Partnerska in družinska posvetovalnica

Odgovarjajo: dr. Barbara Kutnar Novak, ZDT • Jerneja Dimec Bratina, specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka • dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psih. • mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Značaj

Default avatar
Mož ima značaj in navade ki so zame moteče . Moteče so v tolikšni meri , da postopoma izgubljam upanje na boljši jutri . Sem spada cona udobja iz katere se on nima namena dvigniti, slabo vlaganje truda v zakon , vsaka opomba je zanj že preveč in se nima več kaj pogovarjati , prelaganje skrbi za vse pretežno name tudi kadar gre za skupne odločitve kot so dopusti in podobno. Mož izredno rad sprejme vse kar pomeni zanj tisto v čemer se bo imel najprej sam dobro , ko je vrsta na njega bo še videl kaj bo sploh storil in če kaj sploh bo . Pogosto dobim občutek , da mu ne paše , da si jaz sploh upam kaj omeniti , kaj šele da bi o omenjenem razmislil in se pogovoril . Pogovor bo vedno obrnil tako , da bo to zvenelo kot - ti si kriva , ti vedno kaj najdeš, ti ne nehaš , itd .
Očitno mi nudi tako malo , da sem prišla še sem po mnenje kaj bi lahko storila ?
Priponke

profimedia-0107603882.jpg
(84.51 KiB)

Default avatar
Spoštovani,

Najbolj učinkovito bi bilo zadevo skupaj predebatirat s partnerskim svetovalcem. Nasvet je učinkovit, ko svetovalec podrobneje razume celotno kompleksno situacijo - vašo psihološko logiko, partnerjevo logiko, vajin partnerski sistem in komunikacijo, vajino psihološko pogodbo, s katero sta začela vezo, trenutne zunanje okoliščine itd. Pogovarjamo se o različnih vidikih. Kakšen je vaš cilj? Videti je, da želite, da partner spremeni svoje vedenje. Na kakšen način mu to sporočate? Ali odraslo in samozavestno poveste kaj so vaše želje in kaj vaše zahteve? In potem tudi stojite za tem? Ali bi bil možen še kakšen drug cilj? Ali bi lahko sprejeli moža takega kot je in na drugačen način poskrbeli zase? Da bi vam bilo dobro neodvisno od tega, kar vam nudi mož? V branje vam priporočam 5 jezikov ljubezni, Gary Chapman. Ta knjiga vam bo dala odgovore, kaj manjka partnerju. Pa tudi orodje kako izraziti svoje želje in zahteve. Kako si izboriti, to kar manjka vam. Včasih ugotovimo, da je partnerjevo vedenje res nesprejemljivo, pogosto pa ugotovimo, da je tisto, kar nas moti pri partnerju, bolj odsev lastnega notranjega dogajanja. Kar je dobra novica, ker je to lažje spremeniti kot drugo osebo.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić
_____________________
mag. Uroš Drčić
transakcijski analitik - psihoterapevt
m: 031 336 452
e: [email protected]
url: http://www.revitacenter.si

Moderatorji

dr. Barbara Kutnar Novak , ZDT
Barbara Novak
Jerneja Dimec Bratina , specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka
JernejaDimecBratina
dr. Sabina Jurič Šenk , univ. dipl. psih.
Sabina_JuricSenk
mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić E-posvet