Knjižni molji in pravopis

Odgovarjajo: Nataša Purkat, univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture • mag. Gordana Rodinger, prof. slov. j. in zgodovine

Oktobra beremo

Default avatar
Trenutno Leigh Bardugo - Pokvarjeno kraljestvo, tbr je pa Chris Carter - Napisano s krvjo
Default avatar
Trenutno zaključujem Joe Dispenza - Placebo ste vi. Potem pa Druga žena od Alenke Kesar.
Default avatar
Ravnokar sem prebrala Bronja Žakelj: Belo se pere na devetdeset.
Default avatar
Erik Axl Sund:
- Vranje dekle
- Izdajalska roka
- Krik iz teme


Kriminalna trilogija, psihotriler. Začne se z umori grozljivo zlorabljenih dečkov, nadaljuje z umori odraslih in kot se izkaže med seboj povezanih oseb. Izziv je ugotoviti, kako se vse to prepleta.
Pod avtorjevim imenom se pravzaprav skrivata 2 osebi. Baje pišeta vsak zase nato pa zgodbo združita. To se na žalost pozna. Čeprav berljivo, je pisanje razvlečeno in se ponavlja. Nekonsistentna zgodba in liki. Nedosledno dogajanje. Določeni indici se pojavijo od nikoder in tok zgodbe gre čisto v svojo smer. Dolečenih indicev/dogodkov ne pripelje do konca oz. obvisijo v zraku. Občutek sem imela kot da bi si avtorja sproti izmišljevala karakteristike likov in dogodke, pri tem pa pozabila, kaj sta hotela še malo pred tem.
Enkrat sem že napisala, da ne vem, zakaj se zadnje čase pojavlja toliko trilogij, za katere bi bilo čisto dovolj in bolje, da bi bile izdane v 1 sami knjigi. To velja tudi za to trilogijo.

Moderatorji

Nataša Purkat , univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture
Nataša P
mag. Gordana Rodinger , prof. slov. j. in zgodovine
Gordana Rodinger