Prehrana in kulinarika

Melancani v ponvi

Default avatar
Kako jih pripravite, da je mininalno olja. Saj vpijajo precej olja.
Zrezem na majhne koscke, dam 3 zlice olja,Dodam malo vode da pokuhajo.
A je se kaksen drugi trik da pridejo peceni in ne kuhani?
Hvala za ideje.
Priponke

Izdelek brez naslova (7).jpg
(155.02 KiB)

Default avatar
Pri nas grejo najbolj v promet pohani. 😁 Meni so všeč narezani na tanke rezine v ponvi na toliko olja, da je ponev samo pomazana, podobno kot pri palačinkah. Pa si dam raje potem tržaško ali par kapljic olivnega olja in začimb čez. Takšni dušeni na koščke, kot pišeš, so mi dobri v kombinaciji z drugo zelenjavo, če zraven pomrcvarim še paradižnik z začimbami ali pa če dodam arašidovo maslo.
Default avatar
Nareži jih na kolobarje in popeci v pečici. Na peki papirju in čisto brez maščobe.
Default avatar
mElancani
Default avatar
pravilno je je napisal/a:
Roko na srce so to pravilno - jajčevci.
Default avatar
Mi govorimo malancane, pravilno je pa itak jajčevci.
Default avatar
elenka je napisal/a:
A ni to potem čisto izsušeno? Tudi jaz imam enega za porabit, pa še ne vem kako bi ga spimpala, da bodo otroci jedli.
Default avatar
sezona je napisal/a:
Ooo hvala za nasvete in recepte.
arašidovo maslo, kdaj na zacetku ali na koncu?
Default avatar
Narežem na tanke kolobarje in rahlo posolim. Ko se orosijo, jih potegnem skozi ovseno mleko - to pač uporabljam, povaljam v drobtinah z začimbami. Položim na peki papir, poškropim z malo olivca in spečem. Če jeste sir, lahko potreseš na vsakega malo parmezana.
Jaz raje drobtine pomešam s sezamovim semenom.
Default avatar
Pravilno je melancane. Ženskega spola so. Tiste melancane. In pa, seveda, jajčevci. Nikakor pa ne malancane ali celo malancani.
Default avatar
Beseda izhaja iz italijanščine in so le melanzane (torej ženskega spola), zato se mi zdi bolj pravilno melancana:)
Default avatar
robespan je napisal/a:
jah ne vem, piši na SSKJ kaj se tebi zdi bolj pravilno :-))))
Default avatar
pravilno je je napisal/a:
Mogoče pa bom, se najde še kaj, kar se mi ne zdi pravilno:))
Default avatar
Malancanov sosed je napisal/a:
Proti koncu.

Ovseno mleko res paše k malancanom kot je napisala sadjezelenjava. Če zelenjavo potenstam na ovsenem mleku namesto na vodi preden dodam arašidovo maslo, je res en poseben okus.

Drugače pa karije delajo z malancani s kokosovim mlekom in dodatkom paradižnikove kaše in začimb, ta močnih, poleg curry mešanice pašejo feferoni/čiliji oz. kajenski poper, ingver (po možnosti nariban svež), koriander, kardamom, celo cimet in mandljevi lističi, odvisno od okusov.

Pri otrocih zaenkrat pridem čez samo s klasiko: pohanimi, na tanko narezanimi na pici ali pa skritimi v ajvarju. Vsa čast vsem vam, ki imate jedce. ;)

Govorim malancani narečno že od majhnega :) nisem vedela, da je sskj poslovenil italijansko verzijo, priznam.