Odgovori: Pravila citiranja

Pregled teme
Nataša_
SAZU nima zveze s tem, to je bolj domena bibliotekarjev oz. podobnih strok. Praktični spisovnik Mirana Hladnika pa vam bo povsem zadovoljivo odgovori na vsa vaša vprašanja.
Citiraj
anika7
Hvala za poglobljen odgovor. Res sprašujem kot mentorica.

V mislih sem imela Hladnikov Spisovnik, vendar nisem vedela, da se tako ažurno posodablja. Koristna informacija!

Po spletu sem tudi že pobrskala in imajo nekatere šole res natančna navodila.

Zanimalo me je bolj, če obstaja inštitucija, npr. SAZU, kjer bi lahko dobila "uradni" odgovor ... :)))

Najlepša hvala za trud.

Anika
Citiraj
Nataša_
Če to sprašujete kot mentorica dijakom, torej da šele pripravljate navodila, priporočam Praktični spisovnik dr. Mirana Hladnika z ljubljanske FF. Precej znana reč in tudi obnovljene ponatise izdaja. Če se ne motim, kar vsako leto, če ne vsaki dve leti.

Hladnik predstavlja več normativov. Gre namreč za to, da imajo bibliotekarji neko svojo teorijo, druge stroke svojo, vsaka reč bazira na svojih temeljih, pri Hladniku pa boste vse to spoznali in se odločili za nekaj, kar bo tudi vam kot šoli najbolj ustrezalo.

Lahko pa tudi pogledate, kako prakticirajo druge šole, in vzamete njihova navodila oz. jih priredite po svoje, seveda v okviru nekih strokovnih meril. Nekatere šole imajo pravila za seminarske/diplomske objavljene tudi kar na svojih spletnih straneh, tako da je vse dosegljivo.

Če pa sprašujete kot dijakinja/nekdo v zvezi z dijakom, pa vsekakor priporočam, da ne glede na vse teorije, pravila, navodila, dijak upošteva navodila šole, za katero piše nalogo, sicer bo imel težave pri tehničnem pregledu naloge.

Mimogrede, Praktični spisovnik se dobi v veliko knjižnicah, tudi v knjigarnah seveda, svoje čase pa je bil tudi na spletu. Ne vem, ali to še obstaja.
Citiraj
anika6
Spoštovani,

kje bi lahko našla najzaneslivejša in hkrati najaktualnejša PRAVILA ZA NAVAJANJE VIROV,torej uradna, s katerimi bi si dijaki pomagali pri izdelovanju seminarskih nalog.

Hvala za vsako pomoč.
Anika
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.