Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Društvo Šapa in Rok Kofol

Default avatar
Živjo! Pred dnevi sem spisal tuki gor kritko na Šapce in Roka Kofola pa so me zradiral - sem izbrisan!!! Še enkrat bom pojasnil, da so me šapci potegnili za nos z obljubo, da je njihov trip dober. Pa sem bil z njimi in to je bila ena sama pijanka, pa nategancija glede plačevanja, pa obupno egoistično vodenje. Neki let nazaj je blo z njimi boljš, zdej pa je ornk brezveze. Dejan
Default avatar
Dejan, kam si pa šel z njimi?
LP, Mojca
Default avatar
Spet majo odhode 2011...
kakeršnekoli druge izkušnje??? kakšna pozitivna???
hvala za odgovor
Default avatar
Jaz sem potoval z njimi v 2010 in potovanje je preseglo vsa moja pricakovanja. Vendar ce bi radi vodeno turo z deluxe busom, 4*hoteli+, tipa tukaj se ustavimo za 15 min, pofotkajte, ker gremo dalje (kot kaki japoncki potem to ni za vas! Na njihovem sajtu je lepo napisano kako zgleda in kak tip cloveka ni za zraven.
Torej, ker imam rad zur s pijaco in ne s sokci, malo manj turisticne zadeve itd mi je bilo super. Ne bom prevec pisal ker itak vse pise na njihovi strani.

Skratka, Shapp ni turizem ampak se z njimi gres popotnika in hvala bogu tudi dobis obcutek da si popotnik in nek zavaljen turist ki zdi v hotelskih rezortih ob bazenih. In ocitno še se vedno najdejo ljudje ki pricakujejo prav to - takih agencij mas itak povsod prevec da se jih komaj obranis...
Default avatar
Tudi jaz sem imela z Shappci precej slabo izkusnjo. Vodic je dezelo poznal priblizno toliko kot jaz, na nas potnike se ni pobrigal in vse je bilo bolj podobno razsulu kot pa potovanju kakrsno naj bi bilo. Prebrala sem nekaj prejsnjih komentarjev kjer pravite, da tisti, ki jim potovanje ni bilo vsec, nimajo pustolovske zilice in podobno. Pa se nikakor ne strinjam. Sama hodim le na avanturisticna potovanja, turizem sploh ni zame, a to potovanje je bilo grozno. Poleg tega pa je bil tudi precejsen nateg glede cene, na osebo smo placali precej vec kot naj bi sprva, in kakor sem ze omenila, je bil vodic Tomaz obup (zdaj, ko se po potovanu nakljucno srecamo na avtobusu se dela, da me ne pozna,- halo, kaksno odraslo obnasanje je to?!?) . Ime vam povem, da veste da z njim ni za potovati, ostalih vodicev pa ne poznam. Mogoce gre z njimi boljse.
Default avatar
zastava je napisal/a:
Zivijo, lahko poves katerega vodica si imel ter na katero potovanje si sel? Hvala
Default avatar
Prek Shape sem potovala v Azijo, z Rokom - meni je blo super. Tudi s skupino smo se dobro ujeli, kak žurček ni manjkal. Še zdaj se kdaj dobimo na pijači, na potopisnih predavanjih, ki jih obiščem, Rok vedno pozdravi in kakšno reče. Jaz mam res samo pozitivne izkušnje. Tudi letos grem verjetno z njimi, vendar na kak drug kontinent. .)
Default avatar
Wannabe popotniki, ki potujejete s tovrstnimi "avanturističnimi" skupinami ste pa res patetični. Po eni strani zaničujete tiste, ki gredo organizirano po japonsko s "Kompasom" in se valjajo v resortih, hkrati pa nimate jajc, da bi kam šli sami.
Default avatar
Moje mnenje je tako: potovanje s Shappo je nekaj vmes med turistično agencijo in backpakerstvom. Jaz sem šla z njimi v J Ameriko leta 2005 in mi je ostala v super spominu. Kar se tiče destinacije, bi sama porabila vsaj 2x toliko časa, da bi videla vse tisto, kar sem z njimi. Pa tudi evrčkov bi skurila več. S tem potovanjem sem dobila dragocene izkušnje za vsa nadaljnja solo potovanja. V Azijo grem raje sama, ker je enostavna za potovat, v J Ameriko si pa ne bi upala. Vsaj takrat ne ;)

Kar se tiče alkota, je tako: saj nobenega ne silijo. Jaz ne pijem in tudi na potovanju nisem. Eni pa so. Smo se imeli pa kljub temu vsi fajn. V nič nisi prisiljen. Lahko ga piješ z njimi, lahko pa ne in ga vseeno žuraš z njimi. Lahko se sam zabavaš kje drugje. S prehrano in izleti je enako.. če ti ne ustreza, greš komot kam drugam in nihče ti ne bo zameril. Potovanje z njimi je definitino drugačno od potovalnih agencije, ampak ravno ta drugačnost jim da svoj čar.

Greš enkrat z njimi in če ti ustreza, greš spet, če ti ne ustreza pač ne greš več. Isto kot solo ali z agencijo. Vsakemu ustreza nekaj drugega. In če ne ustreza enemu, ni nujno, da je slabo za vse. Jaz sem spoznala Roka, potovala le s Sašotom in oba sta super. Sem pa slišala da niso vsi vodiči tolk kul. Očitno ste imeli nekateri smolo in naleteli ravno na kakega bisera.. Škoda.
Default avatar
Aroganca in finančni nateg je njihova šibka točka. Z vodniki pa je tako; kakor na koga naletiš; eni poznajo destinacije 'u nulo', drugi pa blefirajo. - Pri marsikomu je moteč 'ortodoksni ateizem' in popolna odsotnost vsaj kančka spoštovanja do duhovne in druge kulture, kateri pripada posamezna dežela. Potovanja znajo biti žurerska, a prevečkrat se njihovi vodniki do potnikov in dežele po kateri vodijo obnašajo 'zagovedno'. Tukaj je seveda izvzet njihov izjemno prijazen in odličen vodnik Lado Rot. - Shappci propagirajo potovanja 'z jajci' ... Svetujem jim, da naj jih prvo poštimajo pri sebi; tudi z malo več kulture obnašanja tako do potnikov kot do izbrane destinacije. Z žuriranjem in alkotom pač ni mogoče nadomestit profesionalnosti, ki jo mora imeti vsak vodnik (to je skrb za potnika, prijaznost, ustrežljivost in primerno poznavanje destinacije) - Večino vodnikov je izkušenih popotnikov in ravno zato je škoda, da jim zbija točke že prej omenjena aroganca in finančni nategi. - Vsekakor pa se Shappa odsvetuje salonskim Kompasovim (ipd.) potnikom, ki napišejo pritožbo samo če vodnik narobe kihne. - Je pa res da s Shappo vedno reskiraš - ali boste full zadovoljni ali pa vam bo žal da ste šli z njimi.
Default avatar
'Finančni nateg' stvari sploh ne definira - se vam zdi finančni nateg plačevanje stroškov za organizacijo in vodenje? Se vam zdi, da bi ceneje prišli skozi, če bi potovali sami - dejte stvari mal definirat, da vidmo, pri čem smo.
Od mojega prejšnjega zapisa sem s Shappo potovala še enkrat, spet v Azijo (vodnik Nikola) in je bilo super, samo klapa ni bila ravno presežna z navdušenjem po žuriranju pa je bilo ravno tako dovolj pestro in dinamično. Glede na to, da se kompatibilnega sopotnika ne najde ravno za vsakim voglom, se mi zdi potovanje na tak način dober kompromis.
Pa fajn je, da je potnik tut vsaj mal fleksibilen in razume, da je vodnik ravno tako le človek - da ravno tako lahko kdaj izgubi živce in da ni potnikov starš/učitelj/zdravnik/osebni svetovalec/psiholog/itd/ v eni osebi in da ne more bit napiflan na pamet vseh podatkov in da se cene spreminjajo. Tko, da raznim 'princeskam' tovrstna potovanja odsvetujem. :)
Default avatar
Spoštovana Urška,

Ko smo potovali skupaj - v privatni režiji 3 pari - smo prišli skozi ceneje kot s Shappo. Poleg tega smo vsi pismeni in znamo brat podatke iz LonelyPlaneta. Tako bi tudi sama znala odvoditi grupo: odprem knjigico in berem; in sem in tja še kakšno malenkost. - Popotniki pač ne potrebujemo na poti pssihologa, atekov in mamic, ipd. - to nam je jasno ...; aroganca (tako do ljudi kot do kulture), če jo je preveč pa je moteča še za tako trdožive vandrovce. Poleg tega mi je jasno, da si potnikov v skupini ne moreš izbirat in je tu prilagajanje nujno, ampak o tem sploh NISEM PISALA - Se opravičujem, če sem komu pohodila repček. Mucek takrat navadno zamijavka. Poleg tega pa sem izrekla tudi pohvalo - čisto konkretno. Pa, pa ... nas 6 pa bo še naprej veselo potovalo ... v lastni režiji ... ja - ali morda z Ladotom!
Default avatar
Poznam precej ljudi, ki je šlo na potovanje s Shappo, pa večina od teh samo enkrat. Tudi to nekaj pove. Slišal precej slabih izkušenj, sploh glede denarja in preplačevanja. Pa kupovanje alkohola iz fonda....
So pa seveda ljudje ki jim je tudi všeč, pač nimajo nekih velikih pričakovanj in potem samo sledijo vodiču, kot mala navdušena ovčka...
Default avatar
Da dodam svoj komentar...se da priti veliko ceneje skozi, ce potujes v lastni reziji in ce imas vsaj malce popotniske zilice in nimas strahu pred necem novim. Mene je osebno 15 dni Maroka prislo 470 EUR (z letalsko karto) pa se nisem nicemur odpovedovala, od tega sem bila 3 noci v Sahari spolnim penzionom (scenkala na 55 EUR)

Kar se tice komentarjev na Shappo pa je to zelo relativno...sto ljudi, sto cudi. Financni nateg? Fantje morajo nekaj zasluziti; ceprav mi ni vsec, da nekateri vodici nimajo spostovanja do drugacnih kultur (to je v nasprotju s popotnistvom!).

Vsak posameznik pa se po svoje odloca kam, s kom, kako bo sel.

A
Default avatar
Sami pejte, je velik bolj fajn in ceneje!
Default avatar
wejla, vem da je ta forum ze malce star, ampak tukaj pa se zal ne strinjam s tabo. imam zgolj 18 let ampak sem bil ze v indiji, borneju, laosu vse backpackersko, brez agencije. plus tega sem bil po vecini severne afrike veckrat, in 2x japonski, tudi to brez agencije. letos sem se pa odlocil, da sem sam kos tej zadevi... ker pa sem namrec se v soli, nimam toliko denarja, da bi si vse stroske sam placeval. prav tako nimam 2 meseca casa da bi vse sam backpackal, in organiziral tam tisti trenutek, zato mislim da je dobra izbira taka agencija, peace
Default avatar
wejla, vem da je ta forum ze malce star, ampak tukaj pa se zal ne strinjam s tabo. imam zgolj 18 let ampak sem bil ze v indiji, borneju, laosu vse backpackersko, brez agencije. plus tega sem bil po vecini severne afrike veckrat, in 2x japonski, tudi to brez agencije. letos sem se pa odlocil, da sem sam kos tej zadevi... ker pa sem namrec se v soli, nimam toliko denarja, da bi si vse stroske sam placeval. prav tako nimam 2 meseca casa da bi vse sam backpackal, in organiziral tam tisti trenutek, zato mislim da je dobra izbira taka agencija, peace

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net