Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Kia sportage 1.6 bencinar mnenje?

Default avatar
Pozdravljeni. Odlocam se za nakup kie sportage 1.6 bencinar in me zanima vase mnenje? Kaksni problemi? Kaksna je poraba? Ker sem zasledil veliko razlisnih podatkov. Gledam pa letnike 2913-2016. Hvala
Default avatar
Glede porabe je najbolje, da si pogledaš podatke na nemški spletni strani https://www.spritmonitor.de/.
Mi imamo sicer pri hiši dizelskega Sportagea, saj prevozimo precej kilometrov. Avto je povsem neproblematičen in deluje zelo dobro. Če bi kupovali še enkrat, bi se enako odločili. V avtu se dobro sedi, je velik, pregleden in ima zelo dobro urejen prtljažnik v povezavi z zadnjo klopjo. Sicer si pa preberi kakšne teste, tega imaš precej na netu.
Default avatar
Hvala. Mah na internetu ni nikjer tocnih podatkov o porabi. So le tovarniski podatki, za katere pa vemo da niso niti priblizno podobne realni porabi. Zato me zanima konkretna izkusnja od ljudi, ki vozijo kio sportage bencinarja. Ampak vidm da bom tezko zvedu, ker je bencinarjev ful malo in vecina vas ima dizla 😞
Default avatar
Ma poglej ta link: https://www.spritmonitor.de/
Sicer pa, če ne boš delal veliko kilometrov, ni tako zelo pomembno, ali pije avto pol litra več ali manj. Men se zdi ključno pri Kijah, da delajo in da so v primerjavi z drugimi avti precej bolj neproblematični. Je pa res, da izhaja to tudi iz percepcije, ker je pri nas veliko uvoženih nemških avtov s prevrtenimi kilometri, ki se posledično bolj kvarijo in mamo vsi potem občutek, da so precej slabši kot so v resnici.
Default avatar
Imam kia sportage 1.6bencin letnik 2018.
To je ze moj drugi sportage in upam da nikoli več kaj dugega.
Poraba je nekje od 6.8 na avtocesti pa tudi do 9 povprečna pa okoli 7 ,3 litre
Default avatar
belej1 je napisal/a:
Večinoma je to res. Ko se enkrat navadiš na Kio in ugotoviš, da ti dobro služi in da nimaš z njo težav, ostaneš pri njej. Podobna zgodba je pri naši familiji, le da imamo že drugega ceeda.
Default avatar
Jaz bi sicer vzel dizla. Je pa Sportage povsem neproblematičen avto, s katerim ne boš imel težav. Samo vzami takega z znano zgodovino, če boš kupoval rabljenega
Default avatar
Imam Sportaga 1.6 GDI 132 hp letnik 2016 (nova generacija), prevoženih 48.000 km. Moja povprečna poraba se giblje od 7.0 do 7.5 kombinirane vožnje. Če ga na easy voziš prideš lahko na 6.0 do 6.5, glede mestne vožnje ali pa če ga tišiš pa 8.0 do 8.5. Malenkost glasnejši na višjih obratih (3000+). Ni ravno hiter, nekje 10 do 11 s do 100 km/h.

Glede motorja nobenih težav, dela ko urca, zelo zanesljiv, tih.
Sam avto se pelje odlično, dobra lega na cesti, vendar ne pričakovati športnosti, saj je terenc.
Volan je zelo mehek (enim je to všeč enim ne) in udoben.
Menjalnik mehek, udoben za prestavljati, prestave se ne zatikajo, kratki vhodi, a ni športen. Dobra preglednost, prostoren, ogromen prtljažnik.
Notranji materiali kakovostni (usnjen volan, usnjena prestavna ročica, usnje na amaturni plošči in zgoraj na sprednjih vratih), nobenih čričkov, kakovostne tipke na volanu, za klimo ter radio, udobni sedeži.

Priporočam!

Moderatorji