Odgovori: Poročno potovanje

Pregled teme
mačkon::trv
Če gre res samo za uživanje z možem pa toplo vodo, potem tudi jaz priporočam Moravske toplice, če pa naj bi bila zraven še porjavela (zaradi sosedov), pa še v solarij zapovrhu !!!

Pa še enkrat opozarjam, da sprašujete o POTOVANJU, cel čas pa je nato govora o LETOVANJU, tako da pri božji volji ne vem, kaj bi sploh radi....

LP
Mačkon

PS: Pa "medeni tedni" pomeni tri ali več !!
Citiraj
Morska deklica::trv
Živjo!

Plači imava okoli 200.000. Preden sva kupila stanovanje (celotno na kredit na 10 let - kredit so sicer vzeli starši, ker midva še nisva bila kreditno sposobna, odplačujeva ga pa midva) sva skoraj eno leto živela pri starših (ko sva bila že zaposlena). Ta čas sva skoraj obe celi plači prišparala. (torej približno 300.000 na mesec - vse skupaj kakšne 3.500.000).Od tega sva kakšna dva milijona porabila za opremo stanovanja. Res je sicer, da nisva čisto vsega opremljala na novo, ker sva dobila staro pohištvo od mojih staršev, pa tudi popolnoma opremljeno stanovanje še ni. Fant je kar nekaj denarja prišparal tudi med študijem (štipendija, delo tudi med letom), nekaj pa nama ostane tudi sedaj, ko od plač odštejeva kredite, položnice in hrano. Tako da s poročnim potovanjem ne bova porabila vsega kar imava.

Res je, da si brez pomoči staršev takega potovanja ne bi mogla privoščiti. Če oni ne bi mogli vzeti kredita, bi sedaj verjetno živela v najemniškem stanovanju in tako res ne moreš nič prišparati. Tudi tisto leto, ko sva še živela doma, niso zahtevali denarja za stroške, kar se je seveda pri najinem proračunu zelo poznalo.

Pa še to - stanovanje sva kupila izven Ljubljane, razlika v ceni za enako stanovanje v Ljubljani je bila skoraj 50.000 DEM.

LP.
Citiraj
Marina::trv
Ne mislit da vas napadam, ali da ne privoščim takega poročnega potovanja...

...ampak bi rada vedela kako delate z denarjem da lahko prišparate. Če imata povprečni plači to znese 2X 150.000, če nič ne ješ, nimaš avtomobila in se seveda tudi z avtobusom ne voziš, ne kupiš nobene cunje... to znese recimo v 5 letih (glede na to da se poročita sta verjetno še razmeroma mlada.) res 18 000 000 če daš 300000 na mesec na stran (pa sem računala z današnjimi plačami). S tem si potem res lahko kupiš kakšno stanovanje, pa ga opremiš, pa se poročiš in greš na poročno potovanje za 6000 eurov...

To je bilo le moje razmišljanje, ko mi nekdo odgovori da je prišparal. že 5 let odkar služim šparam kjer se da pa še vedno nimam svojega stanovanja (samo kredit seveda ne zadošča, zraven rabiš vsaj še toliko za eno luknjo, ki jo moraš potem še prenovit).

Vsakomur pa privoščim, da gre na eksotično potovanje, pa da mu to kdo plača... tud jaz bi šla...
Citiraj
Pika::trv
Potem lahko uživata tudi v Moravskih toplicah z bistveno nižjimi stroški.
Citiraj
TaNiTa::trv
Mislim, da se motoš, meni je do uživanja z mojim (takrat že) možem.
Lp
T
Citiraj
Pika::trv
Pozdravljena!

Glede poročnega potovanja bi ti svetovala kar Maldive ali Mavricius, ker sem ugotovila, da ti je v bistvu samo do uživanja na plaži in v hotelu.

Lp,
Pika
Citiraj
Pika::trv
Pozdravljena!

Glede poročnega potovanja bi ti svetovala kar Maldive ali Mavricius, ker sem ugotovila, da ti je v bistvu samo do uživanja na plaži in v hotelu.
Citiraj
TaNiTa::trv
Hvala vam vsem za nasvete, nekateri od njih nama bodo vsekakor prišli prav. Za enkrat se še vedno bolj nagibava k Dominikanski repubilki, v bistvo pa sva ugotovila, da se bova imela lepo kjerkoli že bova, le da bova imela ob sebi en drugega. Ta eksotična destinacija je le za popestritev.


Janja--------> glede severa: Irska, Škodska, Skandinavija mislim, da je ideja enkratna, ker sem tudi sama oboževalka, vsega kar je povezano z Irsko. Je pa res, da se je treba na tako potovanje res odpravit z ruzaki, da čim več vidiš. Je pa ideja za nasledenje potovanje.

Še najprej pa so dobrodošli vsi nasveti.

Lp
TaNiTa
Citiraj
Janja::trv
Ej, meni je bila med drugim tudi Korzika zelo všeč. Drugače pa bi si za poročno potovanje mogoče izbrala križarjenje po Karibih. :) Sicer pravijo, da je dolgčas, saj so na teh ladjah sami starejši ljudje, ampak saj si tako ali tako na poročnem potovanju. :) Pa še vidiš lahko tudi nekaj mest.

No ja, jaz bi si verjetno zbrala kakšen sever - Irska, Škotska, Skandinavija - tako rukzak varianta ali pa avto, potem bi se pa šla za kak teden še gret nekam - brez rukzaka, seveda. Drugače pa obožujem Pariz. Pa Francijo. Lepo se imejta na poročnem potovanju!
Citiraj
Morska deklica::trv
Res je to veliko denarja, vendar sva se s fantom odločila, da mora biti poročno potovanje nekaj posebnega. Na Hrvaško bova lahko hodila naslednjih 20 let, za poročno potovanje pa si želiva belih karibskih plaž, sonca in morja, brez gneče. Tudi midva sva univerzitetno izobražena in imava povprečne plače, poleg tega pa še odplačujeva kredit za stanovanje. Sva pa med študijem in tisti čas službe, ko sva še živela doma, intenzivno "šparala", tako da se je nabralo nekaj denarja. Z njim sva opremila stanovanje, ostalo pa je še dovolj za malo bolj "luksuzno" poročno potovanje, pa še nekaj denarja bo ostalo.

Midva sva si vedno želela tako poročno potovanje, zato sva se bila, tudi več let prej, zanj pripravljena marsičemu odpovedati.

LP.
Citiraj
Marina::trv
Resnično sem zmedena. Poročili se boste in imate še toliko denarja da greste na medene tedne za 2000 eurov po osebi, da ne štejem koliko vzamete še za zraven. Ja kdo vam pa vse to plača? A imate že rešen stanovanjski problem? Midva z možem sva si po tem, ko sva plačala sicer skromno poroko, lahko privoščila 14 dni na Korčuli, kar naja je z vsemi stroški in kar sva zapravila zraven stalo slabih 1000 eurov.
Pa sva oba univerzitetno izobražena s povprečnimi plačami!
Citiraj
Angel::trv
Dan TaNiTa! Meni najbolj romatično in najlepše mesto na svetu pa so Benetke. Mesto Casanove, mosta zdihlajev, prelepih malih ulic s kanali in svetovno zgodovino. Odpelji se na otok Lido, ki je zraven...naročita si gondolo in naj vama mojster zapoje Amore mio...Ti amo...Blizu je, romantično mesto neštetih prijetnih lokalov, zelo dragih hotelov in romantičnega vzdušja. Eksotični otoki so lepi, razumem te, ampak v tisti tropski vroči, žgočem soncu, te bo minila vsa romantika in kemija poročnega potovanja. Daleč so, predaleč...Pa mogoče Monako. Mesto prestiža, mesto mladih, mesto bogatih...večni sen mi je vedno bila in bo Italija:Kalabrija, Sardinija, celo Sicilija. Blizu je. Pokrajina z dobro hrano, prekrasno kulturo in zgodovino. Pa mesto Roma in Julije se ve.
Lepo potovanje ti želim, kjerkoli to že bo!
lp
Angel*
Citiraj
TaNiTa::trv
Zivjo Mačkon!

Nevem, ampak tudi jaz sem malo zmedena nad tvojim pisanjem. Obe sva ti povedali, da greva na poročno potovanje (sama sem tudi napisala, da so najine želje po zabavnih, eksotičnih počitnicah, znotraj turističnih krajev), ne pa na neko avanturističnem potepanje po neeksotničnih in romantično ne privlačnih krajih. Zame je smisel poročnega potovanja v razvajanju, crtlanju, neizmernem predajanju drug drugemu, zabavi, sproščenosti,.....ne pa potepanje po turistom neprijaznem Iranu. Res je, da smo ljudje različni, amak to je samo moje mnenje.

Aja pa še to MEDNI TEDNI - to je ponavadi 1 ali 2 tedna, vsaj za tiste, ki hodimo v službo, to pa mislim, da ni problema zdržati v enem hotelu, razen, če ni tebi eden od užitkov, pakiranje in razpakiranje prtljage.

Lp
TaNiTa
Citiraj
barbara::trv
aja .. še to .. v turističnih območjih/naseljih vas pa res ni treba skrbeti za malarijo, še posebno če boste v klimatiziranih hotelih .. hepatitis A pa, če se že cepite .. naredite to kak mesec prej, čeprav tam na zavodu svetujejo cepljenje tik pred odhodom .. ker mi smo lani imeli reakcijo na to cepivo .. neprijetna stvar.

B.
Citiraj
barbara::trv
Maldivi in Tenerifi se ne morejo primerjat. Maldivi kjer je temperatura morja cca 28 stopin, neskončno bogat podvodni svet, brez visokih hotelov in 14 dni na otočku, ki meri nekaj dest kvadratnih metrov ... in Tenerifi, kjer ima morje komaj kaj več kot 20 stopinj, je pa otok krasen, imaš kaj za videt, po drugi strani pa spet močno skomercializiran... to pa je tudi edina skupna točka, ki jo Maldivi in Tenerifi imajo.

cena .. teden Maldivov ... cca. 270.000 sit na osebo, Tenerifi ... bi rekla da za 150.000 sit dobiš že kar dober hotel.

Če bi šla jaz na poročno potovanje .. ob tem pa nebi imela prav nobene avanturistične želje in potrebe .. bi izbrala teden ali dva Šri Lanke in teden Maldivov ... še posebno če se kdo od vas potaplja!

Lp,
Barbara
Citiraj
Morska deklica::trv
Še to. Polet tja je trajal okoli 9 ur, nazaj pa 10.
Citiraj
Morska deklica::trv
Živjo!

Poročila se bova začetek julija in poročno potovanje planirava kakšen teden po poroki. Sicer je to res najdražje obdobje, ampak drugače ne moreva vzeti dopusta. Šla bova z isto agencijo, ker sva bila nazadnje z njimi zelo zadovoljna. Cene so približno take: hotel v katerem sva bila pred leti stane malo manj kot 2000 evrov na osebo za dva tedna. En teden je približno 1400 evrov. Drugače so hoteli s štirimi zvezdicami nekje od 1200 do 1500 evrov na teden na osebo (all inclusive). Seveda v najdražjem obdobju. Junija ali septembra so cene za kakšnih 100-200 evrov nižje. Cene na Kubi so podobne, Mehika pa je za kakšnih 200 evrov dražja.

Kakšne so pa cene na Maldivih ali Tenerifih?

LP.
Citiraj
stevardesa::trv
Tudi midva se porociva konec junija in se tudi se nisva odlocila kam na porocno potovanje.Ali bosta sla z isto agencijo kot pred leti?Kdaj nameravata iti?Kdaj se najbolj izplaca iti?Koliko stane Dominikanska za 14 dni priblizna cena(all incl.4*)Razmisljala sva o Maldivih,Tenerifih zato naju zanima se o Dom.rep.
Hvala
Citiraj
WEST::trv
Vso srečo v zakonu in drugače.
Tri tedne sem bil službeno v Mehiki in sicer julija 2001v Monterrey-u (zvezna država Nuevo Leone). Mehika je zanimiva (drugačna) in po moje vredna ogleda, a kljub vsemu sem si Mehiko najbolj zapomnil po eni stvari - ubijalski vročini (vsak dan 39 - 43o C v senci, sence pa nikjer!). Ne vem kako je v turističnih naseljih, a na splošno v dobrih hotelih to ni problem, ker je vse klimatizirano, a vseeno, če ne prenašata vročine res dobro, se raje odpravita tam enkrat kasneje (recimo oktobra je običajno prijetnih 24 - 28oC).

Lep pozdrav
Citiraj
Morska deklica::trv
Kolikor ljudi toliko čudi. Midva sva rada dva tedna v enem hotelu. Vmes narediva kakšne enodnevne izlete, je pa fino, če ne rabiš vlačiti s sabo vse prtljage ampak se vračaš v hotel. Poleg tega nama paše tudi nekaj dni poležavati na plaži, pod palmami in soncem. Sva pač malo manj avanturistična, pa bolj turista. Sploh za poročno potovanje.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.