Opravljivka

Mertelj&Škufca

Default avatar
A kdo bere objave - blog Mertlja kar objavlja čez kakšno kalvarijo in pekel gre zaradi svojih dveh bivših?
Bere se res kot ena kriminalka oz telenovela.
Če je le tretjino čista neizkrivljena resnica kar je objavil se mi tip smili na kakšni bivši je nabasal.
Ne morem verjet kaj dela zloba, maščevanje, pohlep pri ženski, v takih momentih me je sram, da sem ženska.
On ima edino to srečo, da lahko resnico pripelje do konca oz se bori za svoje pravice, ker denar ni problem.
Poznam zelo od blizu podoben primer, kjer je oče svojih otrok diskriminiran, bivša mu je otroke odpeljala, tik pred odhodom ga obtožila nasilja in si zaradi ovadbe in počasnosti mletja sodišč pridobila skoraj eno leto, da si je sama uredila lajf in lahko še naprej preprečuje stike in zastonj vlaga pritožbe, oče je pa v zadnjem letu potrošil že več kot 10 t € za odvetnika in še vedno ne more normalno do stikov s svojimi otroci, ker bivša vztraja pri stikih pod nadzorom, ker mu zaradi krive ovadbe nasilja še vedno visi kazenska nad glavo, otroci bi bili pa radi z njim pa jih nihče ne posluša. Babja žlehtnoba nima mej.
Default avatar
...si enkratt prilepila povezavo na njeogov popis dogodkov ...

Verjetno bo kaj na tem, da 'isti tiči skp letajo', ker izbirati isti tip osebe znova in znova - nekaj pove tudi o tebi.

Kaj in kako so imeli pa vedno obstaja toliko zgodb kot je vpletenih - vsak ima svojo.
Default avatar
Zakaj tip vse osebne stvari tako kavno objavlja? Se zdi da ima neskončno potrebo javno se prikazati kot žrtev. Če te ne bi imel, bi vse nesporazume rešil v zasebni sferi in ne javno izpostavljal.
Default avatar
Ga bo poskusila ožeti kot limono.
Default avatar
Tudi on mora imeti dosti masla na glavi. Kar dve takšni? Ponavadi je v takšnih primerih ravno s tistim, ki kao nabase na takšne, nekaj narobe. Če bi pa zgodbo onih dveh poslušal, bi bilo pa vse diametralno drugače. Samo da najbrž nimata take potrebe prati umazanega perila v javnosti. To je profil narcis, če mene kdo vpraša.
Default avatar
ko vidim kaj pise Mertelj na IG prej rekla,da je v njemu problem. tip je nevrotik
Default avatar
Prosto po Prešernovi Juliji: Jo stakne nazadnje, ki mu je kos ☺
Ni blema A.M. ima hud ego pa po moje še precej čudnega kompleksa do svojega očeta - ne ravno Ojdipovega. Očitno je oče zelo izobražen z diplomami, titulami .. A.M. pa samo "programer".
Sem delal v njegovi firmi - padel po preizkusni dobi - v obrazložitvi za prenehanje delovnega razmerja zaradi "nespodobnosti" pa so bile navedbe za vsaj 7 predhodnikov na tem delovnem mestu - copy-paste z dodatki. Jep - leto je bilo slabo, prodaje ni bilo ... ko sem bral obrazložitev za prenehanje zaposlitve sem crkaval od smeha ☺
In ja ... od srca mu privoščim vso kalvarijo ☺
btw: v mojem času je en moj podrejeni želel nekaj podpore v € za udeležbo na težkem kolesarskom maratonu (zagrizen, dober kolesar) ... A.M. je odobril 3 majice svoje firme ... ker še nisem imel odločbe o prenehanju zaposlitve, bi ga pred vsemi sklofutal, poscal in mu prdnil v ksiht.
Default avatar
Dokler se ni ta tema pred nekaj meseci pojavila na tem portalu in tudi v medijih, skorajda nisem vedela, kdo sta onadva. Njo sem poznala zgolj na videz, ker je z rdečimi lasmi med slovenskimi manekenkami nekaj posebnega. Takrat sem potem zaradi javnih objav zašla tudi na njegov IG in blog. Kaj se je med njima dogajalo, v resnici vesta samo ona dva. Jaz tudi nobenega ne poznam osebno, tako da sploh ne bi mogla reči, kakšen je kdo od njiju. Me pa je pri vsem skupaj nekaj zelo zmotilo. Namreč to, da on z njo obračunava javno na internetu. Čeprav tip očitno še ni videl svojega otroka in ima mogoče glede tega trenutno res zvezane roke, pa s tem, ko javno pere umazano perilo ne koristi nikomur, tudi svojima otrokoma ne. Prav vsakdo lahko to bere, zaradi česar bo verjetno vedno neka senca nad to družino, opravljivci pa bodo lahko s svojim škodoželjnim opravljanjem škodili tudi otrokoma. Poleg tega pa tip kljub temu, da so vsi ti njegovi zapisi namenjeni temu, da bi oblatil bivšo ženo, sebe pa prikazal kot žrtev, na nekaterih mestih zapiše stvari, s katerimi po mojem mnenju precej inkriminira tudi sebe. Nekje namreč piše, da sta v predporočno pogodbo zapisala, da bo morala ona omejiti stike s svojo materjo na minimum. Halo??? Dvomim sicer, da ima takšna določba sploh kakršnokoli pravno veljavo, vendar pa je že dejstvo, da mož ženi, ki je odrasla oseba, daje podpisovati take stvari, naravnost srhljivo. Je njena mama članica Al Kaide ali ISIS-a, da lahko od nje zahteva kaj takega? Lepo vas prosim, no. Bivša je odrasel človek, ki se ima vso pravico sam odločiti, s kom in koliko se bo družil, prav nihče mu nima pravice kratiti in omejevati te pravice. Nekje drugje pa tip zapiše, da obžaluje, da je ni uspel iz gosenice preobraziti v metulja. Bog se usmili! Svojo nekdanjo ženo, ki je, ponavljam, odrasla oseba, je očitno dojemal kot gosenico in si lastil pravico, da jo bo predelal in prevzgojil po svoji podobi. Mene ob takih ljudeh spreleti srh. Tip deluje zelo gospodovalno in oblastno, očitno pa svoje žene niti približno ni dojemal kot enakovredne partnerke.
Default avatar
Shrljivo je napisal/a:
Bravo, zelo dobro razmišljanje.
Default avatar
Srečna tista, ki ga je zgrešila in srečna Škufca, da se ga je rešila.
Default avatar
Meni nekaj ven tolce je napisal/a:
Ker:
a. ona zavarača vsak pogovor, pa bi bistveno raje rešil v zasebni sferi. Ko sem 2 meseca po rojstvu prišel na pobudo CSD-ja pozvonit na vrata (na tel/mail/viber ne odgovarja) je poslala na vrata svojo 90-letno bolano babico nato pa me je prijavila za kršitev javnega reda in mira
b. me že od septembra blati v javnosti in je bila moja edina možnost povedati resnico
Default avatar
sam to je napisal/a:
... in nesrečne tiste, ki so me imele, pa so me spustile.
Z večino svojih bivših imam super odnose in smo kljub končanju veze še vedno prijatelji. Ampak za to pa pač rabiš ego manjši ov večkratnika številke čevljev, IQ pa vsaj malo večji
Default avatar
Shrljivo je napisal/a:
Spet ena iz Karininega tabora :-) :-)
Tega nisem nikjer objavil, je pa to en od Škufčinih neresničnih obtožb. Predporočne nisva nikoli podpisala, sva se pa dogovorila za nekaj vodil.
Eno izmed njih je "da se tašči ne bosta vtikali v najin zakon". Obe tašči. Edini stavek.

Gosenica in metulj: prvih 12 mesecev je govorila, kako se želi spremeniti, postati samozavestna, se iztrgati iz dominantnega materinega okolja ker je pri njih v družini totalno sranje kjer mati terorizira vse.

Opravljivci: pa tako ali tako opravljate, z mojim blogom ali brez. Obe hčeri pa bistveno bolj trpita zaradi svojih "maternic" in njune želje po mojem denarju in odtujevanju "motečega faktorja očeta" kot pa zaradi mojih objav
Default avatar
Bog MONa TM je napisal/a:
Očitno nisi prebolel da nisi bil dovolj dober za nas :-)
Mogoče tudi zato, ker je bila pri nas v 2019 povprečna brutoII plača 34,000€ (precej nad slovenskih IT povprečjem), hkrati pa so zaposleni v zadnjih 3 letih dobili tudi 1,4M€ udeležbe na dobičku, saj smo - kot vem - edina slovenska IT firma ki ima delavsko soudeležbo po ZuDDob (delavsko solastništvo). Res je, od kolegov zahtevam veliko, a tudi veliko dajemo. Komur ni všeč to, lahko kadarkoli podjetje zapusti. Lenih in nesposobnih ekipa ne tolerira saj ogrožajo njihovo blagostanje in jih navadno sami izločijo. Zaposlene v preizkusnem roku ocenjujejo njihovi nadrejeni in ne veliki šef. Verjetno sem jaz zate komaj vedel - pač en nezadosten kandidat več.

Kompleks: Titul, funkcij, ... mi ne manjka - in jih večinoma odklanjam. Medtem ko jaz pišem odgovore na intervjuje in članke, ki jih radi objavljajo slovenski in tuji mediji, ti svoj drek stresaš po med-over-netu. Kako sva si različna...

Kot vem smo temu kolesarju omogočili prilagojen delovni čas da je treniral, izreden dopust njemu in spremljevalcu, dali narediti logotipirane kolesarske drese in mislim da tudi delno finančno podporo. Kar navajaš tule je laž. Podobno sofinanciramo tudi marsikatero drugo iniciativo zaposlenih v firmi.

Škoda ker mi nisi poscal in mi prdnil v glavo ko si imel čas in priložnost. Verjetno si nisi upal in tvoja rit lahko serje samo v anonimnosti, za kaj drugega pa ni hrbtenice. Jaz za svojimi besedami in dejanji stojim že 50 let. Fizično nasilje zaradi po tvoje neprimernega sponzorstva precej pove, zakaj te niso sodelavci želeli sprejeti medse. Upam pa si trditi, da si se najbolj posral nase in na svojo kariero.

Mogoče izkoristiš tole krizo za kak resen premislek o svojem bivanju in vrednotah...
Default avatar
Ženska se kot je razbrati ne odziva na noben poskus sprave in rešitve situacije v zasebni sferi. Prebrali smo lahko njegovo plat zgodbe - vidi se, da človek iz obupa razkriva osebne stvari in "pere umazano perilo", ker druge možnosti nima. Celo nekje je napisal, da ne ve zakaj ga je zapustila? Je to normalno? Njegove reakcije so skrajne ampak, kaj mu preostane? Noseča ženska zbeži od doma, razlog je gotovo nasilen mož. Ali pač je v ozadju kaj drugega? Naj bo torej tiho kot večina tipičnih Slovenclov, ki trpijo v slabih odnosih, nasilju, zapadajo v alkohol in droge? To dragi opravljivci ko vaše/naše realnosti.
Poznam tako njo kot njega (ne iz časov, ko sta bila skupaj temveč oba ločeno od prej).
On je kontrol frik in zelo poseben človek. Koleričen v kolikor ima občutek, da ga nekdo želi peljati žejnega čez vodo na drugi strani pa je pomagal precej ljudem. Osebno poznam tri primere. Poslovno sva sodelovala pred leti in dejstvo je da ne tolerira bullshita in to jasno in glasno pokaže. Ona pa kot sem jo spoznala je vedno delovala nezadovoljna, polna idej a ne ve kaj bi sama s sabo. Kombinacija obsojena na propad. Ko ni več toleriral njenega bullshita je ženska pobegnila. Je to res gospodovalnost z njegove strani? Ne vem. Potem smo vsi na nek način nadvladni s strani nekoga. Življenje so kompromisi. Druga stvar je pa tam kjer je prisotno hudo nasilje in trpinčenje. V tem primerih ni prostora za kompromise. Iz konkretnega primera to ni razvidno, razvidno je da zgodba o Pepelki nima klasičnega happy end-a. Princ je tiran po poroki še vedno želi od Pepelke, da pomije posodo.
Zgolj mnenje naključnega opazovalca z več časa v karanteni.
Default avatar
Po prebranem se mi zdi, da je AM v veliki stiski, ne igra nobene žrtve pač pa se bori za svojo pravico, za hčeri, ker je sistem pri nas pač tak, da, če se ženski zmeša in začne obtoževati po krivem, da bi prišla do svojega cilja in to vsekakor ni za dobrobit otroka, kot želijo zmešane babure prikazati bodo očetje vedno "nasrkali" in bodo diskriminirani. AM se je pač izpostavil, ker mu drugega očitno ni preostalo, če komunikacija teče samo v eno smer, če je roti na vse možne načine, da se bi odzvala, če ne ve kaj se dogaja z njegovim otrokom in so mu preprečili vse stike. Kako bi se pa vi počutili ob tem, da ne morete do svojih otrok? Ženska ga ignorira totalno, ne kaže nobenega spoštovanja do njega ne do njunega otroka, totalni ignore, trajba svoje, na ta način si hrani le svoj ego, AM se pa obnaša kot ranjena žival, ki poskuša zaščititi sebe in svoje mladiče. V tej zgodbi jaz njega in oba otroka vidim kot žrtve sistema in lastnih mater. Če bi KŠ delala v dobrobit otroka bi sigurno odreagirala drugače kot je in dala AM možnost, da dorečeta kako bosta peljala skupaj starševstvo, če je že partnerstvo šlo v maloro. Ampak, ko žensko popade hudič, ko ne dobi tistega kar želi in kakor si je zamislila potem je najbolje, da se prikaže nemočna, prestrašena, zlorabljena pa tudi, če je vse plod le njene domişljije in maščevanja. Predvidevam, da KŠ ni pričakovala, da bo AM odreagiral kot je ampak za vsako rit palca raste tudi za njeno, dobro se z dobrim vrača. AM vam pa želim, vse dobro, da najdete čimpreje svoj mir v objemu hčerk, stran od toksičnih ljudi, ter da se rešite te kalvarije skozi katero greste. Srečno.
Default avatar
Torej so vsi, ki v njegovih pismih razberejo narcisa z oblastniškimi težnjami iz njenega tabora, vsi, ki ga podpirajo in pljuvajo po njej pa so razumni in vedo kaj in kako bi moralo biti.

Zanimiva perspektiva.

Olivia_ (tabor KŠ) :)
Default avatar
Tudi jaz sem prebrala njegove zapise in zanimivo, kako razlicno jih dojemamo.

Se pravi, ce prav razumem...

Ce ona naokoli razlaga o njegovem nasilju, je to ok, ko pa on razkrije njeno kokainsko odvisnost, je pa baraba in javno pere perilo.?

Ce je ona od njega mirne duse jemala denar in od njega zahtevala prezivnino ZASE pa se za otroka, je to ok, ko pa jo on obtozi, da hoce od njega samo denar, je pa totalen ******?

Zenske, bodimo postene! Verjamem, da je v tem odnosu vsak nosil svoj delez krivde, mi je pa po pozornem branju hitro postalo jasno, da pri njeni zgodbi nekaj hudo smrdi.

In preden vprasate: ja, vem kdo je Mertelj in ne, ne poznam ga osebno.
Default avatar
Ne vem kdo se je poročil s tem oblastniškim narcisom :) aja verjetno tega prej ni vedela,ker spoznavaš se šele po poroki :) torej ta oblastniški narcis je še odličen igralec. Ha ha