Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Poročno potovanje

Default avatar
Pozdravček brihtne bučke!

V mesecu juliju se bova z mojim dragim poročila, zato že vneto izbirava destinacijo za najine medene tedne. V ožjem izboru so : Kuba, Mehika, Dom. rep., Maldivi in Mauricius. Želiva romantične, tropske in predvsem zabavne počitnice znotraj turističnih naselji. Prosim vse, ki imajo izkušnje z omenjenimi destinacijami ali z poročnimi potovanji, da nama svetujete in pomagate. Hvala.

Lp
Default avatar
Živjo!

Tudi midva z dragim se bova poročila letos julija. Šla bova verjetno v Dominikansko republiko. Pred nekaj leti sva že bila tam in nama je bilo zelo všeč. Prelepe plaže z belim peskom, palme in prijazni ljudje (razen ko ti skušajo kaj prodati, takrat so precej nadležni). Bila sva v hotelu španske verige RIU in sva bila zelo zadovoljna. Ponudba je All inclusive in res poskrbijo zate. Hrana je odlična, pijača tudi (celo njihovi sokovi so dobri). Animacije so potekale v hotelu cel dan, od desetih pa nekje do polnoči. Imeli so tečaj španskega jezika, tečaj plesa merengue, ki je v Dominikanski republiki zelo priljubljen, vse vrste športov, večerne zabave (izbori za miss in mistra hotela, zaigrali so razne parodije,...). Tako da ti ni nikoli dolgčas. Če si želiš organizirajo turistične agencije izlete po državi, tako da si lahko ogledaš vse znamenitosti.

Drugih lokacij ne poznam, sem pa prepričana da so vse super. Tudi midva sva izbirala med njimi. V Dominikansko rep. greva tudi zato, ker je tam, od naštetih lokacij še najceneje (pa to ne pomeni da je poceni). V raznih katalogih sva opazila, da so Kuba in Mehika malo, Maldivi in Mavricius pa precej dražji. Rada bi namreč šla v dober hotel, vsaj s štirimi zvezdicami in te države so že malo preveč za naju.

Če te še kaj zanima kar vprašaj.

LP.
Default avatar
Najprej hvala za odgovor. Seveda me še zanima en kup stvari. Kje sta vidva bila, iz katalogov sva misva razbrala, da je najlepše v punta Cani....je to res? Tudi nam urejenost sob veliko pomeni, zato bova tudi midva vzela 4* in all inc., samo midva bi raje imela kake slamnate hiške, ali pa vsaj kake samostojne hišice. Je to možno? Zanima me še, če je kaj nevarnih živali tam, jaz osebno se zelo boljim psov. Kaj pa mrčes, je nadležen?? Aja pa še to ali sta se vidva kaj cepila, baje je ni obvezno je pa priporočljivo proti hepatitisu A in malariji (tabl.). Koliko časa sta letela do tja?

Oprosti, ker sem te zasula z vprašanji. Hvala.

Lp
TaNiTa
Default avatar
Pozdravljeni obe, ki sta pisali,

Obema seveda želim obilo veselja in užitkov ;-) na sami poroki, pa seveda že tudi ob samih pripravah nanjo. Glede vajinega pisanja pa ... hmmm ... tako-tako.

Ne razumem popolnoma, kaj imata sploh v mislih. Najprej je govora o medenih TEDNIH, nato pa o enem hotelu. Resda smo ljudje različni, pa vendarle ne razumem, da bi kdo bil v enem hotelu nekaj tednov. Še bolj konfuzno je spraševanje o potovanju, nato pa se opisuje letovanje. Če natančneje povesta, kaj imata v mislih, lahko morda pomagam. Kar tako na splošno je težko govoriti, saj gre za razlike kot pri poskusu približevanja metulju, ali pa tigru! Samo kot primer naj povem da gre pri letovanju v Mehiki za čisti Homo Idioticus Turisticus, potovanje bi pa raje odsvetoval, če nimata za sabo kakšne malce"eksotične" dežele, saj utegne biti neugodno in tudi nevarno.

Sicer pa je z omenjenemi deželami tako: Mehika, Kuba ter Dominikanska so bolj ali manj isti šmoren, Maldivi in Mauricius pa seveda nekaj drugega. Najbolj sveže izkušnje imam z Kubo, kjer sem bil (pardon - sva bila!!!) okrog novega leta.

Za pokušino še najin izbor: Poročila sva se dobro leto nazaj in izbrala za poročno potovanje krog po Islandiji, za prvo obletnico pa enomesečno potovanje po Iranu.

LP, mačkon
Default avatar
Bila sva v Punta Cani, v hotelu Riu Bambu. Hotel je eden od petih hotelov v sklopu "naselja" Riu. Vsi hoteli imajo 4 ali 5 zvezdic in mislim da so vsi all inclusive. Sobe v najinem hotelu so v enonadstropnih hišah, mislim da je v eni hiši 16 sob. Čisto samostojnih hišk med temi hoteli ni. Sicer pa poglej v katalog Tui ali Gulet, ti dve agenciji se mi zdita še najboljši. Midva sva prvič potovala s Tui (zastopnik za njih v Sloveniji je agencija Airpass) in res poskrbijo zate. Predstavnika hotela so pripeljali na letališče, tako da smo vse formalnosti glede prijave v hotel opravili že na poti. Predstavnica Tui je bila vsak dan v hotelu. Organizirali so tudi precej izletov, ki pa so bili kar dragi. Vsaj za naju.

Živali nisva opazila nobenih. V hotelskem naselju mislim da niso dovoljene.

Mrčesa takrat ko sva bila tam ni bilo. Sicer sva imela s sabo Autan, ampak ga nisva rabila. Tudi cepila se nisva, ker sva se prepozno spomnila na to. Če bova šla letos se bova cepila proti hepatitisu A, proti malariji pa baje ni potrebno. Razen če potuješ v notranjost države.

LP.
Default avatar
Kolikor ljudi toliko čudi. Midva sva rada dva tedna v enem hotelu. Vmes narediva kakšne enodnevne izlete, je pa fino, če ne rabiš vlačiti s sabo vse prtljage ampak se vračaš v hotel. Poleg tega nama paše tudi nekaj dni poležavati na plaži, pod palmami in soncem. Sva pač malo manj avanturistična, pa bolj turista. Sploh za poročno potovanje.
Default avatar
Vso srečo v zakonu in drugače.
Tri tedne sem bil službeno v Mehiki in sicer julija 2001v Monterrey-u (zvezna država Nuevo Leone). Mehika je zanimiva (drugačna) in po moje vredna ogleda, a kljub vsemu sem si Mehiko najbolj zapomnil po eni stvari - ubijalski vročini (vsak dan 39 - 43o C v senci, sence pa nikjer!). Ne vem kako je v turističnih naseljih, a na splošno v dobrih hotelih to ni problem, ker je vse klimatizirano, a vseeno, če ne prenašata vročine res dobro, se raje odpravita tam enkrat kasneje (recimo oktobra je običajno prijetnih 24 - 28oC).

Lep pozdrav
Default avatar
Tudi midva se porociva konec junija in se tudi se nisva odlocila kam na porocno potovanje.Ali bosta sla z isto agencijo kot pred leti?Kdaj nameravata iti?Kdaj se najbolj izplaca iti?Koliko stane Dominikanska za 14 dni priblizna cena(all incl.4*)Razmisljala sva o Maldivih,Tenerifih zato naju zanima se o Dom.rep.
Hvala
Default avatar
Živjo!

Poročila se bova začetek julija in poročno potovanje planirava kakšen teden po poroki. Sicer je to res najdražje obdobje, ampak drugače ne moreva vzeti dopusta. Šla bova z isto agencijo, ker sva bila nazadnje z njimi zelo zadovoljna. Cene so približno take: hotel v katerem sva bila pred leti stane malo manj kot 2000 evrov na osebo za dva tedna. En teden je približno 1400 evrov. Drugače so hoteli s štirimi zvezdicami nekje od 1200 do 1500 evrov na teden na osebo (all inclusive). Seveda v najdražjem obdobju. Junija ali septembra so cene za kakšnih 100-200 evrov nižje. Cene na Kubi so podobne, Mehika pa je za kakšnih 200 evrov dražja.

Kakšne so pa cene na Maldivih ali Tenerifih?

LP.
Default avatar
Še to. Polet tja je trajal okoli 9 ur, nazaj pa 10.
Default avatar
Maldivi in Tenerifi se ne morejo primerjat. Maldivi kjer je temperatura morja cca 28 stopin, neskončno bogat podvodni svet, brez visokih hotelov in 14 dni na otočku, ki meri nekaj dest kvadratnih metrov ... in Tenerifi, kjer ima morje komaj kaj več kot 20 stopinj, je pa otok krasen, imaš kaj za videt, po drugi strani pa spet močno skomercializiran... to pa je tudi edina skupna točka, ki jo Maldivi in Tenerifi imajo.

cena .. teden Maldivov ... cca. 270.000 sit na osebo, Tenerifi ... bi rekla da za 150.000 sit dobiš že kar dober hotel.

Če bi šla jaz na poročno potovanje .. ob tem pa nebi imela prav nobene avanturistične želje in potrebe .. bi izbrala teden ali dva Šri Lanke in teden Maldivov ... še posebno če se kdo od vas potaplja!

Lp,
Barbara
Default avatar
aja .. še to .. v turističnih območjih/naseljih vas pa res ni treba skrbeti za malarijo, še posebno če boste v klimatiziranih hotelih .. hepatitis A pa, če se že cepite .. naredite to kak mesec prej, čeprav tam na zavodu svetujejo cepljenje tik pred odhodom .. ker mi smo lani imeli reakcijo na to cepivo .. neprijetna stvar.

B.
Default avatar
Zivjo Mačkon!

Nevem, ampak tudi jaz sem malo zmedena nad tvojim pisanjem. Obe sva ti povedali, da greva na poročno potovanje (sama sem tudi napisala, da so najine želje po zabavnih, eksotičnih počitnicah, znotraj turističnih krajev), ne pa na neko avanturističnem potepanje po neeksotničnih in romantično ne privlačnih krajih. Zame je smisel poročnega potovanja v razvajanju, crtlanju, neizmernem predajanju drug drugemu, zabavi, sproščenosti,.....ne pa potepanje po turistom neprijaznem Iranu. Res je, da smo ljudje različni, amak to je samo moje mnenje.

Aja pa še to MEDNI TEDNI - to je ponavadi 1 ali 2 tedna, vsaj za tiste, ki hodimo v službo, to pa mislim, da ni problema zdržati v enem hotelu, razen, če ni tebi eden od užitkov, pakiranje in razpakiranje prtljage.

Lp
TaNiTa
Default avatar
Dan TaNiTa! Meni najbolj romatično in najlepše mesto na svetu pa so Benetke. Mesto Casanove, mosta zdihlajev, prelepih malih ulic s kanali in svetovno zgodovino. Odpelji se na otok Lido, ki je zraven...naročita si gondolo in naj vama mojster zapoje Amore mio...Ti amo...Blizu je, romantično mesto neštetih prijetnih lokalov, zelo dragih hotelov in romantičnega vzdušja. Eksotični otoki so lepi, razumem te, ampak v tisti tropski vroči, žgočem soncu, te bo minila vsa romantika in kemija poročnega potovanja. Daleč so, predaleč...Pa mogoče Monako. Mesto prestiža, mesto mladih, mesto bogatih...večni sen mi je vedno bila in bo Italija:Kalabrija, Sardinija, celo Sicilija. Blizu je. Pokrajina z dobro hrano, prekrasno kulturo in zgodovino. Pa mesto Roma in Julije se ve.
Lepo potovanje ti želim, kjerkoli to že bo!
lp
Angel*
Default avatar
Resnično sem zmedena. Poročili se boste in imate še toliko denarja da greste na medene tedne za 2000 eurov po osebi, da ne štejem koliko vzamete še za zraven. Ja kdo vam pa vse to plača? A imate že rešen stanovanjski problem? Midva z možem sva si po tem, ko sva plačala sicer skromno poroko, lahko privoščila 14 dni na Korčuli, kar naja je z vsemi stroški in kar sva zapravila zraven stalo slabih 1000 eurov.
Pa sva oba univerzitetno izobražena s povprečnimi plačami!
Default avatar
Res je to veliko denarja, vendar sva se s fantom odločila, da mora biti poročno potovanje nekaj posebnega. Na Hrvaško bova lahko hodila naslednjih 20 let, za poročno potovanje pa si želiva belih karibskih plaž, sonca in morja, brez gneče. Tudi midva sva univerzitetno izobražena in imava povprečne plače, poleg tega pa še odplačujeva kredit za stanovanje. Sva pa med študijem in tisti čas službe, ko sva še živela doma, intenzivno "šparala", tako da se je nabralo nekaj denarja. Z njim sva opremila stanovanje, ostalo pa je še dovolj za malo bolj "luksuzno" poročno potovanje, pa še nekaj denarja bo ostalo.

Midva sva si vedno želela tako poročno potovanje, zato sva se bila, tudi več let prej, zanj pripravljena marsičemu odpovedati.

LP.
Default avatar
Ej, meni je bila med drugim tudi Korzika zelo všeč. Drugače pa bi si za poročno potovanje mogoče izbrala križarjenje po Karibih. :) Sicer pravijo, da je dolgčas, saj so na teh ladjah sami starejši ljudje, ampak saj si tako ali tako na poročnem potovanju. :) Pa še vidiš lahko tudi nekaj mest.

No ja, jaz bi si verjetno zbrala kakšen sever - Irska, Škotska, Skandinavija - tako rukzak varianta ali pa avto, potem bi se pa šla za kak teden še gret nekam - brez rukzaka, seveda. Drugače pa obožujem Pariz. Pa Francijo. Lepo se imejta na poročnem potovanju!
Default avatar
Hvala vam vsem za nasvete, nekateri od njih nama bodo vsekakor prišli prav. Za enkrat se še vedno bolj nagibava k Dominikanski repubilki, v bistvo pa sva ugotovila, da se bova imela lepo kjerkoli že bova, le da bova imela ob sebi en drugega. Ta eksotična destinacija je le za popestritev.


Janja--------> glede severa: Irska, Škodska, Skandinavija mislim, da je ideja enkratna, ker sem tudi sama oboževalka, vsega kar je povezano z Irsko. Je pa res, da se je treba na tako potovanje res odpravit z ruzaki, da čim več vidiš. Je pa ideja za nasledenje potovanje.

Še najprej pa so dobrodošli vsi nasveti.

Lp
TaNiTa
Default avatar
Pozdravljena!

Glede poročnega potovanja bi ti svetovala kar Maldive ali Mavricius, ker sem ugotovila, da ti je v bistvu samo do uživanja na plaži in v hotelu.
Default avatar
Pozdravljena!

Glede poročnega potovanja bi ti svetovala kar Maldive ali Mavricius, ker sem ugotovila, da ti je v bistvu samo do uživanja na plaži in v hotelu.

Lp,
Pika

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net