Odgovori: montessori vrtec v Celju

Pregled teme
Oxle
Tudi mene zanima.
Citiraj
Vitao
KaNo ne morem ti poslati zasebnega sporočila, namreč me zanima tvoja izkušnja z vrtcem.
Hvala
Citiraj
KaNo
Ce bo kdo se potreboval kaj informacij o tem vrtcu, lahko podam svoje mnenje v zasebno. Iz lastne izkusnje.
Citiraj
montessori uporabnik
ztrewq
ker sem na stran zajadral bolj po pomoti kot ne, in napisal kar vem še iz časov, ko se me je tema bolj dotikala potem bi vprašal tole, če prav razumem, razvid NI edino merilo, kdaj nek zavod ustreza vsem kriterijem za pridobitev naziva vrtec? No ne rečem da vse vem, samo kolikor je meni znano, dokler ni zavod v razvidu, ni vrtec (ne sme (ni smel) uporabljati besede vrtec nikjer) in ni (bil) upravičen do subvencije/koncesije. Popravite me, če se motim, verjetno pa je finančna plat žal tudi pomembna pri izbiri vzgojnega zavoda za najmljaše, poudarek v moji objavi pa je bil ravno na vrtec in ne toliko na montessori, zakaj pa v nadaljevanju.
Ker vidim, da ste bolj "domači" v zadevi, jaz pa ne več toliko, mi lahko prosim poveste, katera je krovna montessori inštitucija na svetu? Ko sem pred časom bolj iz radovednosti, ker sem v nekem trenutku naletel na dve kratici v povezavi z montessori pedagogiko, brskal kaj naj bi pomenili, sem našel meni se zdi vsaj 3 organizacije na svetu (2x ZDA 1x nekje v Evropi Nizozemska ali Nemčija se mi zdi), lahko da jih je še več, ki izvajajo izobraževanja pedagogov, nisem pa našel krovne organizacije, ker se mi ni zdelo "življenjsko" pmembno tudi nisem vlagal večjega napora v to, da bi jo našel, se je pa ob prebiranju vaše objave ponovno oglasila radovednost.
Kar se tiče pa Montessori inštituta pa sem sedaj malo bolj podobno prebrskal. Sami pišejo, kdo je ustanovil inštitut, in malo čudno se mi zdi, da ustanovitelji inštituta sami sebi delijo certifikate o ustreznosti, vam ne? tako približno kot vse zbornice (gospodarska,obrtna; včasih so temu rekli ceh) ostavljajo sami sebi pravila. Kakšen je namen inštituta ustanovljenega na ta način res ne vem, edino, če ima kaj opraviti z monopolom, glede na to, kot že omenjeno, da vsaj tri inštitucije izvajajo izobraževanja. Bolj bi se mi zdelo smiselno, da bi inštitut ustanovila in vodila ena oseba, recimo gospa, ki je začela z montessori pedagogiko v Sloveniji, kdo in kje pa oba veva.
Hvala za pojasnila in lep pozdrav.
PS verjetno najino razpravljanje avtorju/avtorici prve objave, glede na letnico, ne bo več kaj prida pomagalo
PPS: zanimivo, da ni bilo nobene objave 2 leti, potem pa kar 2 v dveh urah.
Citiraj
ztrewq
Dragi montessori uporabnik,

če je nek vrtec vpisan v razvid, to pomeni, da izvaja vzgojo in izobraževanje v skladu s Kurikulom za vrtce. Vrtci, vpisani v razvid so torej javni vrtci in nikakor ne tudi pravi montessori vrtci. Vrtec Vesela hiša Celje torej ni montessori vrtec, temveč izvaja le določene montessori elemente. Ravnateljica ta dotični vrtec staršem prodaja kot montessori vrtec, kar je ena sama grda laž. Preveri njihov kader, naj ti pokažejo montessori diplome. Ministrstvo vrtec vpiše v razvid, kadar ustreza kadrovskim in prostorskim zahtevam, drži. Vesela hiša torej izpolnjuje kadrovske in prostorske zahteve, ki so potrebne za javni vrtec, ni pa preverjalo, ali imajo zaposleni ustrezno montessori izobrazbo. Če imaš ti nekaj montessori materialov na polici, še nisi montessori vrtec, in če prebereš knjigo Srkajoči um, še nisi montessori pedagog. Pravi montessori vrtci so potrjeni s strani Montessori inštituta Slovenija - in ja, le ti lahko dajo certifikat, da je nek vzgojno-izobraževalni zavod montessori zavod, ker le-ti pa v nasprotju z ministrstvom preverjajo tudi izobrazbo in materiale in celo večkrat spremljajo sam proces dela v vtrcu, preden dajo svoj "blagoslov". Vrtci, ki so pravi montesori, so objavljeni na naslednji povezavi: http://www.zdruzenje-montessori.si/?page_id=459. Si našel kje Vrtec Vesela hiša? Jaz ga nisem. Vrtec Montessori svet Celje je zaenkrat zasebni vrtec, ki pa pridobiva dokumente za vpis v razvid. Je pa zaenkrat EDINI PRAVI MONTESSORI (zasebni) vrtec v Celju, kjer izvajajo pravo montessori pedagogiko.

Toliko o montessori vrtcih v Celju.
Citiraj
montessori uporabnik
V Celju je samo en motessori vrtec - Vesela hiša, vpisan v razvid vrtcev in ima subvencijo s strani Ministrstva za šolstvo (MŠ), Motessori sveta pa v razvidu nisem našel, tako da verjetno ni vrtec, oz. ne izpolnjuje strogih kriterijev, ki so potrebni, da (MŠ) nek zavod potrdi kot vrtec.
Montessori Inštitut ne more opravljati potrjevanja na nivoju ministrstva, se pravi, njihovo potrdilo še ne pomeni, da izpolnjuje vse zahtevane kriterije (prostorske in kadrovske), ki so potrebni, da vrtec potrdi MŠ.

#ned00 res je, ampak za dobrim konjem se vedno praši, montessori pedagogika je pa LIpicanec.
Citiraj
montessori
Pozdravljeni,

v okolici Celja, Vojniku že dalj časa deluje MONTESSORI HIŠA CELJE-hiša otrok, ki deluje pod okriljem zavoda MONTESSORI SVET. Okolje je potrjeno iz strani Montessori Inštituta v Ljubljani. Imam opravljeno veljavno diplomo pedagoga Montessori (v sodelovanju z Inštitutom Seton http://setonmontessori.org/institute/20 ... institute/). Sedaj končujem naslednje izobraževanje in sicer za starost otrok od 3-6 let.
Smo tudi člani Montessori Združenja Slovenije.
Lahko nas spremljate tudi na :https://www.facebook.com/montessori.hisacelje

Več informacij o našem delu najdete na www.montessori-celje.si ali na telefonu 031 610 185.
Vse ki jih omenjena pedagogika zanima vabimo na letošnja brezplačna predavanja (za starše) in seveda na ogled prostorov, okolja in materialov.

Jožica Kolar
Citiraj
ned00
Ni vse zlato kar se sveti.
Citiraj
zanima me
Pozdravljeni,

zanima me, če obstaja kakšen montessori vrtec v Celju?
Našla sem samo zasebno varstvo Vesela hiša, ki delajo po tej pedagogiki.
Ima kdo otroka v tem varstvu in kako ste zadovoljni?
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.