Nepremičnine

Seznam nepremičninskih agencij z slabo prakso

Default avatar
Kot piše v naslovu,s kom imate slabe izkušnje in zakaj?
Default avatar
DFI, neprofesionalno, zavajajoče, prevarantsko.
Default avatar
s slabo prakso, s slabo prakso, s slabo prakso.
Default avatar
Trida,Kranj

Izsiljevanje 2% provizije(v kontakt smo stopili osebno z prodajalcem,ne z njo),ko se nismo strinjali,je onemogocila nakup nepremicnine.
Izsiljevala je prodajalca,da ji,ko umre,zapusti nepremicnino,v kateri biva in to pred nami,ki nas je prvic videla.
Na ogledu nezainteresirana.
Ko smo prosili za razdelan predracun,kaj vse vsebuje placilo provizije,je na hitro odgovorila na mail,na splosno.
Po telefonu je bila zelo cinicna,nesramna,o proviziji ni zelela govoriti,jo je pa zelela izsiliti.

Mi smo ostali brez nepremicnine,prodajalec brez stranke.Samo zaradi nje!
Odsvetujem!!!
Sramota za vse nepremicninske agente,res!
Default avatar
Zoran Stajmenović, GoGo. Dobesedno kriminalna preteklost, zavajanje...proč od takih ljudi
Default avatar
Hehe, tule bojo pa začel padat ovadbe ko bojo tale sporočila prišla do pravih ljudi.

Sej načeloma je prav imeti osebno stališče do stvari, ampak uporabljat internet in razpihovat kar lahko škoduje od nekoga čast ali dobremu imenu, čisto zarad osebne negativne izkušnje (lahko je blatit enega pa ne slišat druge plati tule), pa nekako ni prav. So tudi ljudje ko imajo o isti stvari, isti firmi, dobro mnenje in je zato tako pljuvanje samo povzročanje škode.

Noben ni dolžan plačat 2% če ne podpiše agentu pogodbe o posredovanju pri prodaji.

Ponavad pogojujejo ogled nepremičnine s podpisom pogodbe.
Problem je izključno eden. Kupci nepremičnin nimajo predstave o tem koliko denarja gre v oglaševanje in za obratovanje pisarne. Oni vidijo samo sebe kako morajo dat "nesmiselnih" 2% nekomu.

Poznam primere ko so šli stvari urejat na lastno pest. Bajta se je kupila s šlampasto pogodbo, povrhu vsega so bile še plombe v ZK in boom....kupec hiše je kupil še hipoteke.
V 2% je zajeta odškodninska odgovornost agentov, da v primeru napak pri prodaji, kupec ma garancijo da se bo iz česa poplačal, če mu nastane škoda. To je zavarovanje ki si ga je dolžan agent plačevat sam.

Nisem agent, kot pravnik pa vem kako stvari delujejo.
Default avatar
Peteršilj je napisal/a:
Kupci nimajo kaj imeti predstav, prodajo nepremičnine je naročil prodajalec.
Default avatar
Peteršilj je napisal/a:
Sama flancarija!
Prav je, da se obvesti potencialne kupce in prodajalce nepremičnin o agencijah s slabo prakso. Izsiljujejo podpis pogodbe nato pa vlečejo % za nič dela. Vsakega prodajalca na spletu napadejo, naj jim da ekskluzivno v prodajo. Prodajalci pa nasedejo, nato jim je žal. Stranke znajo neposredno napisati kupoprodajno pogodbo brez agencij, pravnikov in ostalih parazitov.
Default avatar
Peteršilj je napisal/a:
Tudi če ima agencija sklenjeno odškodninsko odgovornost oziroma je pravno odgovorna za resnične podatke o nepremičnini, kupcu to bolj malo koristi, če se tožbe vlečejo 10 let, on pa rabi streho nad glavo.
Glede na to, kako delujejo agencije, dvomim, da prav mnogo vlagajo v oglaševanje, glede na grozljivo pomanjkljive oglase tudi ne bi rekla, da jim sestavljanje oglasa vzame dneve in dneve, pa tudi, ker se še vedno prodajo nepremičnine z neurejenim pravnim stanjem, očitno ne dajo niti centa za pravni posvet oziroma nimajo zadostnega znanja za posredništvo.
Primer: sosedje so gladko prek agencije kupili stanovanje brez urejenega služnostnega dostopa, kar so izvedeli na brutalen način na naroku v banki pred podpisom kreditne pogodbe.
Na srečo je bil tukaj strošek samo ponoven narok, služnost so lahko hitro uredili, ker ni bila nikoli sporna, le urejena ni bila.
Zakaj agencija tega ni preverila? Ker je pač bilo videti, kot da je to javna cesta. Zakaj so v banki pomislili na služnost? Ker se očitno njihovi pravniki spoznajo na to, kar delajo. Ergo, agencije se ne spoznajo na to, kar delajo.

Agencije poleg tega zavajajo že samo s podatkom o ZK - stanje je urejeno. Redki imajo poleg napisano, da je lastništvo v deležih. Za en konkreten primer vem, da piše EL urejena, v resnici ni, ampak je lastništvo deljeno v deležih.
Default avatar
Ali pa npr. piše garaža in 2 parkirni mesti, v resnici je samo garaža, uradno prostor pred njo ni parkirišče, čeprav je tam mogoče parkirati. V vsakem primeru pa je samo eno.
Default avatar
Pozdravljeni,
Osebno imsm slabo iskusnjo z agentko. Nasla je moj samostojni oglas, me poklicala in dobro zavedla. Namrec prodala je nepremicnino po dogovorjeni ceni. Vse informacije vezane na nepremicnino sem ji pisredovala. Pustila sem ji da vodi prodajo in ji verjela. Trdila je da ima pravno pomoc v vseh zapletih ni da je ona ze skoraj kot odvetnik samo nima pravosodnega ispita. Ok to ni pomembno. Vazno je, da ona izstavi racun takoj po podpisu pogodbe in z valuto ki je pred placilom kupnine. Poleg tega .me je zavedla, da umaknem vse zadeve o etaziranju iz sodisca i da ona to izpelje brez sodisc , prej in boljse. Odvetniki hocejo samo denar pravi. Naredijo pa nic. Ok to ne bom komentirala, ker sem potem dobila drugo sliko o njenem poslovanju. Toliko. Pazite se obljub taksnih, ki lovijo prodajalce na bolhi in nepremicnine.net in trdi da vse zna, nsjbolj pa tisto kako pripeljati do prodaje z veliko skode za vsaj eno vpleteno stranko, ki se potem pokaze.
Default avatar
Oko123 je napisal/a:
In kje je tukaj problem? Kaj si sploh želela povedati s tem? Ok. to ni pomembno, Ok to ne bom komentirala, blablabla...
Default avatar
Pozdravljen, v teoriji lepo zapisana misel, sem pa tudi jaz pravnik, ki se je pred kratkim znašel v vlogi kupca in lahko trdim da večina nepremičninskih agentov ne pozna pravne ureditve trga za promet z neprimičninami. Predvsem se (po mojih izkušnjah) zelo radi naslanjajo na podobe trditve kot ste jih navajali tukaj, ampak v primeru tožb in že samo pogled sodnih praks razkrije da so si primeri na koncu zelo različni. Predvsem pa vsakršno oviranje nakupa in pogojevanje ekskluzivnih pogodb omejuje pravice potrošnika. Lahko pa seveda naštejete primere kjer je kateri od agentov že kdaj odgovarjal za napake pri nastalem poslu oz. za te napake vnolčil svojo zavavalnino.
Default avatar
Vsakdo lahko prosto izbira ali potrebuje pomoč agencije ali ne, nikomur ni vsiljena. Marsikateri agent zavaja, podobno kot prodajalci avtomobilov, televizorjev...Večina pa poskuša na trgu pošteno preživeti, kar ni povsem enostavno kar se vidi že po tem, da ni veliko agencij z 20 letno tradicijo ali več. Za uspešno delo je potrebnega kar nekaj znanja, pa ne le nepremičninskega. Na območju Nemčije so provizije 6% pa vem za kar nekaj agencij, ki niso preživele.
Agentu pa vedno lahko zavrnete podpis pogodbe oz. ga opozorite, da nimate namena plačevati njegovih storitev. Potem naj pa sam odloča o tem, če želi še sodelovati z vami.
Default avatar
Baza nepremičnine, Brina Sotlar, agencija baza nepremičnine, poraz, prevaranti. Nesramen in neprofesionalen odnos, neodzivni, pogoltni na denar, drugo jih ne zanima. Brina Sotlar ženska vzvišena in arogantna. Sramota za Slovenijo. Močno odsvetujem!!!