Partnerska in družinska posvetovalnica

Odgovarjajo: dr. Barbara Kutnar Novak, ZDT • Jerneja Dimec Bratina, specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka • dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psih. • mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Skupina za ženske - celjenje materinih ran

Default avatar
Pozdravljeni,

vabim vas na skupino za Ženske – celjenje materinih ran, ki se začne 03.03.2020 v Ljubljani. Skupina je prednostno namenjena ženskam, ki želijo predelati odnos s svojo mamo. Skupino vodim mag. Karolina Rebernik, zakonska in družinska terapevtka. Prijave so možne na [email protected].

Odnos z mamo je tisti, ki nas najgloblje zaznamuje tudi v kasnejših odnosih. Če je bil odnos z mamo prežet s hladnimi odzivi, kritikami, zavrnitvami in ne-sprejemanjem, je tudi odnos do sebe ranjen. To se odraža v konfliktnem partnerskem odnosu in delovanju do svojih otrok. Čeprav starši želijo otrokom najboljše, se zaradi lastnih, pogosto potlačenih stisk, ne zmorejo sočutno odzvati na otroka.

Kako lahko ženske kljub čustvenim ranam, ki so jih prejele od svojih mam, razvijejo zdrav odnos do sebe in delujejo kot zrele partnerke in ljubeče mame, se bomo pogovarjale na skupini za ženske – celjenje materinih ran. Lepo vabljene!

Več o skupini:
Skupina za ženske – celjenje materinih ran 3.3.2020

Nizka samopodoba, krhki partnerski odnosi in težavna starševska vloga so pogosto posledica ran iz otroštva. Materine rane so tiste, ki prihajajo po ženski liniji in so okrnile našo moč, da bi bile notranje stabilnejše in bolj svobodne ženske.

Biti ženska se ne moremo naučiti iz knjig ali zgolj v odnosu s partnerjem. Ženske smo od nekdaj potrebovale podporo drugih žensk, ki nas lahko začutijo v delu, kjer nas moški ne zmore. Le nova izkušnja daje možnost, da se rane zacelijo.

1. KOMU JE NAMENJENA SKUPINA?
- ženskam, ki imajo težaven ali hladen odnos s svojo mamo ali imajo odnos z mamo prekinjen,
- ženskam, ki bi rade okrepile svoj odnos z otroci, še posebej s hčerko,
- ženskam, ki težko razvijejo zaupen odnos s prijateljicami ali nimajo prijateljic,
- ženskam, ki imajo konflikten odnos s sodelavkami.

Predvsem pa je skupina namenjena vsem ženskam z željo po raziskovanju in izboljšanju različnih vidikov sebe.

2. KAJ PRIDOBITE NA SKUPINI?
- Ozavestile bomo, kakšno čustveno ranjenost smo prejele od družinskih prednic in kako se to odraža v trenutnih odnosih.
- Poiskale bomo stik s svojo edinstveno žensko naravo in pogledale, kako jo vnesti v naše sedanje odnose (npr. vzpostaviti boljši odnos s partnerjem in otroci).
- Učile se bomo izražati na pristen način. S sočutjem do sebe in do drugih, bomo odprle vrata novim izkušnjam v naših odnosih in boljši samopodobi.

3. KAJ JE PREDNOST OBISKOVANJA SKUPINE?
- Skupina je priložnost, da spoznate druge ženske, se od njih učite in jih ne doživljate kot konkurenco.
- V skupini je največ 8 udeleženk, kar omogoča večjo povezanost in posledično sproščenost v skupini.
- Skupina je zaprtega tipa in spoštuje zaupnost.
- Skupina je strokovno vodena s strani zakonske in družinske terapevtke, ki skupino usmerja tako, da v varnem okolju boleče vsebine dobijo nov pomen.

POSEBNOST SKUPINE
Posebnost skupine je, da daje pomen ženskemu ciklu in upošteva naše delovanje v skladu z letnimi časi. V prvem delu se bomo v skladu z zimskim časom posvetile svoji notranjosti. V drugem delu pa bomo naučeno poskušale prenesti v naše medsebojne odnose in se pripravile na cvetočo pomlad.

ZAČETEK IN POTEK
Skupina se začne v torek 03.03.2020 ob 18:00 - 20:00. Potekala bo 12 srečanj, vsak zaporedni torek. Točne datume srečanj in lokacijo v Ljubljani boste prejele po prijavi.

Cena posameznega srečanja je 30 eur. Možno je plačilo na obroke.

Zaradi omejenega števila mest, so prijave obvezne.
Prijave na [email protected] ali na 041 239 769

Skupino vodi mag. Karolina Rebernik, zakonska in družinska terapevtka

Pa še nekaj odzivov udeleženk iz prejšnje skupine

Udeleženke skupine so povedale:

»Lepo mi je bilo, predvsem sem pa spoznala nekaj čudovitih žensk, ki ste me veliko naučile; vsaka nekaj svojega. Najboljši občutek mi je bil, da sem bila vedno sprejeta. In občutek sprejetosti je bil tisti, ki sem ga trenutno tudi najbolj potrebovala. Delam korake v življenju, za katere si nisem mislila, da jih bom (vsaj ne še sedaj). Tudi v mojem življenju nasploh se dogaja ogromno sprememb, tudi odnos z mamo se spreminja na bolje.«

»Menim, da je bila skupina zame zelo zdravilna. Prišla je ob pravem času in mi nudila varen prostor, kjer so bili moji občutki, zlasti jeza na mamo, videni, slišani in sprejeti. Iz zelo močnih čustev in intenzivnega dojemanja odnosa z mamo je ta prešel v bolj odraslega.«

»Skozi celotno delavnico sem dobila del notranje trdnosti in miru, ki se predvsem pokaže v situacijah in z osebami pri katerih mi ni bilo enostavno izraziti svojega mnenja. Zelo mi je pomagala vsaka vaša beseda, strokovna razlaga ali pojasnilo Ko nekaj poskušamo samo dognati nam včasih preprosto zmanjka en strokoven del, neko pojasnilo, da bolje razumemo in gremo lažje naprej.«

Moderatorji

dr. Barbara Kutnar Novak , ZDT
Barbara Novak
Jerneja Dimec Bratina , specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka
JernejaDimecBratina
dr. Sabina Jurič Šenk , univ. dipl. psih.
Sabina_JuricSenk
mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić E-posvet