Odgovori: Odsla je, prisla je nazaj

Pregled teme
JernejaDimecBratina
Spoštovani jer123!

Doživljate razočaranje in prizadetost, ko opisujete, da se je partnerka po vajinem razhodu kar hitro znašla v postelji z drugim moškim. Boli vas, da ste bili zamenjani in doživljate kot da je v tako kratkem času »pozabila« na vas, čeprav ne vemo iz kakšne svoje stiske je ona to naredila. Najbolj vas kot moškega boli, da se je na hitro spustila v spolno avanturo in ne razumete kako je lahko storila kaj takega. Vam se zdi nepojmljivo in bi na vsak način radi to ugotovili, saj vas boli in se verjetno prav zaradi tega sami v sebi čutite še bolj prizadetega, morda nevrednega in nepomembnega. Partnerka je s tem dejanjem nehote prišla do vas na za vas najtežji točki, to je na bolečini in občutku lastne vrednosti. Si predstavljam, da je ta občutek o samem sebi, res izjemno boleče področje za vsakega od nas in zato bi najraje človek kar pobegnil odtod. Tukaj imate verjetno globoko rano še iz časa vašega otroštva in bi vam toplo priporočila delo na sebi, s pomočjo psihoterapije, da bi si občutek o samem sebi lahko okrepili in se opolnomočili. S tem je namreč tudi zelo močno povezano vaše ljubosumje in strah oz. nezaupanje, o čemer ste pisali, in je v vas globoko zakoreninjeno, saj je bil to razlog, da ona tega ni več prenesla in je odšla. Zato bo res pomembno, če boste želeli vajin (pa tudi morebitni katerikoli drug partnerski) odnos ohraniti in če boste želeli res predelati vse to ljubosumje in nezaupanje, začeti delati na sebi. Ne vem, če ste se pripravljeni soočiti s samim sabo in spoznavati kakšne stiske in čustvene rane nosite in kaj vi prinašate v partnerski odnos, toda brez tega, boste v njej oz. v tem njenem stiku z drugim moškim, vedno znova iskali dežurnega krivca in se bosta oba vrtela v začaranem krogu.

Po enem letu sta se oba znašla spet skupaj. Kako to, čemu, zakaj... – je ona prišla nazaj k vam in tudi kako to, čemu,zakaj...- ste jo vi sprejeli? Tu je ogromno vprašanj, na katera bo sčasoma pametno najti odgovore, ki pa so kar kompleksni in se jih ne da na hitro odpraviti.

To, kaj je doživljala ona in kakšne razloge je imela, da se je tako hitro zapletla z drugim moškim, bi morali izvedeti od nje. Njena naloga torej je, da bi lahko toliko odkrila in spoznala samo sebe, da bi si zmogla odgovoriti na to vprašanje. Seveda bi bilo pomembno, da bi se sčasoma zmogla na nov način o tem pogovarjati oba. Torej, idealno bi bilo, da bi lahko šla oba na individualno terapijo, in potem še skupaj na partnersko terapijo. Kako se bosta odločila, pa je na vama. Rada bi še poudarila, da imate vi osebno ne glede na njene odločitve, vedno možnost raziskati sebe in si s tem pomagati k preseganju stiske.

Vse dobro vam želim.
Citiraj
jer123
Skupaj sva bila 5 let in vse se je zdelo prfektno potem sva se zadnje leto kregala zaradi mojega ljubosumja nikamor ni sla sama kriv sem sam da se je po 5 letih zgodilo to da je odsla ... v meni je iskala samo zaupanje ampak sem neumen ker ji nisem zaupal in potem je odsla... prve pol leta sem se trudil jo dobit nazaj ampak ni hotela z mano spregovoriti niti besede... zanima me vase mnenje o tem da takoj ko sva sla narazn si je nasla drugega samo za sex ki je vse skupaj trajalo slaba 2 mesca... cez 10 mescov je prisla nazaj objokana in vzel sem jo nazaj ampak zre me samo to kak je lahko po 1 mesecu kar sva bla narazen ze sla z drugim v postlo... ce omenim to temo se skregama in ni dobro... ona mi ne sponasa nic za to 1 leto kar sva bla narazen mene pa zre samo ta stvar kak si je lahko nasla takoj drugega....
Citiraj
 
Opozorilo: Ta tema je že več kot dva meseca neaktivna. Ste prepričani, da želite nadaljevati razpravo?

Potrditev, da niste robot:

Da bi preprečili avtomatsko oddajo sporočila/registracijo, prosimo dokažite, da niste robot z uporabo CAPTCHA uganke.