Prehrana in kulinarika

Zmrznjena hrana je ok

Default avatar
Samto je napisal/a:
Enkrat sem brala, da po ne vem kerih pravilnikih ni treba pisat vseh sestavin gor. Kaj pa veš, kaj je notri? Potem eni zamenjajo prepovedano stvar z eno drugo, prav tako škodljivo. Recimo: transmaščobe so zamenjali z neko drugo škodljivo zadevo, ki je itak nihče ne pozna.
Default avatar
Samto je napisal/a:
Pa poskusimo zares.

Mešanica v prahu za pripravo krompirjevega pireja.
Shranjevanje
Hranite na suhem.
Sestavine
krompir 97,00 %, začimbe, jedilna sol, emulgator mono in digliceridi maščobnih kislin, stabilizator: dinatrijev difosfat, antioksidant: askorbinska kislina, NATRIJEV METABISULFIT, izvlečki rožmarina, antioksidanti: mleko, kurkuma, askorbinska kislina.
Alergeni
ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFITI, MLEKO (V SLEDOVIH).
Povprečna hranilna vrednost
na
100,00 g
Energijska vrednost
kcal
350,00
kJ
1490,00
Maščobe
0,90 g
od tega nasičene maščobe
0,70 g
Ogljikovi hidrati
75,00 g
od tega sladkorji
2,90 g
Prehranske vlaknine
6,60 g
Beljakovine
7,50 g
Sol
1,30 g
Navodila za uporabo
Priprava:
- V loncu (1 vrečka): V 375 ml vode dajte pol kavne žličke soli (2 g) in segrejte do vrenja. Lonec odstavite s štedilnika. Dodajte 125 ml hladnega mleka in košček masla (20 g). S kuhalnico vmešajte vsebino vrečke in dobro premešajte. Pustite nabrekati ca. 1 minuto in še enkrat premešajte.
- V mikrovalovni (1 vrečka): V posodo za mikrovalovno pečico dajte 375 ml vode, 125 ml mleka, 1/2 kavne žličke soli (2 g) in košček masla (20 g).Vmešajte vsebino vrečke in kuhajte 5 minut pri 600 W. Počakajte, da nabrekne in ponovno premešajte.

In še Knorr:

Sestavine: krompir 99%, emulgator (mono- in digliceridi maščobnih kislin), stabilizatorji (difosfat, citronska kislina), antioksidant (natrijev METABISULFIT, butiliran hidroksianizol (BHA)), izvleček kurkume. Lahko vsebuje jajca, mleko in gluten.

Ampak bravo, da si našla fantomski izdelek organske snovi brez dodatkov, ki zdrži mesece na polici! To so smeti, ne hrana.
Default avatar
ogršeqa je napisal/a:
Smeti so tudi proteinski praški, napitki, sadni jogurti, salame, siri. Pojdi še od tam prepisat.
Default avatar
Zelenjavo da, pa kakšne Maline in borovnice. Pizze, krompir itd pa ne kupujemo zamrznjeno.
Zamrznem edino se meso. To je pa vse. Pire iz vrečke pa nisem se nikoli delala. Tud juhe iz vrečk ne kupim. Raje sama naredim ker imam kontrolo nad soljenjem in začimbami. Pa v teh kupljenih juhah je vegeta, to pa men ne pase.
Default avatar
Smetke sem in tja je napisal/a:
Kvalitetna domača salama ne vsebuje dodatkov. Smo jih včasih tudi doma delali, zato dobro vem, kaj mora biti v salami. Enako velja za sire.
Default avatar
Zamznjena hrana je slaba za zdravje in prebavo, sram naj bo restavracije in gostilne, ki samo pogrejejo pripravljeno zmrznjeno jed iz hoferja ali špara!!