Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

dohodnina- s.p. - odmera davka od dohodkov

Default avatar
Pozdravljeni,
z s.p. sem začela septembra, pod dobiček v napovedi za odmero davka od dohodkov iz dejavnosti je vpisano 4.020 sit za zjokat, ampak sedaj ne vem ali moram oddati tudi za dohodnino kot navaden smrtnik ali kot s.p., slišala sem da je zadosti da obkrožim postavko 31. ali je to res?
Pri otroškem dodatku pa pojma nimam katere številke naj vpišem.
help, hvala
Default avatar
za s.p. obkrožiš 31, v kolono 10a pa vpišeš akontacijo dohodnine, ki ti jo je za 2002 določil durs z odmerno odločbo. Oddaja se normalen obrazec za dohodnino in vanj moraš poleg 31 vpisati še vse druge prejemke, ki si jih imela lani.
Default avatar
OBVEZNO moraš oddat dohodninsko napoved (zeleni obrazci) do 31.3.
Vpišeš vse svoje podatke na prvi strani, morebitne druge prihodke (katastrski dohodek, plača, pokojnina ali nadomestilo za invalidnost ali pa npr. pogodbe o delu itd), na drugi strani pa obkrožiš št. 31, ker ti bo davčni organ sam vpisal ugotovljeni dobiček, ki ne bo nujno enak tvoji napovedi, ki si jo oddala do 28.2.2002.
Pa jasno, vpiši olajšave za npr. prostovoljno zdravstveno zavarovanje in morebitno gradnjo...., pa na zadnji strani vfpiši morebitne olajšave za vzdrževane družinske člane.

Tvoj prihodek od s.p.-ja je obdavčen namreč po dohodninski lestvici.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet