Partnerska in družinska posvetovalnica

Odgovarjajo: dr. Barbara Kutnar Novak, ZDT • Jerneja Dimec Bratina, specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka • dr. Sabina Jurič Šenk, univ. dipl. psih. • mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt

Socialna omrežja in moški svet

Default avatar
Zdravo, moja zgodba bo malo daljša ampak vseeno upam da mi boste pomagali. Spoznala sem fanta, ki je že dalj časa v postopku ločitve od svoje žene (ona ne pristane na delež) in s katero ima dva otroka. Skupaj sva nekaj mesecev, uživava, vendar je v meni strah. Namreč stalno je aktiven na facebooku, pošilja prošnje in sprejema prošnje neznanim ženskam, če jih brska, ne vem, ker spretno briše zgodovino. Glede na njegovo preteklost, da je svojo »bivšo« ženo varal, in da je bil kanal za pridobitev svojih ljubic, ravno facebook, me je strah da isto počne z mano. Sicer mi dnevno zagotavlja, da tega nikoli ne bi naredil, ker z mano res uživa in dobi vse, vendar vsakič znova ko vidim da ima med novimi prijatelji tudi punce, ki jih niti slučajno ne more poznati, so pa luštne, me stisne. Prosim za nasvet ali pretiravam jaz in je to normalno za moški svet ali pač ne?
Priponke

Izdelek brez naslova (6).jpg
(68.42 KiB)

Default avatar
Spoštovani,

iz vašega zapisa sklepam, da ne pretiravate in da so vaše bojazni utemeljene. Tukaj viewtopic.php?f=140&t=11262121 boste našli koristne informacije kako in na kakšnih temeljih se lahko taka zgodba razvije v prihodnosti. Dobro v vašem priemeru je, da ste svojim čustvom prisluhnili že v začetni fazi sklepanja veze. Videti pa je, da ste že naredili tisti prvi korak sklepanja veze, kjer ste varanje že kupili v paketu. Posledice tega sem opisal na zgornji povezavi. Opisano partnerjevo vedenje ni del sveta zrelih moških. Zreli partnerji, moški in ženske, se zavedajo, da sta iskrenost in zaupanje temelja vsake stabilne kvalitetne partnerske veze.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić
_____________________
mag. Uroš Drčić
transakcijski analitik - psihoterapevt
m: 031 336 452
e: [email protected]
url: http://www.revitacenter.si
Default avatar
Ni te treba biti strah - popolnoma isto počne s tabo in ti to celo veš, vidiš, pa upaš, da mu miška slučajno zdrsne na potrdi?

Ločitev zakona ni odvisna od premoženja. Če bi se hotel ločiti, bi se že, in premoženje reševal posebej. Zakaj pa on ne pristane na drugačen delež, zakaj bi morala žena pristati na njegovo predstavo o delitvi?

Prav možno je, da se sploh ne ločujeta. Naredi si uslugo in ga pusti pri miru.
Default avatar
naletela si na enega ženskarja, ki najbrž nima namena, da bi se ločil, če bo le uspel ženo prepričat, da miži na obe očesi. Prej ko ga boš načevaljala, prej boš rešena.
Default avatar
Jaz sem imela enega taksnega. Sicer ni bil poročen , ampak si je se tako malo pisal in se po mojem tudi dobival z bivšo, kateri je po parih mesecih najine veze ko je postalo resno in je ona izvedela napisal, da se je na novo zaljubil in da želi , prekiniti stike. Sporocilo sem prebrala po naključju in mu tega nikoli povedala.

No torej najini prvi meseci so bili prečudoviti. Kemija, skupni interesi, ni da ni. Resnično sva se lepo razumela. Čez nekaj časa pa je postal malo odmaknjen, ni mu vec bilo do prezivljanja skupnega časa . Navadno sem ostajala pri njemu in me je začel spraševati kdaj imam namen iti domov. In če sem v zadnjem trenutku spremenila plan, se je jezil. Takrat sem pa tudi začela opažati zanimive nove prijateljice na facebooku. Vem ni bilo lepo od mene ampak sem mu skrivaj prečekirala messenger pa je bilo polno pogovorov z različnimi ženskami ki so mu pošiljale srčke in on njim. Sicer mi ni uspelo najti česa konkretnega ampak sem ga opozirila, da mi to pac ni všeč. Nakar je vse izbrisal. Ampak njegovo obnašanje je bilo se vedno čudno. Začela sva se ogromno prepirati, ker sem jaz sumila, da se nekaj dogaja ampak nikakor nisem prišla do dokaza. Vedela sem, da je varal svojo bivšo in tudi bivšo pred tem. Ker mi je povedal veliko o svoji preteklosti ampak mi je zagotavljal, da z mano pa ni tako. No kakšno leto dni se je vlekla ta najina zveza kreganje, pobotanje, neverjetna zaljubljenost, nezaupanje. Totalno toksično. Potem pa se je meni pokvaril telefon in mi je dečko posodil svojega starega. In po parih dnevih sem bila normalno prijavljena na fb appu nakar sem kliknila nekaj, kar me je iz aplikacije preusmerilo na mobilni Facebook. Takrat pa se je tam pojavila možnost vpisa za nek čuden profil. Takoj sem vedela za kaj se gre. Ko sem kliknila vpis se mi ne odprl njegov lažen profil, kjer si je pod lažnim imenom in fotografijami dopisoval z ne vem kolikimi ženskami. Resnicno mi je šlo na bruhanje ko sem to videla. Sem brez kakršnega koli diskutiranja v eni uri spakirala svoje stvari in ko je prišel iz službe me me več ni bilo.
Čez nekaj časa me je poklical. Sva se dobila in se mi je opravičil. Razložil mi je vse kaj se je dogajalo in zakaj in me prosil za še eno šanso. Ker je bil res odkrit sem se odločila, da poizkusiva počasi korak za korakom. Seveda mu nisem več zaupala. Poiskal si je tudi strokovno pomoč in je s pomočjo psihoterapije ugotovil, da to njegovo varanje izhaja iz njegove primarne družine, ker je odraščal takšnem okolju in se ujel v enak vzorec, ki ga je poznal pri svojem ocetu.

No da ne bom več dolgovezila, danes sva skupaj že 7 let. Je popolnoma drug človek. Imava čudovite otroke on je super oče in sva ne samo partnerja ampak najboljša prijatelja. Ampak vse to, ker je on sam spoznal, da je naredil napako in je pokazal željo po spremembi. Ker se je odločil, da ne bo sledil stopinjam svojega očeta in si ustvaril dužino, kakršno si je želel ko je bil otrok. Jaz pa sem tudi debelo pogoltnila svoj ponos in dandsnes se lahko o tej temi pogovarjalma brez zadržkov in hude krvi. Kar je bilo je bilo, midva pa skupaj gledava naprej.
Default avatar
a mislis, da si vec vredna kot zena in otroka? ce je druzini to naredil, zakaj tebi nebi? zena se ga je otresla, bezi tudi ti od takega. nikoli se ne spremenijo! si vredna vec od vsakodnevnega tresenja da je z drugo. ceni se!
Default avatar
Joj ženska a se res niti malo ne ceniš? Ni dovolj, da si se ponižala in si ljubica nekomu? V bistvu si ena izmed ljubic. Uživaj in ne bodi ljubosumna, nisi žena, ljubica si.
Default avatar
Ženskar je in ženske lovi in ne bo se ločil, če ga ne bo žena na čevelj....to da je "biVŠA" žena, Piši samo njegova žena. Pa ti bo jasno kje si.

Moderatorji

dr. Barbara Kutnar Novak , ZDT
Barbara Novak
Jerneja Dimec Bratina , specialistka zakonske in družinske terapije, zakonska in družinska terapevtka
JernejaDimecBratina
dr. Sabina Jurič Šenk , univ. dipl. psih.
Sabina_JuricSenk
mag. Uroš Drčić , transakcijski analitik - psihoterapevt
Uroš Drčić E-posvet