Odgovori: Montessori vrtec MALI PRINC

Pregled teme
Katajo
Pozdravljena,

jaz imam svojo hči v Montessori vrtcu v Kamniku in sem zelo zadovoljna.

Lp,
K.
Citiraj
pikica315
K.PK.

Kaj ima pa to povezave z Montessori programom v vrtcih? in tudi gospe iz ministerstev niso vedno zanesljivi viri :)

Tale v Domžalah ni poceni, to je dejstvo, vendar otrokom da veliko. Če ti je všeč montessori program, je vrtec zelo dober, če ti ni, potem je boljši kateri drugi. Otroci se veliko naučijo z navadnimi igračami se pa tako ali tako lahko igrajo doma in povsod drugje. Kar se tiče socializacije pa v tem konkretnem vrtcu otroci niso nič omejevani, saj imajo čas tudi za prosto igro.

Lp
Citiraj
K.PK.
Uf... Jaz sem slišala od enih zelo zanesljivih virov, ene gospe s precej visokega položaja na ministrstvu za šolstvo... Da ko so svojega otroka vpisovali v privat vrtec, s koncesijo, cena je cca 700 eur v LJ, polna cena namreč, da glede na to kako je drago, zelo malo ponujajo.

Pri nas ni takih vrtcev, ker nisem s tistih koncev, oziroma je eden - ampak jaz se s tovorstno vzgojo žal ne strinjam, izhajam pa iz svojih pedagoških izkušenj... In iz tega, da izhajam iz družine, kjer ni bil denar npr. nikoli problem in se je zelo razvajalo prihodnje generacije, posledice so pa zdaj katastrofalne - za vso družbo v državi, v bistvu. Jaz sem tista tretja generacija, ki nosi posledice. Po eni strani še sreča, da sem naletela na situacijo, ko sem se morala zelo potrudit, da mi je uspelo, npr. v finančnem smislu si lahko privoščim marsikaj in tehga mi nihče ni podaril, vem pa to, da svojih otrok ne mislim vzgajat med otroki, ki so vzgojeni ekstremno v materialističnem duhu... Sicer se z menoj določeni člani moje ožje družine ne strinjajo, tako da tudi ne pričakujem, da se bodo vsi, ki bodo mnenje prebrali.
Citiraj
r0z1
Pa saj se otroci tja do tretjega leta niti ne igrajo skupaj. Mislim, se, ampak vsak s svojimi igračami, eden ob drugem. Montessori pedagogika ne vzgaja individualistov, to je prodsodek, največji predsodek... Otroci veliko delajo skupaj, predvsem 3-6letniki, mlajši pa, kot sem rekla, nimajo potrebe po tem. Pa tudi sicer marsikaj počnejo... Nisem montessori pedagog in žal ne morem imeti svojih otrok v m.vrtcu, ker ga ni v bližini. Ju pa vozim na "program za otroke in starše", enkrat tedensko program za majhne otroke po mont.ped. in tudi sicer jima rada doma pripravljam materiale. Naše stanovanje pa tako ali tako izgleda kot Hiša otrok :) Mislim, da lahko da veliko...
Citiraj
Soncnica82
Pozdravljeni,
razmišljamo, da bi našega otroka vpisali v Montessori vrtec Mali princ v Domžalah. Zanima me, ali ima kdo izkušnje s tem vrtcem(predvsem sveže, teme iz pred več kot 3 let sem namreč že prebrala)?
Kaj pa s katerim drugim Montessori vrtcem? Malo berem o tem pristopu in mi je v nekaterih segmentih sicer všeč, me pa malo skrbi, da ne polaga dovolj pozornosti prosti otroški igri (s tem mislim na prosto skupinsko igranje in ne to, da vsak otrok zase nekaj počne, kot mi na prvi pogled izgleda montessori), ki je po mojem mnenju zelo pomembna v zgodnjem obdobju razvoja. Tisti ki imate izkušnje s tem pristopom (ali še bolje, konkretnim vrtcem), prosim, delite jih z mano.
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.