Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

prečkanje meje

Default avatar
upam da mi kdo zna odgovoriti, saj nikjer v spletu nisem našla odgovora.
z fantom grema na hrvaško. potekel mu je osebni dokument. novo vozniško dovoljenje se pri nas lahko uporablja kot osebni dokument (ker vsebuje tudi naslov) a se bojim da pri prečkanju meje to ne velja. po moji logiki se lahko prečka izključno z osebnim dokumentom ali potnim listom. a fant trdi drugače. res se želim izogniti nevšečnostim na meji. ali mi zna kdo kaj več povedati o tem? saj boma drugače morala najino potovanje prestaviti dokler mu ne izdajo novega osebnega dokumenta.. :(


hvala in lp :)
Default avatar
Brez potnega lista ali osebne izkaznice se raje niti ne približuj hrvaški meji, ker le ta dva dokumenta omogočata prehod meje.

LP Franci
Default avatar
http://www.mup.hr/main.aspx?id=52
V poglavju o prehodu meje med Slovenijo in Hrvaško je posebej napisano:

Hrvatska i slovenska granična policija počinju dosljedno primjenjivati odredbe Sporazuma o ukidanju viza iz 1997. godine prema kojima državljani dviju država mogu prelaziti granicu samo uz posjedovanje putovnice ili osobne iskaznice

torej: potni list ali osebna izkaznica

upam, da ti nisem pokvaril dneva ampak bolje je vedeti prej kot pa izvedeti na meji.

LP Franci
Default avatar
Novo vozniško je pri nas veljavni dokument...preveri prej če je tudi za prehod meje čez Hrvaško. Če kaj izvem javim
Default avatar
Osebno se lahko dobi, če je nujno vsako sredo v enem dnevu. Tako je vsaj bilo pred nekaj leti, ko sem jo jaz nujno rabil.
Default avatar
NIKAKOR NE POSKUŠAJTE z vozniškim preko meje, ker to ni primeren dokument. Vozniško dobi tudi tujec, ki ima v Sloveniji bivališče, za hrvaško pa napr. rabi vizum. Vozniško ne potrjuje državljanstva in če imaš vozniško sploh ni potrebno, da si Slovenec!

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net