Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Sinu se je zalomilo-novice

Default avatar
Ker ste bile tako prijazne in dajale res dobre nasvete, sem vam "dolžna" povedati, najnovejše novice.
Nosečnost poteka lepo, punca kar cveti, včeraj na ultrazvoku je izvedela, da utripata dva srčka.
Zelo je srečna, da ni splavila in junija bo živahno pri nas:-)

Lepo se mejte!
Default avatar
Lepo.
Default avatar
Ta prava Monica je napisal/a:
In spat na rezervo.
Default avatar
metulka je napisal/a:
Kakorkoli, kjer je volja se vse da.
Dobri nasveti:-)
Default avatar
Iz srca čestitam :)

Kar dva <3 <3,. kako lepo!

verjetno še zdaj pomišlja, kaj bi naredila, če bi splavila...

res sem vesela za vse vas!
Skupaj boste zmogli!
Default avatar
In kaj se mu je zalomilo, če je vse v redu? Ne vem sicer o čem je šlo, ampak če je ratalo duplo, potem se ni zalomilo, a ne?
Default avatar
kaj blo je napisal/a:
Ni bilo v načrtu, a se je dobro izteklo (poglej temo SINU SE JE ZALOMILO na forumu starši in otroci)
Default avatar
Punci želim vse dobro v življenju, brez faxa in brez službe, brez stanovanja in z dvojčki pri 21 letih. Zdaj je morda res srečna, čez par let bo pa izmozgana razvalina na robu obupa.Ubogo naivno dekle, reva še ne ve kaj jo čaka.....Važno, da ste jo uspeli tako zmanipulirati izključno samo zaradi svoje želje po vnuku (na dekle niste gledali in pomislili niti za sekundo, kot tudi ne boste več, ko si bo vaš sin našel novo dekle).
Default avatar
čestitke za kar dvojno veselje.

ti babi pa se kar "angažiraj" dela bo res veliko,mladim pa bo pomoč prav prišla,pa upajmo da jo bojo znali cenit.

tud sam imam dvojčke,nobene pomoči nisem imela pa ti povem da je res kar naporno,ampak če moraš kar gre.

Bodite zdravi vsi skupaj,lp
Default avatar
božemili je napisal/a:
Žalostno, da ti je otrok tako breme, da posplošuješ to na ves svet.
Default avatar
božemili je napisal/a:
in ti si prerok svetovnega kalibra,da vidis v prihodnost,daj se meni kaj napovej no,da nebom tolk nevedna..
Default avatar
božemili je napisal/a:
daj pomiri se,ne razmišljajo vsi tako kot ti,to koliko in kaj zmorejo vedo sami.
Samo poglej koliko je parov ki ne morejo imet otrok.

sicer pa vsak po svoje razmišlja in tako je tudi prav

srečno
Default avatar
Aha, malo pogledala. Ma neodgovorna sta in mene je strah kaj bo, ko bosta dojenčka. Če sexaš brez zaščite si neodgovoren, al pa moraš prevzet odgovornost. (razen če zataji zaščita, takrat je drugače) In mislim bodoča babi, da bo odgovornost na tebi. Ne trdim, sumim pa. Moj prvi otrok je bil pri 21, ampak sem bila s službo - dobro, s partnerjem sva zavestno delala na otročku. Upam, da boste ti dve mali bitjeci spravili k pameti oba "odrasla otroka", kajti drugače bodo res težave. Pa vse dobro vsem skupaj!
Default avatar
božemili je napisal/a:
Meni se pa smilijo ljudje, ki samo in takoj takole negativno razmišljajo. Sreča je povsod okrog njih, pa je ne vidijo, res škoda.
Default avatar
božemili je napisal/a:
Zakaj lahko pomisliš na vse najslabše?
Vsi se bomo maksimalno trudili, da bo vse potekalo normalno naprej.
Če bi poznala razmere, bi spremenila mnenje.
Ko rodi bo stara 22 let,opravljen bo imela 3 letnik, stanovanje se že pripravlja, službo ima garantirano takoj ko zaključi faks in vsi bomo stopili skupaj, da nemoteno dokonča še en letnik in diplomo!
Default avatar
Ne jočem več je napisal/a:
No, to je pa skoraj malo preveč idealno da bi bilo res. Ampak ok, morda pa res.
Default avatar
x.cv,č je napisal/a:
božemili, ti dam kar prav. En otrok ki se je zalomil in pomoč ljubeče tašče ki je pripravljena na vse - to je eno. ampak dvojčki... Tisti ki jih nikoli ni imel sploh ne ve kaj to je. Beseda izmozgan ni dovolj za opis kakšen si ko jih rihtaš. Za otroke sem se odločila zavestno. Imala faks, stanovanje in službo za nedoločen čas z solidno plačo. Zraven pa super mamo, vedno pripravljeno pomagat in res čudovitega moža ki se je angažiral 300%. Ampak pri dojenčku moraš bit 24 ur na dan, podnevi in ponoči in če sta dva morata velikokrat biti tudi odrasla dva za rihtat jih. Če hočeta ponoči oba naenkrat jest ne moreš pustit enega čakat, še posebej če ne dojiš. Sva kar oba vstajala pa futrala pa kupčke podirala, pa masirala krče, pa previjala. Pa je šel mož zjutraj u službo tak da ni za povedat. Sej sva vse zmogla in danes imamo prava korenjaka in se imamo luštno ker osnovne nege ni več ampak se je pa treba še zmeraj z dvema naenkrat ukvarjat in velikokrat rabiš 4 roke za rihtat jih. Pa jih je tašča ki jih ma res ful rada in ji nič ni težko enkrat pazila 2 uri pa se je pol čist tresla in se je kmalu nehala ponujat. Dojenčka rihtat ni šala, dva naenkrat še težje. Mlada mamica bo mogoče še imela veselje, mamin sinček ki se mu je zalomilo pa verjetno ni računal da se bo moral zdaj tudi on pošteno angažirat, to pa ne verjamem da bo tako zelo navdušen pri 21.
Mladi mamici želim vse dobro. Z otroci bo že, upam pa da je ne bo dečko zapustil ko bo po dveh letih popolnoma zgarana, nejevoljna inpodobna 35 let stari ženski z gubami.
Srečna babica vam pa tole: jest sem bila mlada pa sem crknila ko sem mogla dva rihtat naenkrat pa sta bila načrtovana in zelo zaželjena in sem vse delala z velikim veseljem. Vi ste v penziji, niste mlada in boste toliko težje. Ko je organizrem enkrat izčrpan pač ne gre več, posledica utrujenosti in pomanjkanja časa zase pa so lahko hudi prepiri ki se ne končajo vedno dobro.
Default avatar
Lucy123 je napisal/a:
Razmišljam realno, tako kot je potrebno v današnjem svetu. In res se čudim, zakaj ste potem negativno nastrojene tukaj, ko ima ena družina 6 otrok in nič denarja? Naslednjič jim raje recite, da nič hudega, kajti sreča je povsod okrog njih. Đizs, kako ste ene lahkomiselne, ni čudno da pol Slovenije živi od socialne in brez služb na veliko štepa otroke in se naslanja na državo in socialno podporo.Potem naj za to srečo poskrbijo sami, a ni logično?

Me zanima kdo ji garantira službo, čez dve leti (razen mogoče tast v svoji firmi), daj daj...Dekle je popolnoma odvisna od vas, popolnoma. In glede na to, da gre za tako mlada človeka si upam rečti, da se prav zna zgoditi, da si bo sin našel novo dekle (eno, ki ne bo tako zmatrana), saj je še mlad in pri teh letih ga bo še kar medlo......in kdo bo potem skrbel za to dekle? Nihče, reva bo z dvema isto starima otrokoma ostala sama.

Saj nič ne rečem, sliši se super, mlada družinica, polna pomoči staršev fanta, dvojčka na poti-kot v pravljici. Samo če se zbudimo, vsi vemo da ni ravno tako in da ni vse zlato kar se sveti.

Sicer je pa to samo moje mišljenje, če po resnici povem, mi je popolnoma vseeno, sem vesela da to nisem jaz bila pri 21 letih.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet