Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

strunjan, hotel svoboda, vprašanje

Default avatar
Imam eno vprašanje in sicer kakšen je ta hotel Svoboda v Strunjanu in točno kje je (a je čisto ob morju, ali so blizu drugi hoteli, cenovno ...)???
Hvala 100x
lp
Default avatar
Desiderius_da_Pietri je napisal/a:
Popravek (v slovenscini): o tem sprasujem, ce morda lahko kdo kaj napise? Tudi o samem hotelu in okolici bom vesel vseh informacij.
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! «
Default avatar
Kopališče (plažo) so letos menda prenovili, je fajn, še posebej plavajoče ploščadi za sončenje in skakanje v vodo. Dovolj gostinske ponudbe. Levo od tega kopališča je prijetna pot čez soline do hotela Salinera, zanimivo pogledati soline, nekaj zanimivosti je tudi opisanih na tablah. Desno od uradnega kopališča je zanimiva obala, se splača iti pogledat na kratek sprehod, vidiš Strunjanski klif (je nekaj napisano o tem na tablah) in nato Mesečev zaliv, je taka divja plaža, na enem delu nudistična. V hrib potem vodi steza do Belvederja nad Izolo. Če hodiš dovolj dolgo ob morju, prideš do Izole - Simonov zaliv. Prijetno je v Strunjanu, dovolj sence in tudi otroška igrala tik ob morju. Hotela pa ne poznam. Morda še kak izlet v Piran (Tartini, pa gor do cerkve, fantastičen razgled ob obzidju okrog cerkve), punta, ali pa Portorož promenada, ali pa Izola - na ribe. Lepo se imejte!
Default avatar
O, super. Hvala. Po spominu... se da do Pirana in do Izole tudi peš, kajne?
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! «
Default avatar
Z veseljem :) da bi šel peš celo pot, je precej daleč. Fajn pot je po stari Parenzani:

http://www.parenzana.info/

Mi smo šli en del kar peš. Lepa sprehajalna pot je tudi iz Fiese do Pirana tik ob morju, ven prideš tam okrog piranske cerkve, lahko štartaš seveda tudi v obratni smeri.

Iz strunjanske plaže imaš res lep razgled na Piran.

Škoda, ker so temo premaknili v manj obiskan forum, boš dobil malo odgovorov, jaz sem jo videla še na Sč in tam odgovarjala in sem jo zdajle komaj našla.
Default avatar
Ja, škoda, da so jo premaknili. Sicer sem jo potegnil iz naftalina, ampak vseeno. Hvala za info. Super. Prav bi mi prišlo, če bi kdo imel še kako izkušnjo s hotelom. Ser kar “na slepo” rezerviral še v časih karantene. :-)

Tu bova z Lepooko 5 dni sama, otroci pa pri babici. Vsi srečni in zadovoljni. Zato tudi vprašanje o sprehajalnih poteh. :-)
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! «
Default avatar
Tam sem bila pred par leti. Hotel ok, hrana dobra, čisto... nimam pripomb. Poleg vseh možnost, ki so ti jih našteli predhodniki, imaš še tunel do Portoroža. Tudi zanimiv sprehid.
Default avatar
Nove koristne informacije...
Hotel .....za normalno zahtevne goste top, moja ocena 10+
Osebje...prijazni vsi po vrsti.
Korona ukrepi...V vseh prostorih razen v sobi in bazenu, zdaj maske še obvezne.
Jedilnica ...maske do mize obvezne, za eno mizo lahko sedijo družinski člani ali tvoj sostanovalec v sobi. Če greš po repete ali sladico brez maske, ti ne bodo postregli. Red mora biti!
Hrana...raznovrstna... zajtrk kar srce želi + neomejeno napitkov ( kava vseh vrst, mleko, jogurt sadni in navadni, soja napitek, več vrst sokov, voda ), kosilo in večerja na razpolago dnevno 2 različni juhi, vsaj 3 vrste različnega mesa, razne pašte, 2 - 3 priloge ( krompir obvezno, potem kus- kus, riž... ter običajno kuhana ali pražena zelenjava ). Solata po želji, začinjena po želji. Hrana ni preveč slana 🙏, sladic vedno na razpolago 4- 6 vrst + 3 vrste sladoleda. Všeč mi je bilo, ker ni samopostrežno ampak imajo "šank" varianto - poveš kaj in koliko želiš in ti naložijo na topel krožnik. Prideš na obrok, poveš št. sobe, pred zajtrkom ti istočasno zmerijo še temperaturo in potem si v vrsti za postrežbo hrane. Vsedeš se za mizo na kateri je pribor in zaradi korona zagotavljanja medsebojne razdalje na njej ni lista z oznako X. Po obroku pustiš vse na mizi, strežno osebje ves pribor umakne iz mize in mizo razkuži. PAZI: pijača pri kosilu in večerji se naroča in ni všteta v ceno obroka 😇
Cene v hotelski restavraciji, baru na plaži in restavraciji Pinija...turizmu primerne 💪Podaljšana kava 1.70 €, veliko pivo 3.60€. Pizze od 8.00 € naprej. Strunjanski krof 2€, velikost podobna Trojanskemu 😀
Preživljanje prostega časa...preveč za pisati...Striček Google pove vse 😃.
Bazen...v prehodnem času notranji bazen premajhen za vse uporabnike...
Rahabitacija....na ure predpisane v Rehabilitacijski izkaznici se NE ZAMUJA. Hvala vsem fizioterapevtom...ne najdem besed, da se vsem skupaj zahvalim 🙏🙏🙏.
Je pa rehabilitacija prilagojena posamezniku, predvsem njegovemu telesnemu ustroju in načinu življenja. Zato vsem na srce polagam...prvi dan pri zdravniku jasno izrazite želje .. .kaj pričakujete od rehaba in kakšen način življenja imate. Pri drugem obisku čez 1 teden pa tudi iskreno povejte, če vam program ustreza ali ne. Če bo prenaporno ga bodo prilagodili 👍
Mene je izdal hrbet in sem v drugem tednu rehaba dobila še dodatne terapije laserja in ročne delne masaže.
Joj, sem se razpisala.... z razlogom...velik HVALA Talaso Strunjan, hotel Svoboda, Terme Krka.
Top ste, vsi po vrsti, hvaležna sem za vse usluge, ki sem jih bila deležna v času moje rehabilitacije.
Default avatar
Hvala za tako obširne info. Super ste, grem na rehab za gleženj, upam da mi pomagajo čimprej shodit 😉
Tudi jaz kaj javim kako bo👍

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net