Odgovori: Bruhanje dvanajstletnika

Pregled teme
Koliko
Ok,
Za začetek naj ti povem, da to vsekakor ni bulimija, bulimija je ko se nekdo po jedi, sili bruhati, zaradi psihičnih motenj.
Me pa zanima, koliko čaja sploh spije tvoj otrok, ker razumel bi, da spije čaj za večerjo ali pa za zajtrk ampak, da ga kr ves dan pije pa tudi ni dlih najbolje, raje mu daj kakšno limonado ali pa oranzado ali vodo.
Bi pa svetoval, da obiščete zdravnika, ker lahko ima kakšne zdravstvene težave.

Lp
Citiraj
Biba12
Pozdravljeni,
Dvanajstleniku se občasno dogaja, da mora med kosilom bruhat. Poje juho in nato ko naj bi začeli z glavnim obrokom, gre bruhat. Bruhanje je silovito. Ko konča, pravi, da je vse ok. Nima vročine, ne boli ga trebuh, pravi, da ga tišči v pljučih, kar je verjetno od napenjanja med bruhanjem. Sicer rad je in se nikoli ne prenajeda in je povsem normalne rasti. Je pa res, da se običajno to zgodi, ko pred jedjo spije kak čaj (ingver, smrekovi vršički, bezeg), vodo. In očitno kombinacija voda in juha nekaj sproducirata takega, da začne bruhat. Pa ne gre za pretiravanje v pitju tekočine. Tudi sicer običajno pije raznorazne čaje in ni nobenih težav, če pije samo čaj. Ko mine kaki 2 uri od bruhanja, mu normalno spet vse diši in poje kosilo kot da ni bilo ne duha ne sluha o kaki slabosti ali bruhanju. Bojim se, da ni to kak znak prikrite bulimije ali česa podobnega. Pred tem je dopoldan igral npr. badminton, skakal, skratka bil normalno živahen. Čudno. A to se zgodi vsaj enkrat mesečno, zato me skrbi, zakaj se to dogaja. Ne najdem vzrokov in me zato skrbi njegovo bruhanje. Vnaprej za kakršenkoli odgovor.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.