Partnerska in družinska posvetovalnica

Odgovarjajo: dr. Barbara Kutnar Novak, ZDT • Jerneja Dimec Bratina, specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka • dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psih. • mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Oče pretepa svojo mamo

Default avatar
Pozdravljeni.

Prosila bi za nasvet, kaj se lahko naredi v tem primeru.
Naj opisem situacijo: V hisi zivim s svojo mamo, ocetom in mamo od oceta (staro mamo). Moj oce ze od otrostva goji neko sovraztvo do svoje mame (moje stare mame), psihicno se velikokrat spravlja nanjo, obcasno se je pa tudi ze fizicno. Tezave se stopnjujejo, par dni nazaj sta se ponovno sprla, najprej so padale groznje (da jo bo ubil) nato je vanjo zacel metati stvari, jo pahati iz hise (stara mama je pri tem padla) na koncu jo je mocno grabil za lase, cukal in vlekel. Stara mama je zelela poklicati policijo vendar se je bala, da nebi bilo se slabse. Naj omenim, da oce jemlje antidepresive in na zalost se je redno zacel posluzevati alkoholu. Mene in mojo mamo je strah, ker, ce nebi bile prisotne zal ne veva kako bi se to koncalo. Bojiva se kaj bo. Stara mama na zalost nima kam iti. Rada bi resila stvari, vendar nevem kako. Nevem kam se lahko obrnem. Kdo bi mi znal svetovati? Bojimo se za zivljenje stare mame.

Hvala.
Priponke

#UJETIDOMA (2).png
(876.78 KiB)

Default avatar
Spoštovani,


tu gre za zaščito osebe, ki je šibkejša od napadalca in je ogroženo njeno zdravje, občutek varnosti in morda celo življenje, zato ne bom dajala terapevtskega odgovora, ampak NASVET ZA NUJNO TAKOJŠNJE UKREPANJE - nasilje je treba TAKOJ prijaviti na policijo, tudi na CSD, toda prva je policija in tam vam bodo dali napotke, kako ravnati naprej.

Ravno v teh časih se bojimo skritega oz. nerazkritega nasilja nad šibkejšimi in starimi ljudmi, kar je nedopustno in nečloveško. Prosim, takoj prijavo na policijo.
Jana Lavtižar, spec. ZDT,
zakonska in družinska terapevtka

[email protected]
040/523-787
www.janalavtizar.com

Moderatorji

dr. Barbara Kutnar Novak , ZDT
Barbara Novak
Jerneja Dimec Bratina , specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka
JernejaDimecBratina
dr. Sabina Jurič Šenk , univ. dipl. psih.
Sabina_JuricSenk
mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić E-posvet