Partnerska in družinska posvetovalnica

Odgovarjajo: dr. Barbara Kutnar Novak, ZDT • Jerneja Dimec Bratina, specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka • dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psih. • mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Ohladitev zveze..razhod

Default avatar
Pozdravljeni.
Znasel sem se v situaciji v kateri me je punca zapustila.
Njena custva so se ohladila..to mi je omenila ze prej..ampak nato sva ostala skupaj in vse je potekalo normalno..seks..pogovori, vse je bilo normalno. Cutila se je malo njena hladnost..ampak je vse ostalo bilo ok.
Nekajkrat mi je rekla da še sama ne ve kaj bi sama s sabo in da ne ve kaj storiti.
Sedaj je 4 dni od najinega razhoda. Ko je rekla da greva narazen je bila vsa v joku in se vedno ni bila orepricana ali se je prav odlocila.
Sedaj se le malo slisiva..ampak ko se..me hlasbo odbija nazaj in pravi da zaenkrat ji je ok kakor je.
Rešit morava se nekaj stvari. Ona ima moj avto..njena roba je še pri meni..ampak zaradi nastale situacije in zaprtja mej ne bova forcirala da sedaj to rešujemo ampak da rešimo ko se izredne razmere umirijo kar bo trajalo kakor izgleda.
Totalno sem obupan ker nisem tega hotel in nisem tega pričakoval. Ubistvi sem živel za njo.
Sedaj ko je taksna situacija sem ubistvu ostal sam in tudi v druzbo ne morem da bi mi bilo lazje. Pa tudi z njo se ne bova nic srecala ne videla dondneva ko biva zamenjala stvari.
Poznam jo in vem kaksna je in da njeno obnasanje sedaj ni normalno za njo. Sama je rekla da ni srecna sama s sabo in da zeli bit sedaj sama sama. Ze ko sva se spoznavala je bilo veckrat da ni vedela kaj bi in so se ji misli spreminjale z dneva v dan.
Ali naj sedaj pustim na miru vso situacijo? Se vedno mi nekaj govori da potrebuje sedaj malo časa da razmisli kaj bi hotela? Ali naj vse skupaj pozabim in grem s teskim srcem dalje?

Tretje osebe ni..v to sem preprican in tudi vem da mi tega nebi storila in nikoli ni namigovala na kaj takega.

Res sem obupan :(

Hvala in lp
Priponke

woman-and-man-sitting-on-brown-wooden-bench-984949 (1).jpg
(218.94 KiB)

Default avatar
Spoštovani,

Odločitev ali boste le pustili nekaj časa ali pa s težkim šli dalje bi prepustil kar vam. Mogoče bodo ostali forumaši dodali kakšen konkreten nasvet.

Jaz pa bi dodal tole. Ko sem bral vaš zapis, mi je poskočila obrv ob vaših besedah 'sem živel za njo'. To, da eden od partnerjev 'živi za drugega' je na prvi pogled lahko videti super. Na dolgi rok pa se izrazi ozadje tega 'živeti za drugega', ki pa ni več tako romantično. Iz izkušen pri partnerski terapiji bi rekel, da je že samo ta izgovorjen stavek na nek način pokazatelj nestabilne prihodnosti veze. Če boste bolje razumeli to svojo pozicijo, boste okrepili kvaliteto in stabilnost svojih prihodnjih vez.
Predlagam tele vire:

1. Tukaj preberite moj članek z naslovom PARTNER ALI NASPROTNIK: http://revitacenter.si/#page71

2. Poiščite knjigo avtorja Amirja Levine: ATTACHED. Knjiga podrobneje pa vendar praktično in razumljivo odgovarja na vaše vprašanje. Dobiti se da srbski prevod knjige z naslovom: VEZA.

3. Moje odgovore na sorodno vprašanje: viewtopic.php?f=140&t=11203099

Lep pozdrav,
Uroš Drčić
_____________________
mag. Uroš Drčić
transakcijski analitik - psihoterapevt
m: 031 336 452
e: [email protected]
url: http://www.revitacenter.si
Default avatar
Zdaj si pa najprej odprem pivo, pripravim cigarete, razpokam prste in akcija....

Pozdravljen kolega, sva v 99,5% isti situaciji, oar detajlov razlike in brati tebe je bilo.kot bral svojonzgodbo, se bivsa memje sprasevala ce sem jaz tole napisal...
Bila sva skupaj 4 leta, V ponedeljek sva imela pogovor, v petek se je odselila, zivel in delal za to da sem nama kot se je le dalo omogocal lagodno zivljenje, odsla s stvarmi in z avtom, da se ji ne bi bilo treba vracati, razlogi prakticno enaki, sama sama... ma isto vse :D S tem da sem ze prej vec kot eno leto vedel da takole ne bo peljalo, odtujena sva bila, pogovorov, nic seksa, v bistvu pri meni razhod ni bil presenecenje, samo slon v sobi ki sva se ga izogibala.

Potem pa pride ampak. Namrec, razhoda sva se lotila kot profesionalca, z distanco, ob odprtem piru in kozarcku vina, povedala si par stvari in potem se je odprlo. Plaz vsega kar sva cutila in nabirala zadnja leta in nikoli povedala. Vsa custva, vse zamere, vse nepovedane stvari... In seveda mi je preklopilo, spomnil.sem se nazaj zakaj sem bil z njo v prvi fazi, super punca je! In vidim da ji res ni vseeno, mocna custva ima do mene, del nje si tega se vedno zeli, bilnje jok, objemi, poljubi,... a vendar je imela cel mesec casa izolacije premisljevsti in premisljevati, toliko casa da se ji je ideja trdno zasidrala v glavi. Ampak tiste njene nesigurnosti sem se oklenil. Dala mi je upanje in upanje kot vemo umira zadnje...
Cel teden sva posedala na terasi in klepetala. O vsem. Na nacin ki ga prej nikoli nisva nasla, brez obtozevanja, korektno, razcistila in odsla kot prijatelja. Ampak zelja je ostala. En mesec predd tem, sem si zelel da se razideva, sedaj pa.bi naredil vse da se vrne.

Vendar tu je zanka. Ne zelim je take kot je bila, zelel sem to novo, prvic v zivljenju zares odlocno, z zeljo po osamosvojitvi in samostojnosti. In del mene, ki ga ne razumem in sem ga zdavnaj pozabil jo zeli nazaj. Odraslejsi in zrelejsi del mene pa se uci misli, da morda pa to vendarle res potrebuje, distanco in mir, da premisli vse za nazaj in kako naprej. In tako jo spuscam, vsak dan po malem se poskusam distancirsti, sva na vezi vendar ji dajem vedeti da ima vso podporo, ce se zanjo odloci, jo rabi ali zeli. Ali boli? Neizmerno. Vendar verjamem da je lahko to.na koncu za najo oba boljse. Ce se odloci vrniti bo ociscevalno za vezo, naucilo se bo kaksno svojo.misel predelati preden jo preda, naucila se bo cene samskega zivljenja predvsem pa se bo naucila biti sama s svojimi mislimi. Ce se vrne, iskreno verjamem da nama bo bolje. Ce ne, iskrebo verjamem da nama bo bolje.

Isto polagam tebi na srce, vztrajaj, vendar nevsiljivo. Uci se o.njej, o sebi, s prijateljsko noto bodi tam, vendar se ustavi ko vidis da gres predalec, bo ze prisla ce bo zelela, ce ji bos novi podporni steber vsec, navezi jo nase, vendar v drugem duhu. Predvsem pa se pogovarjaj. Govori z ljudmi, pusti jim, da vrtajo vate in odgovarjaj, se znas presenetit kaksne odgovore si bos dal. Lahko se tudi povezeva in si izmenjujeva izkusnje, meni je v trenutni fazi vsaka distrakcija dobrodosla :)

Drzi se in zavedaj se da bojo slabi dnevi, in potem bodo dobri. In potem bo dobrih vec in kar naenkrat bos ugotovil da je zivljenje spet lepo. Vsake toliko casa bo prisla misel za nazaj, vendar jo bos enostavno odbil. Vse bo ok!
Default avatar
Odpusti. Sprijazni se s situacijo. Njene stvari, v neko škatlo, da ne bodo po celem tvojem stanovanju. Čim prej ji dostavi, samo da se rešiš. Najprej jo moraš izpusti, nato boš lažje našel drugo. Delaj na sebi. Prepospravi celo stanovanje, prebeli, preuredi, beri knjige, športaj. Ne sili v njo. Ljubezni ne moreš izsilit.

Moderatorji

dr. Barbara Kutnar Novak , ZDT
Barbara Novak
Jerneja Dimec Bratina , specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka
JernejaDimecBratina
dr. Sabina Jurič Šenk , univ. dipl. psih.
Sabina_JuricSenk
mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić E-posvet