Odgovori: Butalci

Pregled teme
BUTALCI re
Naj omenim še to, da je veliko neposrednih indicev kazalo, da so tisti ki so preiskovali, bili vpleteni in da so opazke ki sem jih pisal tožilstvu sporočali prijavitelju. V detajle ne bom pisal.
Citiraj
Resnicoljub
Kriva ovadba po butalsko.

Bilo je več let nazaj. Imel sem oglas za avto na avto.net. Avto sem prodajal več mesecev, kakšnih 5. Ni bilo skoraj nobenega zanimanja. Nato sem ga začel še oglaševati na spletni strani avtomobilizem in pa tudi na spletni klepetalnici sem enkrat dal link.
Ne spomnim se točno kje ali je bilo na forumu ali spletni klepetalnici, mi je enkrat nekdo dal telefonsko in mi rekel naj ga pokličem, da se zanima za nakup vozila. Poklical sem ga povedal sem da ga kličem ker mi je posredoval številko in zanimala ga je zadnja cena.
Rekel je cena je previsoka in klic je bil končan. Mogoče je bilo tudi tako da me je klical, se nisem javil, nato sem ga poklical nazaj. In kaj se zgodi potem. Čez 1 leto! me kontaktirajo iz policije češ da so pri zbiranju obvestil prišli do moje mobilne. Bil sem zaslišan kjer so mi rekli da je v ovadbi podana moja mobilna in 2 predplačniški in približno je bil moj opis avta naveden. Obtožnica je bila da je prijavitelj dal neznancu nekaj tisočakov za neke stvari in da mu oškodovanec ni vrnil denarja niti ni priskrbel stvari- iz trte zvito. Prijavitelj je prepoznal mojo sliko, in sliko mojega avta, ki sem jo posredoval policiji.

Pred obravnavo sem prinesel potrdilo ki je dokazovalo moj alibi in nato je prijavitelj(nek gostilniški lažnivec iz obale, nič manjši kot policaji), zanikal da bi bil jaz, rekel je da sem storilcu podoben, za avto se ni spomnil, dejal da mora prijatelja vprašati kakšen avto je bil. Trdil je da je neznancu izročil par tisoč evrov in da mu je neznanec obljubil da mu bo iz trgovine uredil neke stvari po znižani ceni, saj da naj bi trgovino zapirali. Ni znal povedati niti kako je tega neznanca spoznal. Rekel je da neznanec ni govoril slovensko in da se je samo enkrat slišal z mojo mobilno številko in izjavil je da mojo številko NIKOLI ni poklical. Če bi nekdo nekomu dolgoval menim, da bi ga še kako klical. Hkrati me je spraševal nesmiselne če sem ženi posodil telefon. Vsakič ko je tožilka kaj pisala je vame bulil grozilno. Na koncu je pa še dodal da ima "printscreene" ko mu je nekdo ponujal avto. Zgodbo je spreminjal, zgodba ni imela ne repa ne glave. In zaradi tega sem bil nekaj let v postopku ovaden. Ko je bila obravnava končana se je pa smejal.
Da ne omenjam policijskih lapsusov in načina postopka in stvari ki so se tekom preiskave dogajale. Skratka sramota nad sramoto in treba se je paziti goljufov, ker takšni postopki lahko trajajo leta in leta in Slovenija NI varna država, še manj država poštenih in načelnih ljudi. So me hoteli oblatiti ampak jim ni uspelo. Da ne omenjamo da "niso" znali vzeti na policiji niti osnoven opis osumljenca, saj je trdil da sem veliko višji. Skratka tipično slovensko podtikanje.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.