Prehrana in kulinarika

Sočni golaž iz pečice.

Default avatar
Danes sem ga spet kuhal in sem se odločil, da recept delim z vami....zdaj, ko so prazniki. Če komu ne paše naj spregleda.
Recept:
1kg govejega bočnika ali drugega kosa govedine
20 dkg.hamburške slanine
1kg čebule
2 rdeče paprike
1 zelena paprika
1 por
2 velika korenčka
1 mala pločevinka pelatov
2 stroka česna
Začimbe ( sol, poper, timijan, majaron, mleta rdeča paprika)

0,3l suhega belega vina
Mlad krompir (opcija)
Postopek:
Čebulo in slanino nasekljamo in jo pražimo posodi na štedilniku, da dobi zlato barvo. Dodamo na koščke narezano meso, dušimo cca. 10 minut. Dodamo vse začimbe, vso na malo večje koščke narezano zelenjavo, pelate in spet dušimo 15 minut, da zelenjava spusti vodo. Ko tekočina malo povreje, lahko po želji dodamo malo jušne osnove ali pa govejo kocko ali dve. Pripravimo dovolj velik pekač s pokrovom v katerega prelijemo vse kar smo zdušili, zalijemo z vinom in zapremo. Pečico ogrejemo na 180°C in kuhamo vsaj dve uri. Vmes večkrat pomešamo.
Opcija je, da zadnjih 20 minut v golaž dodate na krhlje narezam krompir, ki ste ga prej spekli posebej, po možnosti mlad.

Nam je ta golaž zelo dober, tudi drugi ga pohvalijo. Zgleda zakompliciran, v bistvu je pa zelo enostaven.

Pa dober tek!
Priponke

Izdelek brez naslova (9).jpg
(151.06 KiB)