Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

življenje v Novem mestu

Default avatar
Abelokranjščino pa prebavljaš???
Default avatar
Tara_S je napisal/a:
Fašistka!

Novo mesto je mojo rojstno mesto, vendar v njem ne živim že skoraj 15 let, redno pa hodim na obisk, V zandjih letih se spreminja na bolje, romska problematika je bila od pamtiveka (zahvalite se temu, da policija in sistem ne ukrepata ustrezno), sicer pa jih sedaj jih vidim samo še v kakšnem nobel avtomobilu ali kombiju.
Mesto je gospodarsko zelo razvito - Krka, Revoz, adria mobil in vrsta srednjevelikih podjetij, ljudje so nasmejani in prijazni, urejeni. Naokoli lepa narava, zidance, pa v uri in pol si via Kočevje že na morju ;)
Moje mesto, morda se kdaj vrnem k tebi (me je zdaj malo nostalgije udarilo).
Default avatar
Rudolfova je napisal/a:
No, ta tvoja definicija bi bila pa za kakšno enciklopedijo. Torej po tvoje: fašist je človek, ki mu je všeč Novo mesto. Kako šele imenuješ tiste, ki jim Novo mesto ni všeč? Golazen?

Dolenjščina mi pa res ni všeč. Brrrrrrr
Default avatar
Tara_S je napisal/a:
si kdaj slišala kdo je napisal prvo slovensko knjigo?
in prvi slovenski roman?
oba sta govorila Dolenjščino.

in tisti gorenc, ki ga bomo čez dva dneva častili kot največjega pesnika, ali kdaj pomisliš, kaj bi bilo od njega, če se v mladih letih ne bi na Dolenjskem učil slovenskega jezika?
Default avatar
hhm je napisal/a:
Vidim, da se bom počasi morala zafrustrirati. Ker očitno ne smem imeti svojega mnenja. Vedno, ko ga povem, o čemerkoli, se kakšen pikec spravi name. Niti všeč mi nekaj ne sme biti, še manj ne všeč....

Beri še enkrat, še stokrat, če bo treba: dolenjščina mi ni všeč.
Default avatar
Počasi se izboljšuje kakovost življenja v Novem mestu, močno bo h kakovosti pripomogla tudi obvoznica, ki so jo sedaj začeli graditi. Zanimive lokacije so predvsem na obrobju občinskih meja, Podgrad, Velike Brusnice, Ratež, Smolenja vas.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net