Prehrana in kulinarika

palačinke-kaj delam narobe

Default avatar
ko pečem palačinke...ne vem zakaj je

prva stran palačinke je cela rjava, druga kot mora biti pa rumena z rjavimi lisami
palačinka ima polno drobnih luknjic - tako da imaš prste od marmelade

kakšna ideja kaj delam narobe??


maso delam: 100 g moke, 2,5 dcl mleka, 1 jajce, sol.... in jo na koncu zmiksam s paličnim mešalnikom da ni več grudic potem pa pol ure v hladilnik... ko vlijem 1 zajemalko na razgreto ponev ko se masa razporedi po celi ponvi odvečno maso odlijem nazaj v posodo...
Priponke

Izdelek brez naslova (8).jpg
(83.68 KiB)

Default avatar
palačinka123 je napisal/a:
Sama delam palačinke tako,da v mikser dam približno pol vode in del ostre moke ,po želji lahko pa tudi mehko moko,toliko da je gostote kakšnega milkshaka. Dodam še ščepec soli. Zmiksam. Počakam 10-15 minut .
Preverim gostoto mase. V kolikor je masa preveč tekoča ,se doda še piko moke. končna gostota mora biti podobna sirupu.
In še enkrat miksam vsaj minuto.
To je vse.
Na vročo teflonsko ponev kapnem kapljico ,max dve olja in vlijem maso.
Vlivam direkt iz posode ,brez zajemalke,za kar moraš imeti občutek-
no tukaj se pri tebi zatakne,ker nisem še nikoli,ampak res nikoli slišala,da bi kdo iz ponve nazaj vlival odvečno maso.


Moje palačinke so res tanke in takšne kot so mi všeč.
Default avatar
Tako na uč se mi zdi, da imaš kar tekočo zmes...

Poskusi brez recepta, na uč dodaj malce več moke ... pomojem je to krivo... Tudi jaz nisem še slišal, da bi kdo maso nazaj iz ponve v posodo vlival.
Vse za peko!