Neplodnost

Iz Lj v Mb - dokumentacija

Default avatar
Prosim, če mi lahko pomagate, tiste, ki ste menjale Lj center za mariborskega:
Ali moram po svojo dokumentacijo v leonišče ali h sestri Renati (oz. Sonji) v staro porodnišnico?
Ali mi bodo dali tudi stvari od moža, glede na to, da zadnje čase nekaj komplicirajo glede varovanja podatkov?
Ali je mogoče dovolj, da s seboj v Mb prinesem le izvede moževega spermiograma, ter svoje odpustnice iz postopkov, saj sama drugih izvidov pravzaprav nimam nobenih? Ali je nujno, da imam celotno kartoteko?

Hvala za vsakršne informacije in izkušnje!
Default avatar
Sicer nisem šla iz LJ v MB, sem šla pa iz Postojne v LJ. Upam, da ti bo moja izkušnja vseeno kaj pomagala....

Jaz sem s seboj prinesla samo vse odpustnice, rezultate hormonskih testov, ki sem jih imela in moževe spermiograme.Te so takoj upoštevali in jih ni bilo treba ponavljati.Kar se zdravljenja v Postoji tiče, nisem imela s seboj nobenih papirjev, zdravnici sem na pregledu le razložila dotedanjo terapijo. Mislim, da boš dobila tudi vse moževe stvari, vsaj meni so v Leonišču brez vprašanj dali njegove rezultate SPB (s seboj sem imela njegovo kartico).

Kolikor sem jaz razumela so naše kartoteke v času trajanja postopka v stari porodnišnici, če pa trenutno nisi v postopku so v Leonišču.

Lep dan:)
Default avatar
Hvala ti! Vseeno me zanimajo izkušnje direktno iz Maribora, saj ne bi rada takrat, ko bom že prišla na vrsto za posvet, izgubljala čas še s tem, saj vem, da bo že tako leto naokoli, preden bom spet v postopku.

Kartoteke so ločene, jih ne prenašajo sem in tja, ampak so pri sestri Renati druge, kot v Leonišču. To vem, ker sem šla enkrat na pregled v Leonišče brez nekih papirjev, ker sem itak mislila, da so v kartoteki. Pa so mi rekli, da imajo v stari porodnišnici drugo.

Glede moževih papirjev so meni že komplicirali, niso mi hoteli dati kopije spermiograma, sem morala prinesti njegovo pooblastilo. Pa so takrat rekli, da bodo zaradi varstva osebnih podatkov morali tudi to ukiniti. Zato ne vem, kako je s tem sedaj.
Default avatar
jaz sem šla iz LJ v MB. S seboj sem prinesla samo izvide in vso birokracijo, ki sem jo dobivala v preteklih postopkih. To jim je zadostovalo! Imela sem pa tako itak cel fascikelj papirjev, res pa je, da sem vsak papir shranila, do zadnjega....
Ajda501
Default avatar
Hvala Ajda! Torej sploh ne rabim hodit kopirat cele kartoteke?
Rabim le še izvid drugega spermiograma, drugih izvidov tako ali tako ni. Kot sem že rekla, meni niso nikoli nič delali, le UZ in pregled hormonov v krvi. Si bom pa dala letos še enkrat hormončke pogledat, pa prosila bom še za napotnico za HSG, bi rada imela vsaj to, preden grem v Mb. Pomagat mi ne more kaj dosti, škodi pa verjetno tudi ne, če imaš kakšen dodaten izvid, ane.

Ali bodo možu v MB hoteli napraviti spermiogram še 1x, glede na to, da sta izvida iz leta 2010?
Default avatar
Ja, vse kar bodo hoteli od vaju (izvide) bodo naredili še enkrat v MB, tako, da se nič bat! Verjemi, da vsak center najbolj verjame le svojim izvidom, zato bolj, kot ne, vse preizkave naredijo še enkrat! Pa veliko sreče!
Ajda501
Default avatar
maj10,tudi jaz sem pred dvema letoma šla v Mb,ne rabiš delat doma nekih testov,vama bodo tam itak obema vzeli kri,moj je imel izvide od spermiograma od prej in je zadostovalo,so bili stari eno leto.Ostalo sem pa prinesla z sabo,kar sem imela doma,pa moj osebni G..je bil zelo fajn in so mi v ambulanti posodili izvide od operacij,da sem si skopirala za vsa leta nazaj,pa vse to nesla z sabo.
Ko sva šla iz MB v Lj,je moral spermiogram ponovit,ker tu so zahtevali novega.
lp mila
Default avatar
Ok, hvala vama punci!