Nepremičnine

Nakup hiše Ilirska Bistrica

Default avatar
Pozdravljeni. Ravnokar smo z družino kupili hišo na podeželju. Razlog je pa ta, da smo se dobesedno najedli življenja v stanovanju (ta covid nam je še dodatno odprl oči). Kupili smo pa lično hiško na podeželju Ilirske Bistrice. Me pa je izredno začudilo kako so poceni nepremičnine na tem koncu. Predvidevam da na račun ker niso ravno blizu Ljubljane in je 1ura vožnje do gor. Ampak narava tam je pa naravnost čudovita (bližina Snežniških gozdov, Brkinov). Najbolj sem pa navdušen nad bližino Kvarnerja. Dejansko ima folk dol dobrih 20min do Opatije ter dobrih 40min do Krka. Imamo pa Ljubljančani očitno res skisane možgane, da kupujemo stanovanja 50m2 za 200.000. Kjer tukaj dol dobiš za ta denar 150-200m2 vseljivo hišo z min.1000m2 parcelo. Oba z ženo delava od doma, oz. jaz hodim v Lj na sestanek 1x na teden cca, tako da me 1ura vožnje do Lj prav nič ne skrbi. Kaj se vam zdi oz. kakšno mnenje imate vi glede življenja na podeželju.
Default avatar
Popolnoma razumem vaše navdušenje. Pred osmimi leti smo se preselili iz Ljubljane iz stanovanja v več kot 100 let staro a popolnoma obnovljeno hišo, 160m2. Le vselili smo se in eno dodatno kopalnico opremili. Takrat bi za enak denar v LJ dobila 60 do 70 m2 veliko stanovanje v enem od starih blokov, kar je za petčlansko družino absolutno premajhna kvadratura. Hiša ima še 5000 m2 ograjene parcele. Neskončno uživava, otroci so se v tem času že odselili. Sama delam od doma, mož se vsak drug teden vozi v LJ.
Nikoli več ne bi živela v mestu, res pa je da občasno pogrešava mestni utrip, saj se nama zvečer na primer ne da odpeljat v LJ na kak dogodek. Vsaj pogosto ne. Je pa fino, če si na podeželju ustvarite nek krog znancev, če že prijateljev ne, ker sicer je lahko precej samotno. Povežite se s sosedi in okoličani.
Želim vam veliko užitkov v novem domu in okolici. Prav ste se odločili. Srečno!
Default avatar
No super. Torej smo že dva prebegla iz prestolnice :) Ja nov svet se odpre. Glede socializacije pa same pozitivne stvari lahko rečem. Ljudje tukaj ob Hrvaški meji so itak že bolj odprti, se čuti že vpliv Kvarnerja očitno :D Zelo zgovorni, pomagajo radi, res sem presenečen. Kako pa vam je delati od doma vsak dan, imate mogoče kaj občutka osamljenosti, izoliranosti? Jaz s tem namreč nimam težav.
Default avatar
Jaz sem ravno tako pobegnila iz prestolnice pod Pohorje. Čisto nov svet zame, narava čudovita, ljudi še spoznavam. No regrets zaenkrat. Sem pa tja grem še v šoping v močvirje ker tam pač bolj poznam trgovine, čeprav zdaj že spoznavam Maribor, no, pa na obiske.
Cene pa totalno neprimerljive.
Slovenija je itak ena malo večja vas...