Prehrana in kulinarika

Omaka od čuft

Default avatar
Imam večno dilemo, kako porabiti omako, ki ostane od čuft ali filanih paprik?

Naredila sem že, kot preliv čez testenine, pa nam je preveč paradižnikast okus.

Ne vem kako bi sploh lahko porabila naslednji dan omako, da je ne mečem stran.

Kakšen predlog?
Default avatar
Kako porabiti je napisal/a:
polento si skuham in jo s polento pojem. al pa sam pire krompir in to čez, pač ni mesa zraven pa kaj... lahko jo tudi samo na žlico jem. Lohka kruh nadrobiš notri in poješ... to pa res ne bi smel biti problem.
Default avatar
Flikneš notri mleto meso in začimbe, pa imaš omako za testenine, recimo.
_____________________________________________________________________________________________________________
V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...
Default avatar
Kako porabiti je napisal/a:
Naredim paradiznikovo kao juho iz te omake od filanih paprik in imamo za vecerjo. Od cuft pa nic ne ostane.
Default avatar
daj v skrinjo, imaš za naslednjič
omaka za čufte je meni presladka za kakšne testenine
Default avatar
Pri nas pojemo skupaj s pire krompirjem, pač brez mesnih kroglic. S testeninami tudi nam nikakor ne paše.
Razen če znaš toliko začinit in "spremenit" v paradižnikovo juho.
Default avatar
Jaz jo dam v skrinjo in porabim naslednjic, ko kuham cufte
Default avatar
Jaz naredim "rižoto", skuham riž, v omako zakuham koruzo in grah, pa je hitro kosilo še za en dan.
Default avatar
Ohrovtove zvitke skuhaj v njej. Meni so enako dobri kot filane paprike.
Default avatar
Kako bučko narežem na drobne kocke in jo skuham v tej omaki. Dodatno začinim z origanom, baziliko, svežim peteršiljem, strtim česnom, malo paradižnikove mezge, žlico kisle smetane in parmezanom. Postrežem s sirovimi tortelini. Jaz sicer omake za čufte ali filane paprike ne delam s sladkorjem, sladkasta paradižnikova omaka mi res ni všeč.
Default avatar
Jaz pa vedno naredim premalo omake, jo moram naslednji dan vedno zraven delat (vedno kuham čufte za dva dni). Kako smo različni...