Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

prekmurje

Default avatar
Pozdravljeni,

z možem se odločava, da bi se med jesenskimi počitnicami za kakšen dan zapeljali na prekmurski konec in okolico. Lahko se zgodi, da se odločimo za dvodnevni izlet, sedaj pa me zanima, če poznate na tistem koncu (ali okolici) kakšen dober hotel ali kmečki turizem ali kaj podobnega za prenočiti (enkrat ali dvakrat). Kaj bi si lahko tudi tam ogledali?!

Najlepša hvala za dobrodošle nasvete.
Mimika
Default avatar
Pozdravljena,

sama sem nekaj dni nazaj spraševala podobne zadeve.

Prekmurski vikend je sedaj že za nama. Prvi dan sva se skozi Radence odpravila proti Ledavskem jezeru, od tam do Grada na Goričkem (grad), pa do Tromejnika in nazaj mimo Sela (Rotunda), preko Bogojine (Plečnikova cerkev) na večerno kopanje v Moravskih toplicah. Prespala sva na turistični kmetiji Jureš v bližini Ljutomera. Naslednji dan sva se najprej peljala do Razkrižja (energijske točke, Ivanov izvir, kovaški muzej), nato na Otok ljubezni v Ižakovcih, z brodom čez Muro in do Veržeja (Babičev mlin). Na poti nazaj sva se ustavila še v Dragotincih (tipična panonska hiša na hribčku) ter pri mlinu na veter na Stari Gori. Jedla sva pri Firbasovih blizu Cerkvenjaka (priporočam).

Kar pridno je treba voziti za tako turo in računati s tem, da se tu in tam tudi izgubiš in pelješ naokrog, predvsem na Goričkem. Je bilo v načrtu še več, pa bo počakalo na drugo rundo. Nama je blo lušno.

Veliko užitkov.

Nina
Default avatar
Pozdravljeni,

Tudi midva z možem sva se potepala po Prlekiji in Prekmurju. Turistična kmetija Jureš je idealna točna za nastanitev in potem za krajši oz daljši potep. Zelo lepo so naju sprejeli. Da o hrani ne govorimo. Vrhunsko. Domača zelenjava z vrta....! Pocutiš se kot doma. Se še bova vrnila.
Priporocam turisticno kmetijo Jureš

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net