Partnerska in družinska posvetovalnica

Odgovarjajo: dr. Barbara Kutnar Novak, ZDT • Jerneja Dimec Bratina, specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka • dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psih. • mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Otroci partnerja

Default avatar
Pozdravljeni
Imam starejšega partnerja kateri ima že dva odrasla otroka 20 in 18.
Hči od 18 let imam tak občutek kot da bi delala nalašč stvari, ne pospravi, odgovarja, ne govori ko njega ni. Dokler sem jo vozila okrog je bilo.. no.. ko je kaj rabla je blo ok ampak ne maram tega izkoriščanja in sem zaustavila. Mislim da odnosi morejo biti vzajemni nazaj pa nisem nič dobila, le osorne odgovore in sem se umaknila. Sedaj pa ima take minimalne maščevalno obnašanje. Upam da se motim ampak občutek večinoma me ne vara.
Njemu mi ke težko rečt ker vem da tega ne bi razumeu tako, bi se počutu napadenga. Sama nimam otrok, skupaj sva 2 leti.
Ima ldo kakšne podobne izkušnje?
Hvala
Lep pozdrav
Priponke

rgsrg.jpg
(105.76 KiB)

Default avatar
Spoštovani,

prepričana sem, da vas občutek ne vara, vprašanje pa je, kje so vzroki za takšno vedenje partnerjeve hčerke. Do teh vzrokov (in rešitve sedanje situacije) pa ne boste prišli drugače kakor v iskrenem pogovoru s partnerjem. Če bi se zaradi tega počutil napadenega, pomeni, da je v ozadju še veliko nerazčiščenih stvari iz njegove prejšnje družine. Pa tudi vaš strah pred tem, da bi partnerja vznemirjali s to temo, bi bilo dobro jasno nasloviti. Skupno življenje prinaša in odpira vse mogoče teme, potiska na svetlo vse prikrite nerazrešene zadeve obeh partnerjev. Vse to pomeni kar nekaj dela.

Če ne želita imeti skupnega otroka, si lahko vzamete čas in raziskujete, kam vas bo takšen način pripeljal. Če pa razmišljata – eden od vaju ali oba – o otroku, bi bilo nujno med vama odpreti varen čustveni prostor, v katerem je mogoče izreči in slišati vse, kar se med vama dogaja. Drugače bi otrokov prihod te stiske samo še zaostril.

Lepo pozdravljeni,
Jana Lavtižar, spec. ZDT,
zakonska in družinska terapevtka

[email protected]
040/523-787
www.janalavtizar.com
Default avatar
Smem samo izpostaviti, da je punca 18 (beri: puberteta, gimnazija, matura, pričetek odraslosti).
Da ne bo pomote - ni izgovor za grdo vedenje, ampak malo razumevanja bi tudi bilo za pričakovati od "ta druge" očkove punce.

Hkrati pa ne razumem kakšne odnose se pričakuje imeti s polnoletno hčerko partnerja dveh let? Malce bom žleht pa vprašala ali sta ji vidva za rojstni dan kupila avtošolo? (Ker je bilo vse v redu dokler si jo naokoli peljala).
Default avatar
v tvoje dobro - najdi si partnerja svojih let brez otrok.
Default avatar
Draga PotrpljenjeJeVrlina

A si imela podobno izkušnjo? Si se zaljubila v nekoga ki je vdov in ima otroke??
A veš kolikokrat ne vem kaj naredit, se razjokam, ker ga imam rada ampak sama vem da tako ne gre??
Upam da izkusiš potem mi pa napiši
Lep pozdrav
Default avatar
nola86 je napisal/a:
@Nola86
Ubogima otrokoma je mati umrla? To mora biti zelo grozljivo za njiju.
Default avatar
Očkova punčka bo naredila vse in še več, da te bo skenslal. Zato ga prisili, da se najprej vidva pogovorita in potem še v troje. Tale punca je še pubertetnica in če je njena mama umrla, nisi ti kriva, pač pa se je bolj obesila na očeta, kar je normalno. In nikoli ti ne bo lahko v takem trikotniku, zato je bolje, da se razideš s partnerjem. Sem sama dala nekaj takega skozi, z razliko, da je hči vdovca imela že preko 30 let in svojo familijo. Najprej je razdrla lastno družino, pustila 17 let starega mulca in se spentljala z ničvrednim mladeničem, in na koncu je očka hotel mene prisiliti, da bi prodala podedovano premoženje in vložila v nakup nepremičnine za njegovo "punčko". Ni se izšlo. In veš kaj? Ne nasedaj obljubam, da bo boljše, ker ne bo. Ljubezen, ki bo iskrena boš našla v nekom drugem, ki ne bo obremenjen.

Moderatorji

dr. Barbara Kutnar Novak , ZDT
Barbara Novak
Jerneja Dimec Bratina , specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka
JernejaDimecBratina
dr. Sabina Jurič Šenk , univ. dipl. psih.
Sabina_JuricSenk
mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić E-posvet
cron