Odgovorite: smrdljivo znojenje

Prikaz teme
DokicaSPH
Poštovana,
sasvim je normalno da se po ljeti jače znojimo.

Promjena intenziteta znojenja i mirisa znoja ovisi o puno faktora ( hrani koju jedemo, unosu nikotina, alkohola, stresu koji podražuje živčani sustav, hormonskim promjenama koje se normalno zbivaju..)i može se mijenjati s godinama bez prisutne bolesti.

Od bolesti bi trebalo isključiti bolest štitnjače, šećernu bolest ( znači potrebno je vaditi krv), napraviti ginekološki pregled ( ev. kontrola spolnih hormona). Po nadležnom liječniku isključiti mogućnost gljivičnog oboljenja( oprez i s pretjeranim pranjem: istim mičete zaštitne bakterije koje imamo na koži, a vlaga pogoduje gljivicama za razvoj).

Savjetujem unos barem 1.5 L tekućine ( voda, lagani čaj), redovitu tjelovježbu , izbjegavati začinjeniju/ jaču hranu, ako pušite smanjiti unos nikotina. Posjetiti liječnika radi eventualne kontrole krvnih nalaza, pregled ginekologa.

Za prvu pomoć pokušajte od Vichy-a tretman protiv znojenja ili Ducray hidrosis control ( roll on ili kremu )

lp
Citat
mirna 33
Kako su počele vručine, nenormalno se znojim. Zabrinjava me jer je taj znoj drugačiji nego prijašnjih godina, puno se jače znojim, stalno mijenjam rol onove i sve probija. osjeća se jak miris pogotovo osječam promjene i u intimnom području. Počinje me zabrinjavati da to više nije normlano pa me zanima da li to može biti neka bolest? Moram naglasiti da se svakodnevno tuširam i da nije problme u tome da sam neuredna. Molim vas uputite me što bi mogla napraviti. Hvala na odgovoru.
Citat
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potvrdite da niste robot:

Da bi spriječili automatsko slanje poruka/registraciju dokažite da niste robot upotrebom CAPTONA zagonetke.