Partnerska in družinska posvetovalnica

Odgovarjajo: dr. Barbara Kutnar Novak, ZDT • Jerneja Dimec Bratina, specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka • dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psih. • mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Življenje pod isto streho

Default avatar
https://www.facebook.com/groups/1710831152467956/
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_rs

Draga mamica včlani se v ti dve skupini. Boš dobila veliko podpore in pomoči. Na terapijo poji sama, obstaja tudi individualna, da dobiš moč, da se postaviš za se in za hčerko. Ker tole kar se vam dogaja res ni normalno. Partner pa bo moral žal sam sprevideti, da ta odnos z materjo ni vredu. Tudi on potrebuje individualno terapijo, da se bo lahko odcepil od posesivne matere. Ona ga je toliko uničila že otroštvu, da sploh ne sprevidi v čem je problem. Tako,da tudi on potrebuje pomoč. Glede stanovanja, prosi za neprofitno (občinsko) stanovanje), če ni razpisa pojdi na občino in vprašaj, če imajo kakšno stanovanje oz piši županu. Pa ko daješ vlogo noter , daj tudi moža zraven. Ko boš imela stanovanje v katerem bosta z otrokom sama, ga pa začni vabiti na obisk. Pa povabi ga naj prespi pri vaju (da ne bo utrujen vozil domov recimo). Pa čist počasi po majhnih korakih delaj, da bo počasi zaživel z vami. Da ima možnost spoznati koliko mu pomenita ti in otrok. Mogoče mu daš čez čas za prebrati kako literaturo o njegovi težavi z materjo. Vprašaš lahko kar svojega terapevta recimo ali v zgoraj omenjenih skupinah. Seznam terapevtov ki delajo tudi pro bono lahko dobiš v zgoraj omenjenih skupinah. Kot družina, če si ti na zavodu za zaposlovanje lahko dobiš poleg otroškega dodatka še socialno pomoč pa subvencija najemnine v občini kjer ste prijavljeni. Kar pogumno. Kakorkoli se bo razpletlo. Pa mogoče ga povabiš na nevtralno polje, recimo igrišče :) Pa res en umirjen pogovor argumentiran z strokovnim gradivom mu bo mogoče odprl oči. Magari pojdita sama na pozno večerjo, če otrok že spi. Pa ga popazi tvoja mama.

NIKAKOR PA SE NE VRAČAJ NAZAJ: TAŠČA SE NE O SPREMENILA! (sami vidite da se otrok tam ne počuti ok, mislite na dobrobit otroka)

če hočeš mi lahko pišeš ma meil: [email protected]
Default avatar
Ljubica. Sprijazni se in zakljuci to poglavje. Tudi s partnerjem. Sem bila v popolnoma enaki situaciji. Sam da on je bil se edincek. NIKOLI IN RES NIKOLI nebo bolje! Mamica bo vedno prva in vedno bo imela prav. Nikoli ga nebos spravila iz tiste hise. Ker zakaj pa bi sel? Ce mu pa tam ni treba pocet nic ker vse mamica naredi?! Tako sem izgubila 4 leta zivljenja... Dovolj bi ti moglo povedat ze dejstvo da partner ni prisel za vama z otrokom ko si odsla. Si res lahjo tako zatiskas oci se naprej? To da te ima na svoj nacin rad nebo nikoli dovolj. On te nikoli nebo zapustil, ampak nikoli nebos z njim imela kar si zelis. Ti bos tista ki bo mogla naredit konec. Ja hudo bo. Nebo lahko, ampak ko bos prebrodila prve par mesecev. Se bos jasno in glasno vprasala kaj ti je blo baba glupa. Pa to z nasmeskom na obrazu. On pa se bo zacel zavedat kaj je imel sele ko bo v igri drug moski in nic prej. Je to res clovek ki ga zelis zase? Mamina razvajena copata, kjer sta oba pozabila da se je popkovina prerezala ze v porodnisnici? Zavzami se zase in za svojo sreco. Zagrenjena in nesrecna zenska ni dobra mama. Glej samo nase in na svojega otroka. Ne pa na nekoga ki mu mamica pomeni vec kot lasten otrok in lastna druzina ki si jo je zacel ustvarjat. Ce ni pripravljen odit od nje zaradi otroka, potem vrjemi, ni pripravljen odit zaradi tebe. Bodi pametna. In ne muci same sebem.
Default avatar
Bolj kot sem brala, bolj mi je bilo slabo. Razumem problem, ni mi pa jasno, kaj vam ni jasno. Tale forum izkoriscate, da dobivate podporo, kako ste ravnali prav, da ste sli itd. Kot da imate minimalno samozavest in zaupanje vase. Pa saj vam je terapevtka idgovorila, kaj je najboljsa resitev. Terapija. Ce ne v paru, pa pojdite sami. Ne pa da na dolgo in siroko iscete potrditev za svoja ravnanja. Prav ste se odlocili, da ste sli. Zdsj pa bo treba naprej. Al it na samo in poskusit pomagat partnerju ali pa ga pustit za sabo ker je se kot otrok s popkovino privezan na mamico. Taksnega moskega pa menda ne zelite do konca zivljenja, kajne? Ne vi in navsezadnje ne vasa hcerka, ki bi jo moral njen oce postaviti na prvo mesto. Pa ne vidite, da je ni?? Pa tudi vas ni.

Nehajte stopati na mestu ker je kot hoja po zivem blatu in zase in svojo deklico poskrbite. On pa bo, ko bo, ce bo. Ne cakajte predolgo.
Default avatar
Tudi meni se dogaja ista stvar... S to razliko da jaz se nisem šla.. Vendar imam v planu, v letu ki prihaja.. Partner sicer pravi da gremo vsi trije, vendar bo še vedno delal doma v družinskem podjetju.. Kar bo pomenilo se naprej pranje možganov.. To me najbolj skrbi.. Vendar ne grem za vsako ceno z glavo skozi zid.. Pogumna ste in vesela sem za vas, da ste imeli dom, kamor ste se vrnili, jaz žal nimam te možnosti. Objem in vse dobro.
Default avatar
Tudi mamica je napisal/a:
se pravi pri moževih starših ni za zdržat, ne vidiš pa druge možnosti, kot da bi se uvalila pri svojih starših?
A ste danes ljudje popolnoma nezmožni samostojnega življenja?

Moderatorji

dr. Barbara Kutnar Novak , ZDT
Barbara Novak
Jerneja Dimec Bratina , specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka
JernejaDimecBratina
dr. Sabina Jurič Šenk , univ. dipl. psih.
Sabina_JuricSenk
mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić E-posvet