Odgovori: Kolumbija

Pregled teme
Brane::trv
ja, blizu , v Venezueli , pa se skriva vrli Dadas sef -gospod Sadar.
(sorry, mimo teme)
Citiraj
Lea::trv
Kolumbija je prav zanimiva destinacija. Tudi sama sem se tja odpravljala z mesanimi obcutki in tudi s precej opozorili glede varnosti. In glede varnosti ti v bistvu ne morem reci nic konkretnega. Meni se ni zgodilo nic. Je pa res, da sem si ze pred odhodom v Kolumbijo preskrbela nekaksen avionski pass, ki je vkljuceval 6 poletov za 300 US$. To se je dalo kupiti v povezavi z avionsko karto do Bogote. Ne vem, ce ta moznost se obstaja, a mislim, da bi se vsekakor se enkrat odlocila zanjo. Pozanimaj se. Ce je se ta moznost, ti lahko posredujem se kaksno finto, kako si te lete cimbolj racionalno urediti.

Glede voznje s taksisti bodi previden, saj jih je menda kar nekaj takih, ki bi te utegnili oropati. Poskusi izbrati ti in ne oni tebe. Avtobusni promet je dobro organiziran, a svarijo pred nocnimi voznjami, zato sem se jih jaz izogibala. Potovala sem z njimi le na krajse razdalje.

Vredno ogleda: Cartagena vsekakor (za mene eno najlepsih mest, kar sem jih videla), Santa Marta in Tairona v blizini vsekakor. Drugace sem bila se v Leticiji (v Amazoniji), ki jo prav tako toplo priporocam. Vsekaor se splaca iti vsaj na trodnevno bivanje v pragozd, saj je res nekaj divjega in nepozabnega. Bila sem se na San Andresu, ki ga v bisvu se najlazje spustis. To je otocek ze povsem blizi Sr Amerike, kamor hodijo bogati Kolumbijci na dopust. Nic zares pretresljivega. Lep predel je tudi okrog Pasta v smeri proti Ekvadorski meji. Jaz sem pot nadaljevala naprej v Ekvador.

Jezik je seveda spanski in dobro je znati vsaj osnovne fraze, ker so res komunikativni in prijazni, tako da se splaca. In tudi oni bodo navduseni nad vsako spansko besedo.

V cem je drugacna? To da ima zelo malo turistov. Posledicno so ljudje bolj prijazni in "se" nimajo posebnih cen za turiste in za domacine (kot v Ekvadorju). Je pa res, da je ponudba prenocisc tudi zato bolj slaba. Jih je malo in ce ne zelis placati prevec, se moras zadovoljiti z zelo nizkim standardom...

Kdaj tja? Jaz sem bila tam januarja in februarja. Vremenske razmere so bile odlicne.

Ce te zanima se kaj, se le oglasi...

Lea
Citiraj
krok::trv
Zdravo Lea!
Hvala ker si mi odgovorila na moj sporočilček!
Ja, jaz imam 100 vprašanj, kar se tiče Kolumbije.
Naj te jih vprašam le nekaj:
-je res da je Kolumbija izredno nevarna država (ropi in podobno)?
-kateri del se najbolj splača obiskat? Si bila v Santa Marti, Cartageni, Barranquilla?
-se da sporazumet le po angleško?
-kaj te je najbolj navdušilo?
-v čem se razlikuje od drugih držav latinske Amerike?
-kdaj se najbolj splača tja?
….
Najlepša hvala
Citiraj
Lea::trv
Jaz sem tam potovala pred stirimi leti. Povej bolj natancno, kaj te zanima.
Citiraj
krok::trv
Zdravo!
Kdo bi mi lahko povedal kaj o Kolumbiji?
najlepsa hvala!

t
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.