Prehrana in kulinarika

riba v soli

Default avatar
Včeraj sem bil v eni od ribjih restravracij in jedel odlično pripravljenega brancina, pečenega v soli. Ali kdo ve, kako se ribo na tak način speče (pečena v pečici, popolnoma obložena s soljo, kakšen cm na debelo). Se ribo s soljo zgolj obloži ali je potrebno to sol še kako obdelati (morda navlažiti z vodo ali čim drugim?)
Default avatar
korl,jedla sem ze,naredila se ne,ker se malo bojim;je pa bilo ze na tem forumu.Kaj je natakar pred vami udaril po solnatem oklepu s pestjo?
Lep pozdrav Babi
Default avatar
Korl,

jaz jo naredim tako, da ocisceno ribo napolnim z razlicnimi zacimbami (koprc, petersilj, kaj podobnega - seveda sveze zeleno samo oprano in malo popopram), grobo sol pa zmesam z beljakom. Nato dam 1cm soli v pekac, gor rimo ali dve in cez spet sol, za priblizno 1 cm.

Izredno dobra zadeva! Ne predolgo peci!

LP
Nyah
Default avatar
Se to;ko sem prebrala naslov posta Riba v soli (moj r. nima stresic),sem si rekla,kdo je pa nesel med pocitnicami ribo v solo(prebrala kot bi bila stresica).? Moc navade.Pred casom je pa sodopisnica prebrala namesto bucke(s stresico) v omaki bucke(siviljske) v omaki in bila tudi zacudena.
Pozdrav Babi
Default avatar
:)) Jaz sem prebrala post Borovnice v žganju na hitro Borovnice v žaganju :) Očitno imamo vsi včasih probleme :)
Default avatar
pri ribi se mi je tocno to zgodilo...)) kaj riba v šoli...pa saj so ze pocitnice.::)) lp petra
Default avatar
Pravzaprav solni oklep ni bil tak trd, kot em mislil, da bo. Natakar je imel majhno zajemalko, s katero je parkrat udaril po soli, potem pa z njo odstranil iz pekača večji del soli, preden je ribo razkoščičil.
Default avatar
Babi,

prav nasmejala si me, še posebej je dobra tista z buckami v omaki. Morda pa uporaba strešic le ni tako napačna, saj ti v konkretnih primerih lahko celo življenje reši (si predstavljaš 3/4 kg šiviljskih buck prepražiš na malo čebule, dodaš ščepec soli in ostale začimbe.....)
Default avatar
Ja,korl,saj me je v zacetku tipkovnica motila.Imam pa krasen prenosni rac.in ze zaradi vnuka,je nisem zamenjala.Naloge naredi pri nas in si jih poslje na svoj rac. v Anglijo.Zanimivo pa je,da sem najprej pomislila na solo-pac bivsa trsica.Tisto z buckami je pa prav super!
Malo bolan pozdrav Babi
Default avatar
Sicer stara objava, a sem nedavno tudi sam poizkusil tako pripravit ribo. Recept je enostaven, rabiš ribo in sol. LAhko kompliciraš pa v ribo daš kake začimbr, limono in v sol beljak. A meni je bil z 2 sestavinami bolj všeč, osnovni okus je top. Presenetljivo enostavno in začuda neslano lahko pripravite ribo. Spodaj na linku nekaj več napiosanega
https://drjamtravels.blog/sl/riba-v-soli-2-sestavini/
Default avatar
Sicer stara objava, a sem nedavno tudi sam poizkusil tako pripravit ribo. Recept je enostaven, rabiš ribo in sol. LAhko kompliciraš pa v ribo daš kake začimbr, limono in v sol beljak. A meni je bil z 2 sestavinami bolj všeč, osnovni okus je top. Presenetljivo enostavno in začuda neslano lahko pripravite ribo. Spodaj na linku nekaj več napisanega
https://drjamtravels.blog/sl/riba-v-soli-2-sestavini/
Default avatar
Sicer stara objava, a sem nedavno tudi sam poizkusil tako pripravit ribo. Recept je enostaven, rabiš ribo in sol. Lahko kompliciraš pa v ribo daš kake začimbe, limono in v sol beljak. A meni je bil z 2 sestavinami bolj všeč, osnovni okus je top. Presenetljivo enostavno in začuda neslano lahko pripravite ribo. Spodaj na linku nekaj več napisanega
https://drjamtravels.blog/sl/riba-v-soli-2-sestavini
Default avatar
Sicer stara objava, a sem nedavno tudi sam poizkusil tako pripravit ribo. Recept je enostaven, rabiš ribo in sol. Lahko kompliciraš pa v ribo daš kake začimbe, limono in v sol beljak. A meni je bil z 2 sestavinami bolj všeč, osnovni okus je top. Presenetljivo enostavno in začuda neslano lahko pripravite ribo. Spodaj na linku nekaj več napisanega
https://drjamtravels.blog/sl/riba-v-soli-2-sestavini
Default avatar
Sicer stara objava, a sem nedavno tudi sam poizkusil tako pripravit ribo. Recept je enostaven, rabiš ribo in sol. Lahko kompliciraš pa v ribo daš kake začimbe, limono in v sol beljak. A meni je bil z 2 sestavinami bolj všeč, osnovni okus je top. Presenetljivo enostavno in začuda neslano lahko pripravite ribo. Spodaj na linku nekaj več napisanega
https://drjamtravels.blog/sl/riba-v-soli-2-sestavini