Prehrana in kulinarika

Zmrznjena hrana je ok

Default avatar
Nismi revni, pa si dostikrat privoscimo zmrznjeno pizzo, pomfri, spinaco, zelenjavo. Mislim, da ni s tem nic narobe, prihranis ogromno casa . Tudi v restavraciji se dosti uporablja zmznjena hrana , je tudi bolj prakticno in ekonomicno.
Priponke

profimedia-0186529544.jpg
(221 KiB)

Default avatar
Se cisto strinjam. Tudi jaz vedno zmrznem golaz, vampe,...
Default avatar
Pilket je napisal/a:
Pice in ze pripravljene jedi res redko kupim zmrznjeno, mogoce 2x na leto ali pa se to ne, nam enostavno ni dobro in ce je res sila, raje kupim gotov burek za kosilo, kot zamrznjeno lazanjo.

Zelenjavo pa redno, vedno imam na zalogi spinaco, grah, strocji fizol, brokoli in cvetaco. Mesane zelenjave ne maramo.
Default avatar
Pilket je napisal/a:
nezdravo
to ti ni znano?
Default avatar
Kupujem zmrznjene pice, ampak jih obložim sama, če ravno nimam časa narediti testa sama in čakati, da vzhaja.
Pa poln hladilnik zamrznjene hrane imam; polnjene paprike, čufte in podobno vedno naredim za parkrat, eno porcijo pojemo, ostale zamrznem. Enako golaž in še kaj podobnega.
Z vrta celo poletje in jesen pospravljam zelenjavo in jo zamrznem (paprike, brokoli, špinača, korenček, grah...).
Default avatar
Med zmrznjeno zelenjavo in najcenejšo industrijsko hrano je velika razlika, a ne? Zmrznjena pica - ga ni denarja. Ker je ogabna.
Default avatar
ogršeqa je napisal/a:
Me prav zanima kakšno neindustrijsko hrano ješ. Verjetno makarone sam-a prideluješ in govedino sam-a kolješ za vogalom.
Default avatar
Dejansko se z zmrzovanjem ohrani najvec vitaminov in mineralov. Bolje domača, poleti zmrznjena bučka, kot sveža iz trgovine sredi zime. Drugo so pripravljene jedi a la pizza, pomfri... to je čisti junk food brez hranilne vrednosti.
Default avatar
Tkojeti je napisal/a:

S temi picamu, burgerji in podobnim, sem nazrta do plafona, a telo mi hrepeni po sadju in zelenjavi! Noro!
Seveda pri nas jemo tudi junk, ampak gledam, da potem naslednji dan pretiravamo z zelenjavo, da se malo spucamo.
Default avatar
A industrijsko je slabo je napisal/a:
Če se torej navežem na tvojo logiko, ti kupuješ tovarniške palačinke, pire krompir v vrečki in že narezano čebulo in nariban sir? Si ena od teh?
Default avatar
ogršeqa je napisal/a:
Meni je instatnt pire mega dober! Vedno komja cakam zgodnje poletje, ko ni starega krompirja za kuhat, mladi pa za to ni dober, da se najem tega instant pireja!

Nariban sir pa kupujem naribano mozzarelo, je bistveno cenejsa, kot ce bi kupila v kosu.
Default avatar
instant pire je napisal/a:
Seveda je dober. V tem je poanta ojačevalcev okusa. Če je nekaj naribano ceneje kot v kosu, se ti ne zdi, da je s to sliko nekaj narobe? Ajaj, ljudje, kaj vse vam prodajo.
Default avatar
ogršeqa je napisal/a:
Samo iz radovednosti, kaj je pa z narezano cebulo in naribanim sirom narobe?! :D
Default avatar
WTaF je napisal/a:
Oba imata kar nekaj dodatkov, proti sprijemanju ...
Default avatar
Ni problem v dejstvu, da je hrana zamrznjena, ampak v sami kvaliteti sestavin. Če recimo zamrzneš doma pridelano zelenjavo, je to nekaj popolnoma drugega kot če kupiš neke nekvalitene predpripravljene obroke, bogate z raznimi umetnimi dodatki, ojačevalci okusa, umetnimi aromami, sladkorjem, soljo itd.

Kupujem le nekatero zamrznjeno zelenjavo in ribe. Občasno še kakšen pekovski izdelek (žemljice npr.). Zamrzniti dam tudi jedi, ki smo jih sami pripravili doma iz svežih sestavin. Predpripravljenih kupljenih (industrijsko prozvedenih) zamrznjenih jedi, testa ali česa podobnega ne kupujem.

Ne jem v restavracijah, kjer strežejo predpripravljeno zamrznjeno hrano. Če le imam izbiro.
Taka hrana namreč ni niti okusna, niti zdrava, niti hranilna. Meni se ne zdi OK.

Predvsem pa ne bi tega postregla komu drugemu, kaj šele otrokom.
Default avatar
ogršeqa je napisal/a:
Pa ravno instant pire je tako neznega okusa in mi je zato dober!
Glede naribanega sira pa, kolikor ga mi porabimo, bi lahko pojedli tudi cisti poliester-plastiko, pa nam ne bi bilo nic.
Default avatar
ogršeqa je napisal/a:
Zakaj se izmikaš odgovoru?
Default avatar
WTaF je napisal/a:
Gre za opravilo, ki ti vzame 5 minut. In glede na to, da smo ugotovili, da je nariban sir cenejši od sira v kosu, gre več kot očitno za slabši izdelek. O narezani čebuli oziroma kaj se zgodi z vso zelenjavo, ko jo enkrat narežemo, pa sploh ne bi. Osnovna razgledanost. Zakaj si solate v hladilniku ne pripraviš za en teden vnaprej? S čebulo ni nič drugače. Samo da je kemično obdelana, da izgleda še naprej "lepa" tudi narezana.
Default avatar
Sem šla prav gledat sestavine mojega bio pire krompirja v prahu, ki ga imam na zalogi za hude čase. Takole piše: dehidriran krompir 99,9%, izvleček rožmarina
To je vse, nobenih Ejev, emulgatorjev, ojačevalcev... niti soli ni.
Default avatar
Samto je napisal/a:
Ojej, zdaj gre pa tista seratorska oseba po štrik pa na drevo!