Nepremičnine

nepremičninske agencije

Default avatar
Zadnje čase imam po sili razmer kar nekaj opravka z nepremičninskimi agencijami in moram priznati, da sem zelo presenečena, če ne kar zgrožena nad stanjem na tem področju.
Z možem prodajava stanovanje in hkrati kupujeva drugo stanovanje v drugem kraju. odločila sva se, da posel speljeva preko agencije, ker se nama je zdelo, da se na zadeve malo bolje spoznajo kot midva... Ha, ma nisem čisto prepričana... Skratka, najin agent je malo zgubljena duša - ga kličeš, se predstaviš, pa pojma nima, kdo si. Se zmeniš z njim, da te o določeni stvari obvesti, pa nikoli ne pokliče, pol pa jaz gnjavim in utrujam njemu. Se dogovoriš za ogled, pa gladko zamudi pol ure. Vprašaš za podatke o stanovanju, ki te zanima, pa razen tistega, kar sem si že sama v oglasu prebrala, ne ve nič drugega.
Dobro, bi še mislila, da smo izbrali slabega agenta, samo je stanje povsod podobno. Sem namreč v preteklih mesecih preklicarila kar dosti tudi okrog drugih agencij, pa je povsod podobna slika... Pojma nimajo, kaj pravzaprav prodajajo, berejo mi podatke, ki sem jih na njihovi spletni strani že itak sama prebrala, obljubijo, da bodo poklicali nazaj, ko dobijo več informacij, pa nikoli ne pokličejo... KATASTROFA!
Mi je še manj vse skupaj jasno, ker po drugi strani vsi stokajo, kako so trenutno slabi časi, kar se prodaje nepremičnin tiče, pa imam vendarle občutek, da se jim pravzaprav ne da niti truditi. Ma kako naj prepričajo kupca, če dobiš občutek, da niti ne vedo, kaj prodajajo???

Me zanimajo vaše izkušnje z nepremičninarji.
Default avatar
Agencije ne potrebujete. Oglas oddatje sami, ko imate kupca, pa stopite do notarja, da vam uredi vso ustrezno dokumentacijo. Notar vam bo pripravil pogodbo in vas vodil skozi celoten postopek, za isto stvar pa vam bo zaračunal cca. 10% cene, ki bi jo postavila agencija.
Default avatar
saj nihče več ne prodaja/kupuje stanovanj preko agencije, ampak se jim vsi izogibajo v loku! Ali imata preveč denarja, ali kaj?
Default avatar
Interdom, zelo so v redu!
Default avatar
Malo mimo vprašanje, imate kakšne dobre izkušnje s katero od agencij na Štajerskem ? nekaj prodajamo, pa nimam šans vozit se na oglede, smo 200km stran. Hvala vnaprej.
Default avatar
Notar vam bo pripravil pogodbo

No, nam je pa še notar naredil toliko napak v pogodbi, da je kar groza: napačna katastrska občina (tako recimo, kot bi zamenjal Cerkno in Cerklje), napačno številko vpisa v z.k., lastnikovo ime je bilo na vsaki strani drugače zapisano... Res, katastrofa. Potem smo pač sami popravili in je on računal, kaj pa čmo.
Default avatar
Zato pa imaš pri notarju branje pogodbe, preden jo podpišeš. Normalno, da pred podpisom preveriš vsebino in na napake opozoriš, ne glede na to, kdo je pogodbo sestavljal.
Default avatar
Bi morali kupovati in prodajati preko agencij, ker je tako tudi v tujini.
Tam nihče ne zgublja časas tem.
Je pa res, da je najbolje, da se dobi dobra, preverjena agencija, ki se jo pooblasti in vam vse uredi. Ker s podpisom pogodbe zadeva še ni končana. je še kar nekaj dela- govorim iz izkušenj.
Predvsem za kupca.

Ja no, če pa imate čassa dovolj...

Ampak ni res, da notar vse pripravi.
Default avatar
jaja je napisal/a:
Nam je znano. i nni primerjave: eno so agencije in poslavanje z njimi v tujini, eno je poslovanje z agencijami v Sloveniji - tako, kot večina ostalega....

V ožji rodbini prodajajo nepremičnino na lokaciji, najlepši del mesta v prestolnici, s čisto realno ceno.

Izkušnje že z vsaj 5-imi agencijami:

Pripeljejo npr. kupca, ki kar poizkuša nekaj z barantanjem in nesramnostmi in žaljenjem lastnikov, da češ se boste že omehčali in popustili znižat čisto realno ceno, poizkušajo zmest stranko s tem in onim in potem zaključiš - da je današnji cilj agencij ta, da se potencialni kupec dogovori s stranko za bistveno nižjo ceno, odšteje vsaj nekaj desettisočačakov raje agenciji, ker je več kot očitno, da se agenciji ne izplača sami pogajat za tiste par tisoč eur zaslužka npr. 2-3 tisoč), ker preprosto ni dovolj......Tudi glede na to, da ni provizij za prodajalca pri ogledu, določene agencije ni sploh nujno skleniti pogodbe o posredovanju in še pa še bi se dalo napisat.

še najboljši so pa "kao" investitorji, ki jih tudi agencije zelo zelo rade pripeljejo, ki kupujejo zazidljive parcele in gradijo večstanovanjske objekte - bloke-vile - ki bi kupovali zemljo 1. cenovnega razreda, center mesta ( cene med 150 in 200 eur/m2) po ceni za nezazidljivo parcelo (med 50 in 80m2) - z izdelano strategijo: aha, saj taledva lastnika sta stara že čez 65 let, njuna razsodnost že ne deluje več tako dobro, jih bomo prepričali, da več tako ali tako ne bosta dobila. nekateri so res banda kartelska! Posebno pikirajo na starejše upokojence in jih poizkušajo na vsak načini prelisičiti!

Saj so pri agencijah tudi svetle izjeme, ampak tole, kar se sedaj nekontrolirano dogaja - je pa že preveč.

Če pa sam prodajaš, je pa to precej mukotrpen postopek: prihajajo takšni in drugačni ljudje, ki imajo polovico premalo denarja, se pridejo dobesedno "slinit", pa bi potem pol kupnine čez eno leto, pa imajo še to stanovanje, ki bi ga dali v račun pa ta avto, pa tako jahto, ki bi dali v račun - mislim, ljudje so res neverjetni ;))) Čeprav so prodajni pogoji znani in napisani, končna cena tudi, druge ponudbe v zameno pa nesprejmljive, Ampak oni pa še kar poizkušajo....To je tako naporno, da se lahko samo še s tem ukvarjaš, tudi 7 dni na teden. Zato je dobro, če imaš res zanesljivo agencijo, da ti vozi res same take preverjene in resne interesente.
Default avatar
Mene pa zanima, če ti agencija sama sestavi pogodbo o prodaji, ali jo da sestaviti notarju in ga moraš potem ti še naknadno pačati za sestavo + overitev pogodbe?
torej ali je v tistih 2% vključena sestava pogodbe in overitev??
Default avatar
Overitev pogodbe plača prodajalec notarju. Priprava pogodbe je pa vključena v tista 2%(+ddv!), vendar pogodbe ne spiše notar, ponavadi še niti odvetnik ne, temveč največjkrat agent sam.
Default avatar
DFI najslabša agencija kar obstaja...tipu se ne da, cel zabuhel hodi po ogledih in ne zna povedat kaj dosti več kot piše na netu...KATASTROFA!!!
Default avatar
Se podpišem.
Tudi sama kupujem stanovanje, iščem preko oglasov in preko agencij. Pojma nimajo kaj prodajajo, nočejo dati inf., nimajo časa za ogled stanovanja, nimajo tel. št. lastnikov itd..
Že 3x sem klicala agencijo Pogodba Lj., ker se prodaja stanovanje v M.S. Ko pokličem se javijo, prosim za ogled stanovanja, iščejo številko in pravijo vas bomo poklicali, ko najdemo kontaktno številko. Ne vem če se delajo norca iz mene ali pa iz lastnika, ki bi rad stanovanje prodal???
Ej, pa to ni res!!
l.p.
Default avatar
NAJBOLJ DEBILEN AGENT oz agencija

DOM-IN, agencija d.o.o.

Niso resni nič ni v rokih kot je dogovorjeno !
Default avatar
ABC nepremičninski agenciji bi se na daleč izognil - če bi vedel prej ne bi šel preko njih, ker pa sem kupoval nepremičnino sem bil pa na žalost "obsojen" nanje, ker je prodajajlec prodajal samo preko njih. A, da greš na ogled določene nepremičnine in agent NIMA POJMA osnovnih podatkov o njej in se izgovarja, da imajo pa toooooliko prometa in pogodb, da pač se zgodi da kaj pozabi.... mislim, prit nepripravljen prit na ogled in potem zamolčat bistvene stvari, ki jih potem izvem od prodajalca. In pa, konkretno pri tej agenciji...bit nezadovoljen s tem kako in in kaj agent dela in te obvešča o vseh zadevah, ki so v teku in, ne boste verjeli, imeti še težave pri notarju, zaradi njega... :(
in potem seveda sem to agentu tudi povedal direktno, da nisem zadovoljen z njegovim delom in prispevkom pri poslu, a arogantno te zarne; pogodba je pogodba in tolko je treba plačat, ne glede na kaj.
In nenazadnje, tudi od prodajalca sem naknadno izvedel, da je bil z njimi zelo nezadovoljen.
Zatorej, moja izkušnja, ABC nepremičninski agenciji se izogibajte!

in ko sem prodajala potem svoje stanovanje zaradi nakupa novega, sem prodajala sama, brez posrednika. V 3 dneh od objave oglasa je bilo prodano. na koncu s 10x manšimi stroški, pa sploh veliko časa ne vzame če sam prodajaš!!!
Default avatar
z realno izkušnjo je napisal/a:
Kako pa naj agencija, ki jo je najel prodajalec, preverja resne interesente?

Kupec pokliče in se dogovori za ogled.

Smo še daleč od normalnega stanje, kjer bi imel kupec svojega in prodajalec svojega agenta.

Stanovanje sem kupovala dolgo časa, upam, da ga ne bom nikoli več v življenju, ker je bila to ena velika nočna mora. O agentih sploh ne bi izgubljala besed.

Za prodajalce pa imam samo en nasvet - v oglas napišite resnične podatke in ne napihujte kvadrature stanovanja s kvadraturo kleti, npr. Če je bilo stanovanje samo pobeljeno, to ne pomeni, da je bilo obnovljeno ...
Default avatar
Rada bi vas posvarila pred notarjem Blažom Hrvatinom v Ljubljani na Dunajski oz. bolj pred njegovim asistentom.

DANES SEM ŽELELA OPRAVITI NOTARSKI ZAPISNIK. Najavljena sem bila pri notarju mag. Blažu Hrvatinu v Ljubljani na Dunajski. Sem prišla, in je bil njegov asistent, neki visok svetel fant z blond lasmi in modrimi očmi TOTALNO NEPRIJAZEN DO MENE. Nikoli v življenju nisem zasledila take neprijaznosti, samoušečnosti in samopoveličevanja! Sem se kar obrnila in odšla! HVALA LEPA IN NIKOLI VEČ PRI BLAŽU HRVATINU! Fant misli da je prijel Boga za j* ker je diplomiral na PF. ž
Da danes, ko je taka ponudba notarjev, pravnikov, odvetnikov in tovrstnih storitev ter borba za stranke, še zaslediš tak odnos s strani zaposlenih?!
Brez besed...
Default avatar
Prvo: Tako slabih izkušenj, kot sem jih imela z agencijo ABC nepremičnine (Tivolska, LJ), pa še ne. Da ne omenjam njihovega odvetnika Mikliča. Forsiranje podpisa, kratkih rokov (če jih slučajno zamudiš-penali), smejanje v glavo, ko poveš kaj vse banka za kredit od tebe zahteva (kao "ja kje pa ste to bili, pojma nimate/nimajo").
Drugo: ROCCO nepremičnine- smo bili zmenjeni za ogled nepremičnine, čakamo 45 minut, nekajkrat je telefon še zvonil, nato pa je človek IZKLOPIL gsm. Pojavil se ni, klical nazaj ni.
Obnašajo se, kot da so provizije 10€, ne pa za 200ke vredno stanovanje 8k€!!!
Default avatar
Mene pa zanima, ali je mogoče kje prijaviti zavajanje v oglasih?
Z možem sva šla na ogled stanovanja v večstanovanjski zgradbi, za katero v oglasu piše, da je ZK urejeno, da so števci ločeni in da so poleg zgradbe na voljo javna parkirišča (stanovanje ima samo parking v skupni garaži in potem pač na tistem kosu zemljišča pred garažo (uradno je to eno parkirno mesto).
No, stanovanje je ZK urejeno samo po deležih, etažna lastnina ni urejena. Prav tako ni razdeljeno zemljišče okrog zgradbe in je atrij v bistvu samo v uporabi, ne pa tudi v lasti. Števci za ogrevanje niso ločeni, ampak bi kvečjemu morali namestiti kalorimetre, če bi hoteli točno deliti stroške, s tem da se v kurilniškem kotlu ogreva tudi voda. Števci za vodo so samo odčitalni, se pravi, uradno pride en račun in se potem deli med stranke.
Javnih parkirišč ni, vsa parkirna mesta so namreč lastniška. Razen če ni agent v mislih imel parkiranja pred 1 km oddaljeno trgovino ali pol km oddaljenim lokalom, ki pa ne dovoli parkiranja in parkirišče zapre, ko lokal ne obratuje.
Pa še par malenkosti, ki so prav tako zlagane, ampak ajde, pustimo to.
Default avatar
Mah tole perlo od ponudbe moram prilepiti sem gor. Od kdaj je pa kletna garsonjera, ki ima pač vhod v pritličju, potem greš pa takoj po stopnicah dol v bivalni prostor, dupleks????? In kot kaže, z eno samo lino namesto okna.

http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... id=5922132