Opravljivka

Jelka Reichman

Default avatar
Čudovite so njene ilustracije, knjige, ki smo jih radi gledali, gledali so jih naši otroci in tudi sedaj jih majhni otroci radi gledajo.
Večno optimistične, prijetne in ljubke.
Tudi ilustratorka je kljub svojim letom, polna navdiha in volje do dela.
Mogoče kdo ve, kdaj je rojena ta naša ilustratorka.
V časopisu Zarja piše, da je bila rojena 23.8.1939, Wilkipedija pa piše, da je bila rojena 29. avgusta.
Ker me zelo zanima,če ima rojstni dan na isti dan kot jaz, le letnica rojstva je drugačna, bi prosila, če kdo pozna to našo ilustratorko, da napiše.
Hvala vsem.
Default avatar
Knjiga bi bila brez njenih ilustracij veliko bolj siromašna.
Gospa Jelka ima nekaj čez osemdeset let.
Stanujemo blizu, vendar ne vem kdaj ima rojstni dan.
Se bom pozanimala.
Default avatar
23.avgusta lani je praznovala okroglo obletnico svojega življenja.
Default avatar
Ljuba Jelka, koliko miline in nežnosti je v vaših ilustracijah, vsebina knjige postane šele takrat zanimiva, ko jo poživijo vaše ilustracije.
Default avatar
blagodejnost je napisal/a:
Se strinjam tudi jaz
Default avatar
Darjo, njeno hčerko sem poznal, pristna blondinka, kar luštna in brihtna, sva tu in tam šla v kino, pa malo po Lj.😁 Je bilo hudo za staro Jelko, nisem spadal v snobovski klub, pa še mlajši sem bil od Darje. Mislim, da je ostala večno samska čudakinja , zahvaljujoč staršem.
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:
Torej, si se ze od nekdaj nekm rinil kamor ne pases in ze od nekdaj te niso marali in vse kar te ne mara je cudno. Ni pa cudno, da so vse te zavrnitve v tvojem bolnem umu prerastle v to kar si sedaj.
Default avatar
Podpis je napisal/a:
Ja, vsi na ilustracijah so imeli tako lepa okrogla lička. :))
Default avatar
Če že rad nakladaš se vsaj pozanimaj. Gospa Darja ni samska čudakinja ampak ima z Iztokom Osojnikom sina Juša
Default avatar
Odnekdaj je napisal/a:
Rs rineš multinično blesavo driskalo, kot kuzlica cviliš za mano in nikoli ne odnehaš.

Drugače so si pa Reichmanovi le domišljali pomebnost, foter je bil nek bluzator z nepomembnimi izumi, mama Jelka prisesana na državni denar celo življenje, živeli so v eni bogi zelo stari vrstni hiši, slab kilometer južneje od želežniške postaje. Ni čudno, da je hči ostala večno samska čudakinja zraven takih staršev, ki so jo pri davjsetih držali kot da je stara 5 let.
Default avatar
Lejla11 je napisal/a:
Sem prepričan, da je še vedno samska, nikjer ni ne piše, da ne bi bila. Ja, poznal sem jo pa v mladosti. Najbolj hecno je pa to, da gre ženska igrat komedije, ki ni nikoli zmogla pristneaga nasmeška, v bistvu nobenega, ker so jo starši čisto zamorili.
Default avatar
Lejla11 je napisal/a:
Sa je vseeno, to ti je vse enako. Makarovička, Reichmanova, .....Za Darjo vem, da sta jo starša uničila in še pri dvajsetih v celoti upravlajla z njo, brez dovoljenja staršev ni smela nikamor. Tako da, če morda res ni samska, ni čudno, da si je še enega starega fotra navlekla zraven sebe.
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:
Darja je znana igralka, še vedno zelo čedna in prijazna, ima dobrega, izobraženega moža in odraslega sina. Mislim, da je imela Jelka kar prav - ti si resnično globoko pod njenim nivojem. Si ne predstavljam, zakaj je šla na zmenek s teboj. No, mladost je norost...
Default avatar
viharni jezdec je napisal/a:
Iztok Osojnik je med drugim večkrat nagrajen pesnik - eden najboljših v Sloveniji. Izredno sposoben, v dobri telesni formi, ker je bil nekoč znan alpinist. Zelo v redu, ljubeč človek.
Default avatar
Moja znanka je napisal/a:
Star zagrenjena baba je, nič drugega. Kdaj je potem imela otroka, tik pred meno pavzo? Zdaj je stara 55 let. Z 20 letne kiselce, ki je na koncu mami vse povedala, kaj je počela in kje bila in dobila prepoved ponovnega izhoda, sem hitro prešaltal na njej enako staro študentko, ki je bila punk rokerica, mi je prva naredila frizuro z želejem😁, punca bila res polna energije, ni bilo dolgcajt z njo.😁
Default avatar
Saj po vojski sem pa na mlajše prešaltal, v srednji so bile aktualne starejše študentke.😁😁😁
Default avatar
Srčne in radostne so vse njene ilustracije, obilo otroške čistosti je v njih, mislim, da je rojena 23. avgusta, vsaj tako sem prebrala v časopisu Večer lansko leto ob njenem praznovanju okroglega rojstnega dne.
Tam piše, da ima eno hčerko in enega vnuka ter dve vnukinji.
Moji otroci ki so stari pod deset let imajo najraje slikanice z njenimi ilustracijami, tudi knjiga Rasla je Jelka je čudovita.
Obilo lepih ilustracij in prisrčnih, vedno lepih pesmi je v tej knjigi.
Default avatar
prisrčna in radostna je napisal/a:
Saj je Makarovička tudi imela čudovite stvari za otroke, nikoli pa ni bila človek, ta baba enako ne. Kje je pa potem še sin, če praviš, da piše en o hčerko? Takrat, ko sem jaz poznal Darjo, je imela odraslega sina?
Default avatar
prisrčna in radostna je napisal/a:
Kakorkoli boš obračalo, težko boš pri nas našlo enega samega od teh prisesanih v kulturi na državne jasli celo življenje, da ga je kaj prida, pa ti hinavilo počez in po dolgem. To je vse zblojeno, zlobno in bolno, ker jim ni bilo treba vrednosti razvit, saj so imeli življenje zazihrano, narod plačal..