Podpora pri uporabi forumov Over.Net

Odgovarjajo: Tropski pingvin

Bruhanje dvanajstletnika

Default avatar
Pozdravljeni,
Dvanajstleniku se občasno dogaja, da mora med kosilom bruhat. Poje juho in nato ko naj bi začeli z glavnim obrokom, gre bruhat. Bruhanje je silovito. Ko konča, pravi, da je vse ok. Nima vročine, ne boli ga trebuh, pravi, da ga tišči v pljučih, kar je verjetno od napenjanja med bruhanjem. Sicer rad je in se nikoli ne prenajeda in je povsem normalne rasti. Je pa res, da se običajno to zgodi, ko pred jedjo spije kak čaj (ingver, smrekovi vršički, bezeg), vodo. In očitno kombinacija voda in juha nekaj sproducirata takega, da začne bruhat. Pa ne gre za pretiravanje v pitju tekočine. Tudi sicer običajno pije raznorazne čaje in ni nobenih težav, če pije samo čaj. Ko mine kaki 2 uri od bruhanja, mu normalno spet vse diši in poje kosilo kot da ni bilo ne duha ne sluha o kaki slabosti ali bruhanju. Bojim se, da ni to kak znak prikrite bulimije ali česa podobnega. Pred tem je dopoldan igral npr. badminton, skakal, skratka bil normalno živahen. Čudno. A to se zgodi vsaj enkrat mesečno, zato me skrbi, zakaj se to dogaja. Ne najdem vzrokov in me zato skrbi njegovo bruhanje. Vnaprej za kakršenkoli odgovor.
Default avatar
Ok,
Za začetek naj ti povem, da to vsekakor ni bulimija, bulimija je ko se nekdo po jedi, sili bruhati, zaradi psihičnih motenj.
Me pa zanima, koliko čaja sploh spije tvoj otrok, ker razumel bi, da spije čaj za večerjo ali pa za zajtrk ampak, da ga kr ves dan pije pa tudi ni dlih najbolje, raje mu daj kakšno limonado ali pa oranzado ali vodo.
Bi pa svetoval, da obiščete zdravnika, ker lahko ima kakšne zdravstvene težave.

Lp

Moderatorji

Tropski pingvin
gregorg E-posvet