Partnerska in družinska posvetovalnica

Odgovarjajo: dr. Barbara Kutnar Novak, ZDT • Jerneja Dimec Bratina, specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka • dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psih. • mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Partner in preteklost

Default avatar
Pozdravljeni!
Zadnje čase veliko prebiram ta forum. Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki si ni mislila, da se bom na vas obrnila s težavo.
S partnerjem sva se pred kratkim poročila. Imava se lepo. Pred 3 leti sem ugotovila, da si je ustvaril račun na spletni strani twoo in se pogovarjal z ženskami. Pogovori niso bili usmerjeni v sex, je pa eno izmed žensk priznal, da glede najine zveze ne ve če je to res to in še je zato vpisal na ta portal (njegove besede - če poseže višja sila in bi našel drugo, ki mu odgovarja, jo pač bi).
Izdaja me je zelo bolela in ko sem ga soočila, je izbrisal račun in se opravičil.
Zadnjič pa saem odkrila, da je v tistem času iskal tudi ženske za sex v oglasnikih Oz klepetalnicah, namenjenih le-temu. Dvomim, da se je s kakšno dobil, vseeno pa boli, da je kaj takega sploh iskal.
Svojemu partnerju povem vse. Tudi glede tega bi ga soočila, a se bojim, da bi bil potem (če bi ga spet kdaj zasrbeli prsti) samo bolj pozoren, da ne pušča takih sledi.
Aja, pa še to - sem in tja je brskal tudi po spletnem oglasniku žensk.

Hvaležna bom za vsak nasvet.
Priponke

woman-lying-on-bed-holding-smartphone-3807535.jpg
(62.07 KiB)

Default avatar
Spoštovani,

tukaj viewtopic.php?f=140&t=11262121 sem odgovarjal na vprašanje v zvezi z varanjem. V vašem primeru ne gre za to. Je pa okvirna shema zelo podobna: prelomljeno zaupanje - vaše nezavedno dovoljenje za nadaljevanje partnerjevega vedenja - vaši globlji razlogi, da vzdržujete psihološko pogodbo, ki ne vključuje iskrenosti in zaupanja. To pa sta temelja vsake stabilne, kvalitetne partnerske veze. Kar ni nič neobičajnega. Številni partnerji živijo v približkih bližine, z delno iskrenostjo in brez celovitega zaupanja v partnerjevo dobronamernost. Le dobro se je zavedati, da to za sabo potegne določeno nestabilnost, dvome, občutke ne-varnosti in podobno.

Lep pozdrav,
_____________________
mag. Uroš Drčić
transakcijski analitik - psihoterapevt
m: 031 336 452
e: [email protected]
url: http://www.revitacenter.si
Default avatar
Jaz vidim locitev edino moznost.
Zakaj bi si dopuscala da te moz tako ponizuje? Nima niti kanjcka spostovanja do tebe. Ce te vara sedaj, te bo tudi v prihodnosti.
Ne razumem vas, zenske ki potem cakate in mislite da "ni bilo nic" in da se bo spremenil. Pa a se res tako malo cenite?

Moderatorji

dr. Barbara Kutnar Novak , ZDT
Barbara Novak
Jerneja Dimec Bratina , specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka
JernejaDimecBratina
dr. Sabina Jurič Šenk , univ. dipl. psih.
Sabina_JuricSenk
mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić E-posvet