Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Razočarana nad nečistimi plažami in tudi sicer nečistočo

Default avatar
Bila na slovenski obali in moram reči, da sem razočarana nad umazanijo na plaži - papirčki po tleh, ki jih nihče ne pobira, in se mi zdi, da se niti ne trudijo, zdaj, ko je veliko ljudi, se mi zdi, da se še manj, ker vejo, da bodo itak imeli goste. V Fiesi so bili npr. ob obali pasji dreki. Tudi restavracije ob plaži se posebej ne potrudijo glede hrane. Pa nekateri apartmaji so čisto zanemarjeni, na netu pa neke lepe fotke.
Poleg tega je tudi samo morje umazano, še posebej zelo blizu obale. Hja.

Pred leti sem bila na Hrvaškem v naselju, kjer prevladujejo Slovenci, in so bili po celi obali, ki je zelo dolga, papirčki in svinarija. Možno, da še namenoma ne pobirajo. Ne bi se čudila.

Lahko tudi povem za Ljubljano, da je packarija. Papirčki po tleh. Noben jih ne pobira. Prav grdo je.
Priponke

smeti.jpeg
(40.87 KiB)

Default avatar
A ob takem navalu letos s temi turističnimi boni na slovensko obalo s strani Slovencev, od katerih nekateri niti niso za seboj naučeni pospravljat svojih ostankov, morda nikoli še niso bivali v hotelih in apartmajih dosedaj, in slovenskega morja morda niti niso videli še nikoli v svojem življenju ali pa vsaj zadnjih 20 let, pričakuješ, da bo kulturno čisto ostalo za njimi? Pa ne mislim, nećivile - kar lepo ćivile iz slovenskih gorc in hribov.

Komunalci, ki skrbijo za čistočo, zagotovo niso "nasrali" te svinjarije, ki je ne morejo niti sfolgat pospravit.
Default avatar
plavalka_01 je napisal/a:
Pobiranje papirčkov?
Kultura ljudi. Lahko nekdo skozi pobira smeti in bo čez 2 uri enako. Pri 34°C smeti na plaži ponavadi pobirajo po 17. uri. Še vsaka plaža (če ni divja), ima to urejeno. Če te toliko moti, pa poberi smet. Večkrat se najde kdo, ki nekaj pobere, v glavnem ker veter to kotali naokrog.
Default avatar
Tole je evrjetno posledica 'hord' vikend dopsutnikov? Imam namen v nasl.dneh preverit domaco ponudbo na Obali pa bi me kaj takega preceej razocaralo, poleg čistosti na mikro obali ni kaj veliko za pricakovati...reci še samo, da je morje preplavljeno s travo za piko na i ... :(
Default avatar
o zanič slovenceljskem turizmu se je že pisalo v časopisih, ljudje jamrajo

https://klip.si/video/video-slovenec-v- ... -apartmaja
plavalka_01 je napisal/a:
Default avatar
Razočarana si lahko samo nad ljudmi, ki te smeti odmetavajo, Da pa pričakuješ, da bo nekdo vse čas pobiral vse, kar svinje odvržejo, je pa milo rečeno smešno. Letos je toliko primitivnega folka prišlo na obalo, da je groza. Mogoče bi morali število smetnjakov in košev potrojiti, pa še potem ne vem, če bi določeni osebki smeti tja tudi metali. Morje umazano? Tega pa letos ni bilo. Če misliš travo, to ni umazanija. Prav tako ni umazano zgodlano morje, to je pojav, ki nastane zaradi ljudi, ki v nizki vodi tacajo po dnu in se mulj dvigne na površje.
Default avatar
Problem nasmetene plaže so ljudje, ki nimajo toliko kulture, da bi smeti vrgli v koše.
Default avatar
Od nekdaj je znano namreč, da najbolj kritizrirajo čistočo drugje, največje zanemarjenke, prav tako so recimo malice v službi najbolj kritizirali vedno tisti, ki so doma jedli pomije.
Default avatar
plavalka_01 je napisal/a:
Zakaj so
papirčki po tleh? Zakaj so maske po tleh, a ja padejo, ko si jih zatlačijo za rit in pol na usta, če je prej že kje ne izgubijo. Letos se je pokazala kultura Slovencev.
Da o nizki kulturi lastnikov psov na plaži sploh ne debatiramo.
Pohvale izjemam, ki poskrbijo da ima pes senco, vodo in je na povodcu.
Turistični kraji bi že zdavnaj morali uvesti visoke globe za smetenje in pasje drekce.
Default avatar
plavalka_01 je napisal/a:
Ciganija povsod, nimaš kej. V glavi ciganija, pri poslih ciganija, okolica ciganija... v hotelih ciganija.... Slovenija je postale ena sama velika ciganija.

Ampak v deželah, od koder prihajajo migrantje je pa še 1000 krat slabše...

Rise of the planet of the apes, je žal postala naša realnost....

Uživajte, dokler ne pride metla, ker potem bo treba misliti za 1000 let nazaj....
Default avatar
Pa pojdite na Štajersko, Pohorje ... povsod je čisto. Na obali je bilo vedno bolj umazano, tako pri nas kot na jugu. Nekulturna klientela pač.
Default avatar
Letos smo imeli na morju specialno klientelo. Mnogo njih, ki pride na bone , je bila prvic na morju. Vecina ima probleme s seboj, kaj sele s kulturo obnasanja.
Default avatar
Najprej na slovensko obalo ne hodim, zato ne morem komentirati primera. Bi pa napisala komentar v povezavi s sosednjimi plažami. Je en dober primer mestne plaže. Najprej je za plažo skrbel koncesionar. Za vstop je bilo treba nekaj malega plačat. Plaža je bila čista, prav tako vcji. Potem se je raja pritožila da mora plaža biti vsem zastonj dostopna. Mestni veljaki so se odločili da bodo sami skrbeli zanjo. Naslednje leto plaža zastonj, ampak zgledalo pa je tako kot bi prišel na smetišče. Povsod svinarija, predvsem zato ker so bili koši preveč polni in je veter smeti raznašal okrog. Vcje so enostavno zaprli, ker je bilo čiščenje predrago.
Ponavadi velja rek mal denarja, mal muske. Ampak letos se slo obala prodaja kot bi bila zlata. Ponudba je pa iz srednjega veka. Očitno se pri nas še vedno prodaja le masovni turizem.
Default avatar
plavalka_01 je napisal/a:
No, jaz imam takšne izkušnje s Hrvaško obalo. Neurejene plaže, smeti, odpadki, cigaretni ogorki na plaži, večinoma plaže nimajo urejenih sanitarij, ali pa so le-te plačljive, zato se mi gabi plavat v morju, sploh, če gre za kak zaliv, ker vsi lulajo v vodo. V Italiji imajo to recimo ful poštimano. Sicer pa me ne gane, že dolgo ne hodim na Hrvaško. Na slovensko obalo pa samo na kakšne dnevne izlete.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net