Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Kako si naj dobim punco?

Default avatar
Naj vam zaupam svojo težavo. Upam da se ne boste preveč smejali. Star sem 32 let in še nikoli v življenju nisem imel punce. Sem tudi še nedolžen.

Problem je v tem, ker pri spogledovanju ali pogovoru ne znam razbrati signalov - ali je zainteresirana ali ne (vedno se mi zdi da bolj ne kot ja) in tudi ne vem ali je primerno ali ne, da naredim naslednji korak in ne vem kaj naj sploh naredim ali rečem. Opažam tudi, da ne znam biti spontan.

Zato žal nisem prišel še niti do prvega zmenka. Ni videti da bi se to spremenilo, čeprav je poskusov bilo že veliko.

Drugače nisem grd (vsaj mislim), ne debel, ne nerazgledan, sem finančno preskrbljen, živim na svojem, imam končan faks, sem še kar družaben. Res pa je, da v družbi nisem med najbolj zgovornimi.

Kako se naj naučim osvajanja žensk, če se lahko tako izrazim? Počasi namreč obupujem, saj ob misli da bom celo življenje ostal sam, vse ostalo nima nekega pravega smisla.
Default avatar
Prašaj se zakaj nemoreš povebiti na zmenek? Se bojiš zavrnitve? Ego?

Sicer pa je tako da čimveč sprobavaš razbrati kakšne signale, tem bolj se boš podzavestno prepričeval v to da ni zainteresirana.
Ne se spraševat, ali je zaunteresirana ali ne, ali je primerno ali ne. Vprašaj se samo če ti je punca všeč in če bi jo rad bolje spoznal. V primeru da je odgovor pritrdilen, samo naprej! Povabi jo nekam (pijača, drsanje, sprehod, karkoli...). Meni osebno so veliko boljše kakšne aktivnosti, kot pijača ker res nikoli ne zmanjka teme za pogovor. In ne se ustrašit v primeru, da te zavrne. Čimvečkrat boš probal tem prej se bo našla prava.

Vso srečo!
__________________________________________
Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!
Default avatar
jp1991 je napisal/a:
Hvala za odgovor. Ne gre za strah pred zavrnitvijo ali ego. Ampak bolj za neke vrste nesigurnost, zadržanost. Mogoče sramežljivost. Morda je razlog tudi v tem, da mi t.i. čvekanje ("small talk") ne gre preveč dobro. Rad se resno pogovarjam o konkretnih stvareh, pri pogovoru "kar tako o nečem" pa imam težave z izbiro teme, ne znam biti spontan, ne znam odgovarjati drugače kot z "ja" in "ne", ne znam peljati pogovora naprej. Poskušam delati na tem, ampak ker je vsaka situacija drugačna, se je tega težko naučiti.
Default avatar
Se bo pa našla takšna, ki ji bo to všeč...bo ona peljala pogovor...se ne bo vstrašila...
Takrat ti ne smeš povabila zavrnit!
Na koncu se vse tako poštima, da je prav.
Srečno!!!!!
Default avatar
brez_punce je napisal/a:
Če se gre za veliko zadržanost ali neko notranjo vojno v tebi, kjer se trudiš prepričati da bi govoril o tem in o onem z neko žensko, ampak te kar nekaj omejuje in drži nazaj, je mogoče ugibati, da imaš strah pred lastno intimo; da te je strah pred tem, da te drugi takega kot si ne bi sprejeli, zato se nočeš, ali pa s tvojega vidika, ne moraš izpostavljati.

Na grobo definirano pa bom napisal: bil je nekje nekoč en tip, ki je rekel "Nima veze in pomena kaj rečeš ženski. Preprosto nima. KAKO ji to rečeš, je vse." in drži kot pribito. Naslednjič, ko boš v taki situaciji, ne obremenjuj samega sebe z vprašanji "Kaj ji naj pa zdaj rečem? Kako naj nadaljujem pogovor?,..." in v procesu še preslišiš stvari, ki jih je rekla ona, ampak se preprosto sprosti v vlogo, katera tisti situaciji odgovarja; če ti je ženska sila zanimiva in privlačna, avtomatsko vzdržuješ 'močan' očesni kontakt kateri pol govori namesto tvojih besed. In ker si prepuščen vlogi ne pa dvomljivim vprašanjam, imaš um in ušesa odprte za stvari, ki ti jih reče ona. Dobremu poslušalcu pač nikoli ne zmanjka besed ali stvari za povedat.
~~*~~~~~*~~~~~~~~~*~~~~~*~~

There are two wolves fighting in every one's heart.
One is love, the other is hate. Which one wins?
The one you feed the most...
Default avatar
1. Kakšen odnos si imel z materjo?
2. Kakšen odnos sta imela oče in mati?
3. Kakšen odnos ste imeli skupaj kot družina do drugih ljudi?
4. Si bil versko vzgajan?
S tem lahko deluješ prikupno, če vidi punca, da si za voljo nje zardel oz. ti je nerodno. To je ne bo motilo, če si ji simpatičen. O tem si nima smisla beliti glave, saj pogosto za samozavestne zamenjujejo s človekom, ki je ekstrovert in verbalno penetrativen, da brblja skoz nekaj. To ni vsaki všeč.

Drugače pa lahko poskusiš s kakšnimi ljubezenskimi spletnimi portali, namreč pri dopisovanju imaš čas za premislek, kaj napišeš, tu se ti ne more jezik zatikati, ampak hkrati pa tudi s svojim pisanjem daješ uvid ženskam v svojo duševnost, doživljajsko-čutni svet. Namreč ponavadi se pesniki tudi najlažje izražajo skozi pisano besedo.
Mojega hudiča sem prodal svoji duši.
Default avatar
Morda bi bilo smiselno, če bi napisal mail pa bi ti lahko katera pisala ;)?

LP :)
Default avatar
Ja, kak oglas kje ne bi škodil, za izgubiti ni čisto nič... v okviru te teme ali pa se odpre kakšna druga na to tematiko :)
So že na drugih forumih, pa zakaj bi zaostajali ;)
Default avatar
Raje grem na pijačo s katero iz tega foruma, kot iz raznih spletnih portalov kot je npr. Netlog. Cec the legend kje naj pričnemo oglaševati ? :D
"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.
Default avatar
Kar vodstvu MONa predlagati forum Zmenkarije :))
Default avatar
Sadni je napisal/a:
Jaz tudi, saj opažam, da ljudje na portalih potem kar ne odnehajo hoditi gor 1x, ko že imajo partnerja. To je kot neka zasvojenost.
Default avatar
Tudi tukaj bi bilo enako če bi ustanovili poseben forum "zmenkarije".

Sicer pa da se vrnem na temo... Se popolnoma strinjam s Twilightom. Bistveno je poslušati. Če boš dejansko poslušal kaj ti govori boš zagotovo imel kaj za pokomentirat ali vprašat. Menim pa da se tudi "zgovornost" da naučiti.
Kot sem pa že zgoraj omenil, če že nisi tako zelo zgovoren jo povabi na kakšno aktivnost katera je obema všeč (hoja v hribe, bowling, biljard, drsanje - možnosti je ogromno). Sigurno ima nekaj kar vaju oba veseli...
__________________________________________
Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!
Default avatar
Navadi se živeti brez žensk in biti sam, obenem pa razvij smaozavest in imel jih boš še preveč, ker bodo pri tebi vohale moč.

Moč je privlačna.

Dokler si iskalec, si ti tisti, ki se podreja, kar ti jemlje moč.

Zveni nesmiselno? Pa ni! Moški, ki so obupani in ne znajo biti sami, nikoli ne dobijo najboljših žensk, temveč dobijo ravno tako obupane ženske brez izbire.

Ded postani, samo to. Pa ne cosmo ded, ampak ded, ki je prepričan sam vase in v to, kar dela. Bistvo je v glavi. Še tako dober videz in status ti ne pomaga, če nimaš smaozavesti in ne izžarevaš moške življenjske moči.
Default avatar
Re: Jaka

Samozavest nikoli ne boš izboljšal na način, da boš sam! Še tako močne karakterne osebnosti se otepajo samote.

Ženske, kar opažam v Sloveniji pa so nerazumljivo mahnjene na tujce, na gobezdala, tiste ki imajo dober položaj in s tem ugodnosti ter frajerje z boljšim cunjami.
Tisti, ki pa se bolj držijo zase čeprav gre v veliki meri za čisto vredu dede pa potem izpadejo, ker nimajo tistega več, malo je v samozavesti lahko si še tako samozaveseten pa boš padel mimo.
Mogu bi sicer tudi definirat kaj pomeni najboljših žensk? Baje, da samo 10% vez idelanih. Ker pa vem iz lastnih izkušenj, da v 90% izžarevanja samozavesti od ženske dobiš kajlo, da si poln samega sebe, ne vem če bo to v še en dokaz kolega je naletel na žensko, ki se je vrgla v grmovje in sta nato postala par na tak banalen način se dobivajo veze. Jaz to govorim iz lastnih izkušenj, dober frend je bil zelo samozaveseten, vsak dan gonil fitnes pa hodil redno v družbo pa ni imel posebnih uspehov, vsaj tistega ne kar si je želu ko pa je nekega dne dobil položaj, ki je bil boljši od povprečja pa žečel furat boljše avte od nas ima žensk kolikor hoče in nihče ne more verjeti od stare družbe da je to on.
Default avatar
Nima veze je napisal/a:
Tako je bilo tudi pri meni. Pač si morata moški in ženska želet zvezo, potem je pa le še to, da se takšna dva tudi najdeta.
Default avatar
Nima veze je napisal/a:
To so potem bolj plehke punce, ki padajo na avte. Takih pa verjetno nihče ne želi imeti za dalj časa, od ene noči. ;)
__________________________________________
Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!
Default avatar
Jaka je napisal/a:
Saj ne morem rečt, da se s tem ne strinjam. Ampak, jaz lahko rečem za sebe, da če ne bi iskal novih poznanstev, sploh ne bi spoznal nobene ženske. Kako bi jih torej pritegnil, če sploh ni prave spontane priložnosti v mojem načinu življenja?
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Marko je napisal/a:
Iščeš nova poznanstva in ne punce.
Kolikor sem jaz razumel njegov post, je bistvo, da nesmeš biti obupan in s tem se popolnoma strinjam. :)
__________________________________________
Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!
Default avatar
Kot je že nekdo zgoraj namignil - kaj pa ste delali pri vas doma, v vaši družini, se niste nič pogovarjali? Predvidevam, da si bil priden učenec, ki je čepel le za knjigami in se nisi vključeval v družabno življenje. Lekcije družabnega življenja se moš moral naučiti zdaj, zato si vzemi v knjižnici kakšno knjigo, ki govori o mesebojnih odnosih in komunikaciji, tudi kakšno žensko revijo vzemi v roke, da boš vsaj vedel, kaj ženske zanima in o čem razmišljajo. Zelo očitno nimaš posebnega smisla za navezovanje stikov, zato ti tudi tisti nasvet, da ni važno kaj ampak kako poveš, ne pride prav. Najbolj pomembna je energija, ki jo oddajaš v svojo okolico. Nekaj pa je tudi res, da je najboljši sogovornik tisti, ki dobro posluša. Za začetek se priklopi kakšni večji mešani družbi, kjer boš lahko poslušal pogovore in ti ne bo treba biti glavni akter. Ko boš malo bolj noter, boš lahko sam povabil kakšno dekle. Če jo boš pustil do besede in jo pozorno poslušal ter vsake toliko kaj pripomnil, bo to zelo zanimivo srečanje in rekla bo, da se je s tabo "tako fino pogovarjati". Kajti večina ljudi zelo rada govori o sebi in jih bolj malo zanima, kaj imajo povedati drugi.
Default avatar
Se strinjam s predhodniki. Če boš ženski na zmenkih dopuščal, da govori po svoje in prikimaval, boš z njimi samo kofetkarski kolega. Pokazati ji moraš, da "ti nosiš hlače." In ne blefiraj, ker ženske znajo bolje, kot moški začutiti kdaj je nekdo iskren in kdaj ne.

Omenjali ste, da bi tukaj odprli podforum "zmenkarije". Napaka. Moških, ki iščejo žensko na forumih ne mara prav nobena. Na ona on se ponavadi pojavljajo ženske, ki imajo že otroke in iščejo moškega, ki bo skrbel za otroke, potem kakšne grde ali obupane, večina jih pa išče samo nova poznanstva ali pa samo s slikami vzbujajo pozornost. Ta nesposobnost, da si v reali ne moreš najti ženske in se iz obupa zatekaš na internet ženske odbija. Pari, ki so se pa spoznali na netu so se po naključju, ne pa po oglasu.

Zadržanost pa... Pomeni, da nimaš moči, da bi se odprl, da te je strah, da si občutljiv. To pa ženske odbija. Ženske iščejo močnega, stabilnega moškega.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus