Odgovori: Kaj veste o otoku Čiovo?

Pregled teme
Bojana11
Živjo!

Z družino smo šli lansko leto na Otok Čiovo in moram reči da se mi je kar dopadlo! Sicer je malo sence,v velik apartmajih majo garaže..odvisno za keri del otoka se odločiš.mi smo šli Okrug Gornji. Tu je 1 plaža zelo lepa,veliko turizma,greš lahko z banano po vodi,čolni,''šlaufi''..veliko lokalov..mi smo bli malo naprej..plaža je sam kamen..pomoli..kje se najde kakšno drevo da je senca,drugače moraš prinesti sam dežnik. Ob plaži lokali..plaže niso ravno primerne za otroke. Je pa Čiovo v glavnem skoraj cel v hribu. Drugače mi je blo tukaj pa super :)
Citiraj
[email protected]
Če prideš do Splita, imaš do makarske riviere dobre pol ure, sami splićani pa so nad makarsko riviero navdušeni. Kar se tiče dolžine poti- sedaj, ko je avtocesta do Dugopolja, greš za Makarsko čez Bisko in Šestanovac in se spustiš na magistralo pri Breli. Mislim, da bo letos avtocesta speljana še dalje ( čez Bisko) in bo vse še bližje. Mi smo šli lani s polletno hčero v Tućepe in še bomo šli tja. Plaže in ponudba pa so na tej rivieri super. Makarska riviera je aktualna že veliko let, tam se znajo iti turizma. Makarska, Brela, Baška voda,Podgora, Tućepi so živi, plaže super, ponudba bogata, če pa iščeš bolj umirjen dopust so tu Igrane, Živogošče,...
Za primer - pizze so okoli 30 kun, trojni velik paniran ribji file s pomfrijem 30 kun,... in to na sami plaži- na sprehajalni poti.
Mi smo nad makarsko riviero navdušeni ( čeprav sva z možem rekla, preden sva dobila otroka, da nikoli več ne greva na Hrvaško - mika naju tujina -Turčija, Grčija, Egipt,...).
Lep dopust!
Citiraj
enamami
Pozdravljena!

Mi smo leta 2002 dopustovali v Slatinah na Čiovu, ob penzionu Palma ( na višku sezone).

Bili smo zadovoljni, imeli smo privatno plažo brez gneče (apartmaji so tik ob vodi), privez za čoln. Na mestni plaži zna biti res velika gneča. V kraju je trgovina, pekarna, zelo dobra pizzeria in več konob z dobro hrano.Čez most v Trogir je bila samo v prometnih konicah gneča, ki smo se ji izognili tako, da smo parkirali ob trogirski marini (brezplačno parkirišče) in se za 2 kuni odpeljali s čolnim čez kanal. Kar se gneče tiče pa je manjša kot v Vodicah, Omišu, ali Makarski.

Če sem prav seznanjena, je mostiček popravljen ( popravljali so ga po dalmatinsko- 2 sezoni).

Mi smo bili zelo zadovoljni in naše "gostitelje" lahko samo priporočim!
Citiraj
ena forumka
Oprosti, ker ti včeraj nisem odgovorila na tvoj mail, pa ti zato danes. Tukaj le je link. www.mirc-vodice.com, če želiš ti lahko po mailu pošljem še fotografije našega apartmaja, ki ga je mož poslikal. to pa sem pozabila napisati, da je na plaži ful gužva, samo mi smo se zorganizirali in preden smo šli na zajtrk smo mimogrede na plažo odnesli brisače.
Če želiš še več fotk mi prosim pusti mail.

LP
Citiraj
treza
Hvala vsem. Včeraj nisem utegnila več pogledati sem.

Mi je kar malo minilo glede Čiova (PS: to glede mostička in gužve sem nekje že slišala).

Bomo poskusili iskati drugje.
Ne vem, že predlani (lani nismo šli na morje) sem navijala za Makarsko, ampak nam je bilo nekak predaleč, raje bi kje bližje (tam do Splita).

Grem gledat za Vodice, ki jih je ena hvalila (če ima katera info.iz prve roke, bi bile vsekakor dobrodošle)


LP
Citiraj
[email protected]
Omenjena cesta vodi polotok Čiovo direktno na magistralo, kjer je poleti vseskozi kolona. Kot že pišejo prej, se ne moreš izogniti gneči, saj je ta mostiček edina povezava polotočka s Trogirjem. Kolikor sem videla plaže na Čiovu, niso bogve kaj, za otroke večina neprimerna. Polotoček ni napačen, a ne nudi ne vem kaj.
Poglej morda makarsko riviero - zlasti Tućepe- dolga sprehajalna tlakovana široka promenada tik ob plaži, kjer je veliko sence,... Veliko trgovinic, kafičev,... , pa Podgora, pa,... LP
Citiraj
Mateja T.
Meni ni všeč-vse je v enem hribu,plaža je po pomolčkih,ob njej je cesta -skratka nič tam mi ni bilo všeč-nikoli več!!Za otroke -majhne ni ravno primerno.
Citiraj
Mici33
Se strinjam z Tinco,

Vse Ok gneča na cesti v mesto grozljiva, vsak dan do poznega večera. Iz Čiova do Trogirja pa je peš kar daleč, še posebej ker kar lep kos poti ni pločnika ob tej prenapolnjeni cesti. Mi smo bili v campu Rožac, bolj na začetku otoka, ki je sicer bil kar OK (senca, plaža..). Čiovo tudi nas ne vidi več prav zaradi nepopisne gneče.

NE PRIPOROČAM.

Lp Mici33
Citiraj
tinca
S Čiovim in Trogirjem imam na splošno slabe izkušnje, zadnja je od lani. Dopustovali smo sicer v Primoštenu ampak smo se na enega od bolj kislih dni odpeljali na izlet v Trogir, pa še na Čiovo smo šli pogledat en kamp (kao za drugo leto). Do tja je bilo vse lepo in prav, le presenečeni smo bili nad kolono v nasprotni smeri. Kamp (ime sem žal pozabila) nam je bil všeč, zraven je dolga peščena plaža, bila je zaradi vremena sicer prazna a voda čista in videti je bilo kar v redu. Šli smo na pivo, v vmesnem času se je naredil že sonček in gostje so se prikazali na ulico - glavnina Čehov in Madžarov iz apartmajev. Mislili smo, da bomo uspeli prit z otoka po drugi strani a žal ne gre. Na Čiovo vodi en most, cesta se sicer razcepi na levo in desno obalo a se nikjer ne sklene (no morda, če ima kdo insajderske lokalne informacije - mi jih nismo imeli). Ko se je cesta končala v slepi ulici na hribu, smo se brez upa zmage obrnili in se postavili v kolono - 5 ur smo stali na cesti, da smo uspeli priti z otoka (za cca 2-3 km poti). Čiovu smo pomahali in nas ne vidi nikoli več. Sicer je tam zelo lepo (kar smo pač uspeli videti) a nas je to ustavilo tudi za letos. Niti pomisliti ne upam, kaj bi bilo v avtu brez klime ali da bi bognedaj kdo rabil zdravniško pomoč.

lp tinca
Citiraj
treza
Hvala za hiter odgovor.

Saj mi ne bi bili v Trogiru (če si za tam mislila te plaže), pač pa na Čiovu direkt.
Me pa zanima za Vodice. Imaš kak link, kakšne slike (ker pri 5 letnem otroku bi nam prišla prav plaža primerna za otroke) in zame dosti velik apartma, ker imam rada malo več prostora tudi na dopustu!


Skratka se priporočam!

PS: Kako je pa z nočnim življenjem okrog Vodic (mislim takšnega, da imaš zvečer kam peljati 5 letnega otroka)
Citiraj
ena forumka
Mi smo bili pred dvema letoma v Trogirju, na drugi strani je otok Čiovo (ki ga nekateri zelo hvalijo), pa sem bila kar razočarana nad Trogirjem. Mesto je malo sicer staro, plaža pa kamenje, neprimerna za otroke. Kakšna dva do tri metre je bila voda plitka, potem je pa kar naenkrat bilo odrezano in globoka voda. lani pa sem bila v Vodicah in sem bila zelo zadovoljna tako z apartmaji kot s plažo.
Če te morda zanima naj povem, da sva z možem lani za 10 dni apartmaja s pol penzionom plačala 156.000,00 SIT, hčera je imela brezplačno. Zajtrk in večerjo smo imeli v njegovi restavraciji, ta gospod, ki pa oddaja apartmaje pa je iz Štajerske.
Skratka bili smo zadovoljni in letos nameravamo ostati v Vodicah 14 dni.
Citiraj
treza
Pozdrav!

Saj že naslov pove. Gledam apartmaje v mestecu Slatina na otočku Čiovo pri Trogirju. Ali ima kdo izkušnje o mestu, otoku samem, nasploh o plažah in o povezavi z mestom Trogir (most)???

Bi bila zelo hvaležna za izkušnje in nasvete iz prve roke!


LP

PS: Za Trogir ne rabim, ker vem, da je zanimiv!!!
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.