Partnerska in družinska posvetovalnica

Odgovarjajo: dr. Barbara Kutnar Novak, ZDT • Jerneja Dimec Bratina, specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka • dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psih. • mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Premalo ambiciozna zanj

Default avatar
Imam partnerja. Skupaj sva 3 leta. Jaz grem proti tridesetim letom. On proti štiridesetim. Sama sem od partnerja bolj izobražena. Imam dobro službo, za katero moram kaj narediti tudi še popoldan. Kljub vsemu temu, sem dovzetna še za dodatna popoldanska dela in zaslužek. Doma pospravljam in kuham vedno samo jaz. Po izgledu sem vitka in privlačna. Tudi fant ima dobro službo. Malenkost višjo plačo kot jaz. Z njim se se želela poročiti in imeti otroke. Problem pa se pojavi, ker si on želi enako, ampak bi kar nekaj odlašal. Povrh vsega tega pa mi neprestano očita, da sem premalo ambiciozna. Včasih sem tako besna, da manjka še čisto malo, da spakiram in grem. Ali je imela, katera podobno situacijo? Kako se je končalo? Iskreno mi ni čisto nič jasno, ker vlagam v zvezo, a v zameno dobivam samo nerganje in teženje. Utrujena sem. Večino časa sploh ne preživiva več skupaj. Popoldneve po službi nameni večinoma sproščanju s prijatelji. Skupaj ven skorajda ne hodiva več. Pogrešam tiste čase in osebo, kakršen je nekoč bil in ne maram v kar se je spremenil.
Priponke

9f9da1674f7950e5d3da0a4d1cd6486d.jpg
(18.69 KiB)

Default avatar
Spoštovani,

Tako kot vam ni jasno kje je izvor problema, tudi meni ni. Iz vašega kratkega zapisa namreč ni moč sklepati v katerem grmu leži zajec. Vem pa, da je v ozadju vajine težave točno določena psihološka logika, tako vajina kot dveh posameznikov kot vajinega partnerskega sistema. Raziskati bi morali s kakšnim dogovorom sta začela vezo? Kakšna je bila vajina izhodiščna psihološka pogodba? Ko bi razumeli ta del, bi lahko sklepali kaj v tem dogovoru gre zdaj narobe. Vsekakor bi morali slišati tudi partnerjev del zgodbe. Vse to se najbolj elegantno razišče v okviru partnerskega svetovanja.

Če želite sami raziskovati ozadje težav in poiskati rešitve, vam predlagam naslednje vire:

1. Tukaj preberite moj članek z naslovom PARTNER ALI NASPROTNIK: http://revitacenter.si/#page71

2. Poiščite knjigo avtorja Amirja Levine: ATTACHED. Knjiga podrobneje pa vendar praktično in razumljivo odgovarja na vaše vprašanje. Dobiti se da srbski prevod knjige z naslovom: VEZA.

3. 5 jezikov ljubezni, Gary Chapman. Ta knjiga vam dala odgovore, kaj manjka partnerju. Pa tudi orodje kako izraziti svoje želje in zahteve. Kako si izboriti, to kar manjka vam.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić
_____________________
mag. Uroš Drčić
transakcijski analitik - psihoterapevt
m: 031 336 452
e: [email protected]
url: http://www.revitacenter.si
Default avatar
Imam podobno izkušnjo,skupaj sva že 6 let in večino časa ni on bil zadovoljen z mano, vedno je želel da bi kaj druga delala, pa bi se drugače obnašala, da bi manj jedla, da bi vedno mogla imet dolge lase, čeprav bi si jih kdaj pa kdaj rada postrigla malo, da bi več zaslužila.. Po eni strani sem si mislila, glej budalo kak se spreminja zaradi moškega, po drugi strani pa sem si mislila da biti malo boljša verzija nebo nič bolelo.. Ampak je, to da sem se vedno jaz prilagaja njemu in nikoli mu nisem šla na njegovo pot, vedno spodbujala tudi če bi šel v ameriko za pol leta... In ti povem da po 6 letih sem čisto na koncu in tudi jaz razmišljam o odhodu, ker naslednjih 6 let ne morem tako trpet.. Morem sebe postaviti na prvo mesto!


Upam da ti kaj moja izkušnja pomaga, LP

Moderatorji

dr. Barbara Kutnar Novak , ZDT
Barbara Novak
Jerneja Dimec Bratina , specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka
JernejaDimecBratina
dr. Sabina Jurič Šenk , univ. dipl. psih.
Sabina_JuricSenk
mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić E-posvet