer so in po hitrem postopku nazaj, to je edino zakonito, pa naj gre kdo na hrvaško 10 metrov od prehoda preko pa da vidimo če vas bodo spustili? A ni to dvojni standard.....

Da niti ne omenjam moških dezerterjev, če že kaj, bi morai sprejemat samo ženske mlajše od 25 let in otroek mlajše od 7 let, oni se lahko integrirajo in ne delajo izgredov, ostale pa adijo, v Franciji je preko 700 NO GO con, kjer Francoska policija ne uveljavlja ZAKONOV DRŽAVE, ker vlada zakon musličev, a ste normalni? In vam se smilijo? :)

Tole spodaj so vaši ''begunci'' ki zganjajo propagando ko dobijo zastonj nekaj od ''nevernikov'' Jaz si tega ne želim, niti dokler bom živ tega ne bo okrog mene.... vse ženske humanistke in copatarji pa predlagam da se preselite na območje kjer vlada takšno pravo, samo ne pol jokcat ko boste pretepeni in kamenjani..... nenazadnje te kvazi begunce podpirate.

Slika
..............................................................................................
''Your time is the greatest gift you can give to someone.''
- Rick Warren
Default avatar
Matkič kar pojdi si ga obrezat, da boš na zmagovalni strani :) Sej je dost simpl a ni, adapt or die :)
EU si želi polno ljubezni in raznolikosti. Pomagajmo vsem, ne vem zakaj mamo sploh raisistične pa nacionalistične meje, odprimo jezove že, da bo mir, čimprej da se že reš to, skos poslušat o tem, naj se že vsem izplolni želja (be careful what you wish for).

Samo ne razumem kako ženske to podpirajo, kot da se ne zavedajo kam jih bo nova kultura postavila, al res mislijo, da se bodo asimilirali ? Babe naivne ko pes. Ni bivših... Sicer pa Matkič a nisi zadovoljen, islam promovira moško vlogo v družbi, na razgovor prideš s kapico, pokažeš obrezanega, zmoliš malo na tepihu, pa si hired.

A veš zakaj je islam tako močen, ker je ohranil primarno družinsko celico, sinergijo, sloga. Medtem k se je ostali svet razdelil na prafaktorje, kjer vsak goni v svoje, se iztekmuje/anihilira med sabo, namesto da bi skupaj gradili...
Default avatar
Razlagi za to sta samo dve.

Al hočejo poceni delovno silo k bo vsaj približno držala skupaj postarano EU ponzi shemo, kjer manjka novih vplačevalcev... Novih garačev za upokojenčke k si obetajo 40letni penzion, študirat do 30ega, delat do 60ega, pa živet do 90, rabjo nov šrot k bo podpiral to fasungo. Danes do 1200 ne moreš več v trgovino ne da bi bi KOLK festival v trgovini, upokojenci veselo nakupujejo, same PREMIUM stvari. Mladi pa včerajšni kruh pa čike.

Al pa so tok zabiti, da ne znajo računat, da smo EU v manjšini!!! 0,5bln nas je. Samo azijcev je v svetu 4bln... Pol pa serjejo, da smo mi v večini. Če bo šlo tkole naprej je z EU konec, ne bo več kam imigrarati, v USA imajo točno drugo leto križišče, al bodo šli tudi naprej v te vode, kjer se EU prebivalstvo krči in ne bo več imigrirati nikamor. USA bo postala le del Mehike/Afrike :) Za EU pa je BABA Vanga itak že napovedala, da bo muslimanska. ČE bo šlo tko naprej bo samo še RU ostala PURE :) Bomo videli kaj bo v naslednjih dveh letih, kam bodo šle usode narodov. Za enkrat še ni nič rečeno, smo pa na TIPPING POINT, zdaj se bo moral vsak zase odločit kater del sveta/prihodnosti želi biti.

Bo pa nekje nastala nova civilizacija, ko bo šla stara proti koncu, kar kaže... In potem bomo šli tja, meje pa bodo tokrat tako močne, da niti pomislil ne bojo, da pridejo.

Awaiting new world (order?:)
Default avatar
Matkic je napisal/a:
ja čudno no, ko pa je bilo toliko moških med njimi. Ali ne pišete, da je za begunce značilno, da so večinoma ženske in otroci?
Zanimivo. Bi ob takih pisanjih človek še pomislil, da je marsikomu že težko dobit kakšno žensko in si zato želijo še dodatno povečat izbiro z begunkami (ali imigrantkami, če kdo hoče). Ampak fantje, iz tega ne bo nič, če še živite pri mamicah. Za Arabke je še mnogo bolj značilno, da dedca niti povohajo ne, če še živi pri starših in si ni še nič ustvaril. Ponekod si mora celo že hišo zgradit, če želi, da ga katera sploh pogleda.
Default avatar
Boom je napisal/a:
Saj sem ti napisal dalje, da so to dejansko bili kolaboranti in dezerterji ampak se jih tretira kot politične begunce, ker je pač lepše slišat ane..... Ampak politični begunec in vojni begunec sta 2 čisto drugačni zadevi, nevem zakaj poskušaš izpast pameten in mešat vse tole?
Boom je napisal/a:
Ob takem pisanju bi samo pomislil da je to rešitev, ker nekateri ali marsikdo kot RAZLOG za to migracijo navaja ravno upad natalitete..... Edino logično bi potem bilo da uvozimo samo majhne otroke (ki se lahko in enostavno integrirajo) in mlade plodne ženske.... Razen če je ideja dviga natalitete v Evropi po sistemu čimveč tipov da bodo posiljevali Evropejke in bodo s tem dvignili nataliteto? :P

Dejstvo je da muslimanska vera (jaz bi prej dejal pol vera pol politično gibanje) nikakor ni kompatibilna ne z Evropsko liberalno ustavo (po večini) še manj pa z mentaliteto žensk v Evropi (in ''feminizmom'' nasploh) Zanimivo pa je da ravno te ženske in novinarke, ki se po eni strani borijo proti nasilju nad ženskami, neenakopravnosti, se borijo in pozivajo na humanost proti največjim nasilnežem kar jih je vera sproducirala in največji neenakosti med spoloma po veri.... Patriarhat je proti šeriatskemu pravu in muslimanskemu ''way of life'' pravi blagor in oddih.

Če hoče Evropa bit humana in sprejmemo VSE kar hodi po Svetu, potem bo Evropa skupaj z vsemi tretji svet.... kam bomo potem vsi skupaj bežali? Na Mars kot kaže :)

Ilegalni prestop meje je KAZNIVO dejanje, brez IDja, papirjev kot je viza itd..... in zato bi se moralo to strogo sankcionirat, povejte zakaj Avstralija več nima ilegalcev na čolnih, ker so rešili to zelo enostavno, vse so poslali nazaj in so uvidli da se ne splača..... v Evropo pa se splača.
..............................................................................................
''Your time is the greatest gift you can give to someone.''
- Rick Warren
Default avatar
Matkic je napisal/a:
Ni treba nič pomisliti, so kar jasni pri tem :)
http://www.finance.si/8835039/Economist ... u%C5%BEiti
http://www.economist.com/news/leaders/2 ... -them-earn

Ta bogatim se itak jebe, itak bodo živeli v ograjenih soseskah z varnostnikom, svoje šole bodo pošiljali v privat... Srednji razred pa naj se jebe pa ljubi v raznolikosti :) Priseljenci pa ne da bodo delali za manj, zaradi tega bo vsem padla cena. Tko k je kitajska zdominirala proizvodnjo za večino izdelkov sedaj lahko lokalci ogromno del sčasoma prevzamejo za FRACTION OF A previous COST :) Pa nekaj se govori, da so ta izobraženi prišli sedaj. Se prav lahko dosti del že kar hitro začnejo, za ostalo se bodo pa že sčasoma priučili, naučili jezika pa je, potem bo spet kakšna ljubezni polna politična stranka podelila državljanstva, volilno pravico in potem jih bo nagovarjala, da naj volijo zanjo in here we go :) Potem k pride do kritične mase pa samo še njih nagovarjaš, ker zelo homogeno volijo. V USA npr. Hillary močno nonwhites nagovarja, ker volijo homogeno in jim razdeliš vse, te volijo. Zadnje volitve v USA bi s skoraj 60% zmagal Romney, če bi gledal le EU prebivalstvo tam, ta novi so pa v visoki udeležbi pa številu volili tega k ga imajo sedaj. In sedaj če hočeš zmagat ne moreš več delat za EU, oni te itak morajo volit, da dokažejo, da niso nestrpni, tko da se z njimi ne ukvarjaš. Nagovarjaš "manjšine"k jih je v USA že 30%+. Edini k se je temu uprl je Trump in tudi sam pravi, da lahko samo še tokrat zmaga, ker če zmaga kdo bol liberaln, bo podelil volilno pravico dodatnih 40mio in zmagal še naslednje volitve in potem je konec, ne bo zmagal več EU človek v USA, takod a so v USA sedaj na velikem križišču ali bodo ostali velesila ali pa ADIOS america kot pravi Ann :)

EU pa isto, če hočeš zmagat, samo podeliš volilno pravico prišlekom, k se eksponentno množijo, te volijo in potem jih je še več, daš v LOOP in v nekaj desetletjih As-Salam-u-Alaikum :)

Pa da ne bo kdo pametoval z osebnostnim zmerjanjem. Men je vseeno, sami si krojite usodo, jaz se bom že prilagodil karkol bo, jaz osebno si želim le mir in svobodo, scat proti vetru pa ne mislim, če si vsi tako želijo ljubezni pa raznolikosti pa naj uživajo lastno srečo, če kaj rečeš kontra si pa itak rasist, ksenofob, nacionalist. Upam sam, da bom lahko spizdil v novo evropo/ameriko, če bodo to zasrali do konca. No al pa si bom nataknil čepico, ker zgleda so sposobnejša civilizacija :)
Default avatar
Pravzaprav me zelo zabava tale odpor do migracij ravno tistega dela človečkov, ki so še nedolgo nazaj orgazmirali na pojme kot je globalizacija, prosti trg, prost pretok kapitala in delovne sile ipd. :-))