Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Razlika med limuzino in karavanom?

Default avatar
Pozdravljeni. Nikoli nisem vedela razlike med avtom ki je karavan, in avtom ki je limuzina. Kmečka logika mi pove, da je limuzina daljša, verjetno nižja-razpotegnjena verzija normalnega avta(karavana?). Je navaden avto potem karavan? Se opravičujem, in prosim poznavalce, če mi lahko razloži razliko :D.

Hvala!
Default avatar
Pozdravljeni,
limuzina ima osnovno obliko z zadkom (3 box design), medtem ko ima karavan zadek pokrit in/ali podaljšan.
Karavani so delani na isti osnovi kot limuzine in imajo večji prljažnik.

https://www.google.com/search?q=Limousi ... fWFJWSaI-M

Na sliki je modri limuzina in beli karavan.
Default avatar
Super razlaga, razumem. Hvala za odgovor!
Default avatar
Gospa, dodajam, da pri limuzinah danes ne boste več našla zadnjega brisalca. Sama sem imela passata in me je to tako motilo, da se šipe ne more pobrisat, da sem ga, meddrugim, zamenjala. Ampak tudi BMW in ostali nimajo zadnjega brisalca. Ko sem iskala na spletu kaj je razlog, je to, da naj bi med vožnjo, ko pada dež, zrak okoli avtomobila drugače potekal in tako odstranil kapljice dežja na steklu zadaj. No, meni se ni zdelo kaj posebej ok sčiščeno in me je zaradi varnosti motilo.
Default avatar
vrjamem da že razumeš, ti bom ša jaz stvar predstavil na moj način. da bo res prijelo pa da vam pokažem, kok sem dober. limuzina, sedan po angleško je v bistvu edini pravi način gradnje. vsa reprezentačna vozila, blinde, vse je limuzina. zakaj? ker je karavan težji. v limuzino ne moreš prit skozi kuferant. je iz treh prostorov. motor, bivalni del in kuferant. ker so kolesa za zadnjmi sedeži in nimajo tolk plaa gor, praznega prostora kot limuzina, je karvan seveda glsanejši. na trgu pa imamo tudi 5 vratne limuzine. hahahahah te pa imajo ponavadi brisalec zadi. brisalc zadi imajo včasih tudi navadne limuzine. hahahaha 5 vratna limuzina. ima dostikrat full dober dostop v kuferant. zdja pa imamo spet za isto vozilo ista znamka, možnost limuzino 5 vrat, 4 vrata in karavan. hahahah limuzina je sexy. karavan je pač bolj praktično. dosti bolj praktično če gledamo avtomobilizem iz stališča normalne praktične vožnje, d bomo kdaj kaj tovorili, mogoče pogosto, pol je karavan edina pametna izbira. če pa hočeš res sexy avto, da bo ritka lepa, da bo jezno gledal, da je iz vseh strani res dober, pol mora bit bmw3 bmw 5. imuzina. ok??
Default avatar
of kje vam te informacije o kapljicah in aerodinamiki? kje si ti to prebrala?? ahhahah ford monedo ima zadaj brsikota na 5 vratih, opel vectra, tudi. opel insignia,to ne vem. treba preverit. škoda za čehece so imele dostikrat zadi briskota tudi limuzine. limuzina nima brisalca zadi, ker ima rit preko kol, in mu zadi gor svinjrije ne meče. ja? karavan pa ima zadi ravno šajbo in seveda tudi turbolence pi voznji pol ko je mokro in vse sprica okoli nosijo boj na sajbo.
Default avatar
zakaj imajo 5v fastback avti tega briskota, limuzine (4v) pa ne?

lp

eden, ki ga zanima tvoje strokovno mnenje
igor13 je napisal/a:

Moderatorji