Prehrana in kulinarika

Hiter in enostaven tečaj peke klruha, ki ga boste potrebovali v teh negotovih časih

Default avatar
Haha
Default avatar
Moka, Radenska, olje in malo soli ter pecilni. Super dober kruh.
Nobenega čakanja.
Default avatar
300€????
Default avatar
Komu se pa da je napisal/a:
Ampak manjka ti najpomembnejše: TEČAJ za ČETRT TISOČAKA!
Potem lahko tudi podpovprečno dober kruh z osvojeno delavnico in priznanjem poneseš v višave......
Default avatar
kdo pa sploh rabi tečaj za peko kruha???
hahahaha sestavine vržeš v posodo,stroj ga zamesi.
Default avatar
ho ho ho je napisal/a:
Aparat za peko kruha v Lidlu in to brez vsakega preplačanega tečaja za samo: 34,99€
Za ostali denar si pa kupim šampanjec, sveče in sol za kopanje in uživam v kadi....
Default avatar
Skoraj vsako jutro si ob kavi "zamesim" "kruh" iz moke in vode (recimo, da je indijski, je pa kar nekaJ v bistvu) in je odličen. Žal je čakanje in planiranje prezapleteno zame in še pečice nimam. ;)
Default avatar
Renata 24 je napisal/a:
A je dober aparat? Je tudi za starostnike enostaven?
Default avatar
Nona moja je napisal/a:
Doma ga ima tašča, zvečer da sestavine v aparat, nastavi čas peke za zjutraj in ko vstane ima svež pečen kruh...
Pranja pa ni veliko, edino obriše ali opere posodo pekača cca. 3 minute...
Default avatar
Pa lepo vas prosim, kruh pa ja znajo vsi spect. Kaj je to problem.? Večji problem je če nimaš moke, da bi kruh spekel :))
Default avatar
Zadnje čase uporabljam kar suh kvas.
Vzamem poljubno količino moke in jo zmešam z žličko soli. Tudi žličko suhega kvasa zmešam kar z leseno kuhalnico med moko. Nato zmešam še malo olja in mlačnega mleka ali vode. Vse skupaj na hitro pregnetem s kuhalnico, potem pa zmesim še z rokami. Kruh mora dvakrat vzhajati, nato ga spečem v pečici cca 45 minut.
Vedno dam približno isto količino moke. Kruh mi vedno rata odličen.
Tudi jaz sem imela strojček za peko kruha. Kruh sem spekla natančno dvakrat, potem pa mi strojček ni več delal. Pa tudi tisti hlebček je bil zelo majhen.
Tečaj - ne ga ne potrebujem, hvala.
Default avatar
Še moja 7 letnica ve recept.
eno moko za kruh iz hoferja
pol ostre moke
1 merilno posodico mesanice semen
2 štamprla olja
vzameš litrsko steklenico od mleka in not nalijes vroco vodo
najprej vlijes malo vode
potem moko
potem vse ostalo
potem vklopiš stroj za gnetenje
gnetes na 3ki 5 min
v korito naliješ vroco vodo
postavis tsto vzhajat
se enkrat pregnetes
oblikujes dva hlebčka
das v pekaca za kruh
das vzhajat
pečica na 200
posoda z vodo spodaj
daš v pečico
pečeš pol ure
pokrijes s peki papirjem
pečeš še caa 20-30 min
vzames ven
zamotas v moker serviet
pokriješ z dvema suhima
en kolač požreš frišn - najboljši z zaseko in česnom
drug kolač narežeš na kose in zamrzneš in jemlješ ven po kosih pa v mikrovalovko z njimi
ponoviš vsak petek zvečer - vmes gledaš ponovitev masteršefa
izy bizy
Default avatar
Da ne boste lačni je napisal/a:
Za 270€ spečem takole na oko kakšnih 300kg kruha, pečem ga pa že vsaj 35 let.
A je Samec še vedno samec, ali je bil to pred ohoho leti, ko sem delal intervju z njim?
Default avatar
Kuharica 1 je napisal/a:
he he....točno to. pa kruh pečem vsaj 2x/teden.... in še marsikaj zraven.
saj ne rečem, da ne bi bilo zanimivo, a ker sem bolj židovske sorte mi je to absolutno previsok znesek za odkrivanje tople vode....
Default avatar
Mary MCScary je napisal/a:
Samec ima tudi soržev mlin in tam je bil vsaj pred leti prava legenda!
Default avatar
Harun Al Rašid je napisal/a:
Moja napaka 247€ in nekoliko manj kil kruha!
A na straniščih imate še vedno kokoš za ženske in petelina za moške?
Default avatar
medvedkova je napisal/a:
Šele sedaj sem videla znesek, pa za ta par urni tečaj moram odšteti skoraj pol svoje plače!!
Default avatar


Samo za vas, brezplačno:)