Avtomobilizem

Odgovarjajo:

kaj bi naredili?

Default avatar
Čisto konkretno: na parkirišču se "dotaknete" drugega avta, ki se mu poškodba skoraj ne pozna in je lastnik sigurno ne bi opazil. Vi bi se lahko mirno odpeljali in bi bilo to to. Lahko pa lastniku omenjenega avtomobila pustite kontakt, vas pokliče, mu poveste, kaj se je zgodilo in se zmenita, da boste poplačali popravilo. Vem, kaj je pošteno in smo to tudi naredili, ampak ne vem, če ni tudi malo naivno, neumno ... Denarja tudi nimamo preveč, celo obratno. Kako bi naredili vi?
Default avatar
Pa so poklicali?

Glede na to, kaj vse so že meni naredili na parkingih, bi rekla, da se ljudje večinoma potuhnejo.
Default avatar
Hm, če je poškodba taka, da se res ne opazi, se ne bi sekirala, saj potem tudi popravljati ne more ničesar.

Če pa vseeno ni tako zelo majhna, imajo pa lahko na parkingih tudi kamere in recimo, da lastnik ob vrnitvi k avtomobilu to opazi, lahko pregledajo posnetke in te izsledijo na podlagi tega. Potem seveda lahko dobiš še kako dodatno kazen.
Default avatar
Meni so pred nekaj leti na parkingu tako zbili avto, da je bilo škode za več kot 700 evrov. Hvala bogu za kasko.
Default avatar
Ti lahko oddideš, lahko te pa kdo vidi in zapiše registrsko, potem te policija obravnava kot pobeg...lastnik pa lahko popravi še kaj drugega kot samo tisto prasko in dobiš od zavarovalnice za plačat 3-kraten znesek, če ne še več...nekAJ takega se je zgodilo mojemu znancu.
Default avatar
ja hja-- je napisal/a:
Eno figo. To se je tudi nam zgodilo. Nekdo je podrsal avto in šel. Naš avto imamo zavarovan za poškodbe na parkirišču in bi ga na stroške zavarovalnice popravili. Nekaj dni kasneje nam sporočijo, da je nekdo anonimno prijavil storilca in zato ne moremo uveljavljati parkirišča. Ok. Kontaktiramo tega, ki nam je podrsal avto in ta zanika. Zavarovalnico to ne briga. Naj ga tožimo.
Skratka na koncu smo si zaradi nekoga, ki je želel dobro morali škodo kriti sami.
Default avatar
No, mi smo pustili številko in so nas poklicali. Jim je bilo čudno, da smo to sporočili, in bodo dali tisto malenkost popraviti. Gre pa res za malenkost, ampak pri kleparju vseeno takoj nekaj nanese. Nekaj mi pravi, da smo naredili prav, ker bi bilo tudi meni tako všeč, po drugi strani pa me skrbi, da bodo to našo naivnost lahko izkoristili in nas obrali. In se mi zdi malo neumno, da smo se šli neko poštenost. Samo zdaj nimamo kaj. Lahko samo računam na to, da bodo tudi ti ljudje pošteni.
Default avatar
Jaz sem pustila številko, pa me ni nikoli poklical.

Je pa res, da je bil to en velik in drag avto pred študentskim naseljem, tako da čisto možno, da ni hotel, da bi žena vedela, kje je bil :-)
Default avatar
Če bi bila vidna škoda, bi pustila kontakt, je pa tudi tako, da ima vsak razumen lastnik vozila le-tega zavarovanega tudi za škodo na parkirišču (ki jo lahko uveljavljaš vsako leto), tako da večinoma nekih finančnih posledic za tistega, ki avto butne, ni. Če je seveda lastnik avtomobila normalen. Kot povsed v življenju, lahko pa vedno udari Murphy in se kakšna mala praska spremeni v celo dramo. Žal.
Default avatar
Jaz ne bi nikar pustila cifre, edino če bi se res fuuul poznalo, da bi bil pleh prav skršen, ampak to moraš biti pa že talent, da tako hudo zbiješ avto na parkplacu in bi videla, da me ljudje gledajo. Kaj so meni vse naredili na parkplacu, pobuškan je bil z vseh strani, točno sem videla kake barve je bil avto, ki me je poštrafal, ker sem imela bel avto in se je vsaka druga barva poznala gor. Še komunalc, ki je kosil travo na javni površini in mu je izpod kosilnice zletel očitno kar velik kamen v moj prtljažnik in naredil vanj kar konkretno luknjo (sicer ni prebilo pleha, ampak je bila pa ornk vdolbina in če avto ne bi bil parkiran rikverc ampak naprej, bi se čisto lahko zgodilo, da bi mi razbil vetrobransko steklo). Skratka, zarad ene štrafe sigurno ne bi puščala cifre.


Hehe, zdele sem se spomnila še na en vic:
Pride Janez pozno ponoči iz gostilne in najde za brisalci listek. Gor je bilo zapisano žensko ime in telefonska številka. Listek zmečka in ga odvrže, ter si zamomlja: ziher kakšna ******.
Šele naslednje jutro opazi, da ima razbito celo desno stran avtomobila.
:))))))
Default avatar
Ce bi za vsakovidno prasko na parkiriscu dobila 10e, bi bila bogata. No, to mogoce res ne, kredit bi pa odplacala.
In ne, ne bi pustila telefonsko za dotik dveh avtomobilov ali za strafto od vrat. Za udarec bi pustila podatke.

Pred nekaj dnevi sem bila prica sceni, ko je na parkiriscu pred blokom sosed vpil na enega, da mu je z vrati udaril v avto. Koliko se je poznalo, res ne vem, ampak a ste vsi obcutljivi na to? Jaz takih lepotnih napak niti ne grem popravljat.
Default avatar
rdeca strela je napisal/a:
Imam občutek, da bi eni raje, da ženi zbiješ zob, kot da narediš cm prasko na avto.
Default avatar
strupenjača je napisal/a:
Smo imeli enega takega soseda in ni vrag, da je tamali ravno njemu pofaulau avto na parkplacu. Seveda smo sli povedat in na koncu za tako malenkost placali barvanje pol avta, ker je bil taka picajzla... Ampak takrat sem bila se mlada in naivna, danes me ne bi vec tako...
Default avatar
No mene recimo moti, ko na parkirišču tisti ki parkira ob tebi, vrata odpre tako kot da je sam in itak butne z vso silo v tovja vrata. Sej so letvice, samo če se to nardi parkrat se pa že kar konkretno pozna.
Se mi je že zgodilo da sem na parkingu sedela v avtu, ker sem čakala moža, pa je poleg parkirala ženska, odprla vrata kot da ni nikogar poleg in konkretno butnila v moj avto. Sem stopila ven in jo vprašala če je normalna in mi je začela težit da sem JAZ preblizu njej parkirala in da naj ne težim. Me je melo da bi jo kr užgala!
Kar se pa tiče mini prask od "nesreč" se jim pa probam izognit, cifre mi pa še noben ni pustil ker bi mi stolkel avto.
So mi ga tut komunalci že vlekli za sabo čez pol ulice, pa kaj naj...zato je kasko ;)
Default avatar
no, jaz sem na tak način pokasirala še popravilo celotnega odbijača, ki ga je dotični sesul nekje drugje.
Tako da kontaktov kar tako ne puščam več. Če je škoda takšna, pokličem policijo, da naredi zapisnik, sicer nič.
Niso pomagale nobene fotografije ipd... ker zavarovalnici za podrobnosti dol visi.
Default avatar
Se pravi, da sem ga zelo pobiksala, da sem nas vse prepričala, da to moramo narediti ... Huhhh, zdaj pa lahko samo čakam, kako ga bomo pokasirali ... Juh, če bi lahko zavrtela čas nazaj.
Default avatar
Jaz sem imela lani tak primer. Pred zdravstvenim domom mi je nekdo opraskal avto. Na njem je bila dobro vidna barva. Nekdo je to videl in mi napisal sporočilo z registrsko št. lastnika, ki mi je avto opraskal. Mož je šel na policijo z listkom, naslednje jutro sva se z gospodom srečala na policijski postaji. Postavila sva avtomobile eden zraven drugega, policist je poslikal oba avtomobila. Gospod je povedal, da se je prejšnji dan nahajal na tej lokaciji, da pa ni čutil, da bi zadel kakšen drug avto. Policist pa je dejal - gospod, tole je moralo kar precej zaropotat, pa avto imate tudi kar precej obtolčen. Naredili so zapisnik, z mano je bil zavarovalniški cenilec, gospod je moral plačati škodo iz svojega žepa. Bil pa je to starejši gospod, prijazen - videlo se mu je, da mu ni vseeno in če ne bi pobegnil, bi se lahko drugače zmenila. Tako pa nisem imela več kaj. Zavarovalnica je naredila po svoje.
Default avatar
Odvisno je napisal/a:
Ja res. Nas so tudi nategnili, da smo za eno prasko plačali 800 EUR!!
kaj vse so še zraven zrihtal na ta račun...??
Default avatar
rdeca strela je napisal/a:
Enako jaz.
Default avatar
pajaaa je napisal/a:
A se ne da v takem primeru kuponček?

Moderatorji

cron